rozklad sil w ciele podczas biegu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PKO
airda

Nieprzeczytany post

Dzieki, mimo wszystko ;)
tomasz

Nieprzeczytany post

To jak ktoś się zalogował, to może da hasło i login? :hej:
TSK
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

login lysypingwin
haslo rotak1
tomasz

Nieprzeczytany post

Dziękuję.
Awatar użytkownika
svether
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Svether: przy zbyt rozwiniętych mięśniach pleców u mnie dochodziło do solidnych obtarć na tzw "motylkach". Poza tym zbyt napakowane plecy często powodują ograniczone , usztywnione i nieekonomiczne ruchy rąk, generalnie. Generalnie mam tu taki pogląd, że plecy, podobnie jak ręce trzeba mieć bardzo silne, ale tylko do tego stopnia, kiedy problemem staje się wzrost masy.
Nagor, ja to doskonale rozumiem i nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Tylko, że to dotyczy tylko i wyłącznie zawodowców, a Twoja wypowiedź zabrzmiała jakby podciąganie na drążku było ZŁEM samym w sobie bo rozbudowuje mięśnie pleców. A sam przyznasz, że amatorom, którzy często z siłownią czy inną formą treningu mięśni pleców nie mają nic wspólnego, to tylko może pomóc ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

To, co się sprawdza u zawodowców, sprawdza sie i u amatorów. Ale może rzeczywiście to źle zabrzmiało, bo generalnie zachęcam do tych ćwiczeń ; )
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:To zależy czym dysponujesz - ja dorwałem w listopadzie takie sprężyny dla siłaczy i nie mogę sie nachwalić. Wygodne, poręczne, a na ręce i klatkę piersiową znakomite. Można pobawić się na siłowni, można próbować ćwiczenia w domu (zwykłe pompki można robić na ze dwadzieścia sposobów), wart polecenia jest też drążek do podciągania się różnymi stylami (jego wadą jest rozbudowa mięśni pleców). Drążek na allegro można dostać już za 10zł, sprężyny chyba 30-40 zł.
Ja również nie mogę się nadziwić ile zalet ma w sobie tak tanie ( mój 16pln) urządzenie jak ekspander. Przy odrobinie wyobraźni można go dobrze wykorzystać. Polecam ten zestaw z "Atlasu ćwiczeń": http://www.kulturystyka.pl/atlas/trenin ... ra.asp#1.2

Tylko wydaje mi się, że ekspander gumowy w przeciwieństwie do sprężynowego jest znacznie przyjemniejszy w ćwiczeniach :jatylko:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Libero
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a no właśnie, dzisiaj zamierzam zamówić na alledrogo wiec:

gumowy czy na sprężyny??

Spreżyny z tego co widziałem dużo łatwiej mozna odczepić/przyczepić a w gumowym trzeba sie namęczyć chyba :ble:
Zaczynam biegać....znowu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ