Mam 19 lat, biegam od dawna, ale bardzo nieregularnie (miesiąc biegania, kilka miesiecy przerwy, kolejne 2 miesiące biegania, znowu kilka przerwy itp.) Aktualnie biegam od 2 miesięcy.
28.08 (niedziela) mam półmaraton na płaskim, w mieście, na którym chciałbym pobiec w miarę możliwości najlepiej, planuję czas 1:35-1:40. Tydzień później (3.09) w moich rodzinnych stronach organizowany jest półmaraton górski- 3km asfaltu, reszta po leśnych ścieżkach. Chciałbym tam pobiec, ale już bez walki o wynik, czy jest to wykonalne? Jest jakiś sposób żeby w te 6 dni maksymalnie zregenerować nogi zmęczone po półmaratonie?
2 półmaratony tydzień po sobie?
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Jasne, że jest wykonalne
Ten drugi HM potraktuj po prostu jako przygodę.
W ub. roku biegłem Nocny HM Wrocław (gdzie padła życiówka) a tydzień po nim Księżycowy w Rybniku. Oj zmasakrował mnie ten Rybnik
No ale ja jestem 2x starszy od Ciebie więc z regeneracją dużo gorzej 

W ub. roku biegłem Nocny HM Wrocław (gdzie padła życiówka) a tydzień po nim Księżycowy w Rybniku. Oj zmasakrował mnie ten Rybnik

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Wykonalne, tylko miej na uwadze, że ten drugi będziesz na 99% musiał mocno odpuścić (tzn przetruchtać go w tempie biegu spokojnego / rozbiegania).
biegam ultra i w górach 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Jaca_CH pisze:No ale ja jestem 2x starszy od Ciebie więc z regeneracją dużo gorzej

Jaki ty biedny!
Przypuszczam ze lepiej znosisz takie PM jak ten 19-latek.