asfalt czy bieżnia?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Dominik92
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mieszkam w mieście. W pobliżu raczej nie ma żadnego lasu lub drogi gruntowej, czyli terenu, który dla mnie byłby wprost wymarzony do biegania :oczko: jest za to bieżnia żużlowa. Czy lepiej biegać po bieżni ciągle w kółko
czy po twardym asfalcie? Czy stawy mogą jakoś przystosować się do twardej nawierzchni? Biegam amatorsko, dla zdrowia, a w zawodach startuję raz na rok :P
"Codziennie trzeba starać się wykraczać poza swoje możliwości."
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wybrałbym żużlową bieżnię, sam się kiedyś na takiej przygotowywałem, było ok, wymierzona trasa itd.
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

bieżnia zdrowsza, ale nudniejsza. Może spróbuj połączyć? Trochę totu, trochę tu. Takie urozmaicenie nie jest złe!

Pozdrawiam,
Lejek
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Żużel jest w porządku większa amortyzacja, problemy się zaczynają jak spadnie śnieg:) bo nikt żużlu nie odśnieża:)
best shot
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ja też biegam po żwirowej bieżni. Ja mam dodatkowo troszkę zarośniętą i nie biegnę pasem udeptanym tylko tam gdzie jest trochę trawy. Lepsza amortyzacja....... a ze śniegiem problemu nie mam. jest na pewno jakaś opona na stadionie. Bierzesz ją i pchasz 400 metrów. bieżnia jak na wiosnę :bum: albo jak nie ma no to inaczej. ''Pożyczasz (jeśli jest) pojemnik na śmieci (mały co ma dwa kółka z tyłu) i pchasz go przed lub za sobą... trzeba kombinować!!
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak zmienisz buta co 2 miesiace to nic sie nie powinno stac twoim stawom i mozesz biegac po asfalcie.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kiedyś w Toruniu na tzw Jordankach była taka bieżnia żużlowa , w środku miasta , szok :bum: jak się tam bosko bieagało , miękko, 400m, blisko wszędzie, to były złote studenckie czasy, ach...
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ