jak przygotowac sie do testu
-
baqus
- Rozgrzewający Się

wiosna czeka mnie egzamin kondycyjny. chodzi o tego typu bieg: 150 metrow w 30 sekund pozniej 45 sekund marszu, 150 i marsz... minimum 10 okrazen po 400 metrow musze tak zrobic jak najlepiej przxygotowac sie do tego typu egzaminu gdy nie mam dostepu na codzien do bierzni?
-
tomasz
Napisz coś więcej o sobie.
Wiek, waga, przeszłość biegowa, aktualna forma, tryb życia, termin sprawdzianu etc..
Wiek, waga, przeszłość biegowa, aktualna forma, tryb życia, termin sprawdzianu etc..
-
tomasz
Więc zacznij się najpierw roztruchtywać, jest sporo czasu. Tylko napisz na jakim jesteś poziomie. Co innego jeśli 5` biegu Cię bardzo męczy i stanowi kłopot a co innego jeśli przebiegasz 30`.
Zadbaj przy okazji o wagę.
Zadbaj przy okazji o wagę.
-
tomasz
Tak, tutaj masz plan na 2,5 miesiące. Później w połowie stycznia będzie można biegać 4x w tyg. po 30-40`, wówczas zaczniesz przebieżki (będziesz mógł wcześniej nawet). Od połowy lutego myślę, że będzie można wprowadzić 2x w tyg. sesje interwałowe po 100-300m w tempie docelowym (20s na 100m).
Wydaje mi się, że to powinno być wystarczyć. Oczywiście nie zapominaj o rozciąganiu. Co jakiś czas kontaktuj się z nami na forum.
Wydaje mi się, że to powinno być wystarczyć. Oczywiście nie zapominaj o rozciąganiu. Co jakiś czas kontaktuj się z nami na forum.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt: