Regeneracja

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Farmazony, nie farmazony - u owej kobiety (czytałam o tym) rzeczywiście nastąpił drastyczny efekt połączenia leków. Bo to, że określonych leków łączyć nie można, to zasada podstawowa.
Dlatego nawet z tą aspiryną trzeba uważać, bo można zapomnieć, że przyjmuje się stale jakieś inne leki, nawet banalne, a w połączeniu z aspiryną da to efekt niebanalny.
Na regenerację i ból nóg polecam zimny prysznic, okłady z lodu, masaż lodem albo masaż po prostu. Tu raczej efektów ubocznych brak.
PKO
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze:Farmazony, nie farmazony - u owej kobiety (czytałam o tym) rzeczywiście nastąpił drastyczny efekt połączenia leków. Bo to, że określonych leków łączyć nie można, to zasada podstawowa.
Dlatego nawet z tą aspiryną trzeba uważać, bo można zapomnieć, że przyjmuje się stale jakieś inne leki, nawet banalne, a w połączeniu z aspiryną da to efekt niebanalny.
Na regenerację i ból nóg polecam zimny prysznic, okłady z lodu, masaż lodem albo masaż po prostu. Tu raczej efektów ubocznych brak.
nie było efektu połączenia leków tylko zespół Lyella - pojawia sie raz na kilka milionów osób po aspirynie
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ludzie, ale nie ważne, co to było - efekt taki, czy inny.
Aspiryna jest lekiem, i nie można tak bezrefleksyjnie ją stosować i zalecać innym.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze:Ludzie, ale nie ważne, co to było - efekt taki, czy inny.
Aspiryna jest lekiem, i nie można tak bezrefleksyjnie ją stosować i zalecać innym.
to właśnie napisałem :) leki brać jak sie jest chorym a nie przed zawodami czy po treningu bo ktoś twierdzi, że pomaga
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45min

Nieprzeczytany post

Nikogo do niczego nie namawiam mowie tylko ze mi pomoglo. Zreszta zawsze najpierw zastanawiam sie dwa razy zanim juz po cos siegne. Jestesmy dorosli. Nie sadze zebym swoim postem komukolwiek zaszkodzila a jesli nawet to tylko komus latwemu na sugestie. A takie jednostki niestety ale predzej czy pozniej i tak zle skoncza, pozwalajac zeby inni za nich mysleli.
Co wiecej na moich oczach chlopak o malo nie dostal zawalu po jednej filizance kawy i niech mi ktos nie mowi ze jezeli produkt jest spozywany masowo to mozna juz na jego szkodliwosc przymykac oko. Dla mnie kawa jest rowna papierosom. I tak jak patrze na kulturystow ktorzy po silowni wychodza zapalic tak tez patrze na osoby ktore przed zaczeciem cwiczen wypijaja "mala czarna".

Zreszta teraz tez zastanowie sie dwa razy zanim cokolwiek tutaj napisze. Nie myslalam ze jednym niewinnym postem mozna rozpetac taka burze posadzen :echech:
"Nadmiar nauki nie zawsze prowadzi do zrozumienia"

Heraklif z Efezu
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A o którą aspirynę dokładnie chodzi. Tą zwykła czy tą z witaminą C? W artykule jest napisane, ze nawet 30mg może zadziałać, a tabletka to 500mg, hmmm
Awatar użytkownika
ŁoBoG
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:50

Nieprzeczytany post

Monika Szymanska pisze: Zreszta teraz tez zastanowie sie dwa razy zanim cokolwiek tutaj napisze. Nie myslalam ze jednym niewinnym postem mozna rozpetac taka burze posadzen :echech:
Taki urok forów internetowych. Trzeba trzy razy przeczytać co się napisało i czy to się "kupy trzyma", żeby nie rozwiać wszelakich wątpliwości.
Wszystkie niejasności i niedopowiedzenia będą wykorzystane przeciwko Tobie!! :hahaha: :hej:
Hannibal
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:24

Nieprzeczytany post

Salicylany zawarte w aspirynie są zawarte również w owocach i warzywach i to w niemałych ilościach (szczególnie w niedojrzałych sztukach).
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie nauczono tylko tyle (albo az, przy innym sporcie), ze gdy trzeba brac aspiryne to nigdy calej tabletki, rozgniesc, rozpuscic w ustach (fe) lub ta musujaca. Inaczej mozna nabawic sie wrzodow. co do reszty, no coz lek to lek trzeba uwazac :)

TYlut
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ