jak przygotowac sie do testu
-
- Rozgrzewający Się
wiosna czeka mnie egzamin kondycyjny. chodzi o tego typu bieg: 150 metrow w 30 sekund pozniej 45 sekund marszu, 150 i marsz... minimum 10 okrazen po 400 metrow musze tak zrobic jak najlepiej przxygotowac sie do tego typu egzaminu gdy nie mam dostepu na codzien do bierzni?
Napisz coś więcej o sobie.
Wiek, waga, przeszłość biegowa, aktualna forma, tryb życia, termin sprawdzianu etc..
Wiek, waga, przeszłość biegowa, aktualna forma, tryb życia, termin sprawdzianu etc..
Więc zacznij się najpierw roztruchtywać, jest sporo czasu. Tylko napisz na jakim jesteś poziomie. Co innego jeśli 5` biegu Cię bardzo męczy i stanowi kłopot a co innego jeśli przebiegasz 30`.
Zadbaj przy okazji o wagę.
Zadbaj przy okazji o wagę.
Tak, tutaj masz plan na 2,5 miesiące. Później w połowie stycznia będzie można biegać 4x w tyg. po 30-40`, wówczas zaczniesz przebieżki (będziesz mógł wcześniej nawet). Od połowy lutego myślę, że będzie można wprowadzić 2x w tyg. sesje interwałowe po 100-300m w tempie docelowym (20s na 100m).
Wydaje mi się, że to powinno być wystarczyć. Oczywiście nie zapominaj o rozciąganiu. Co jakiś czas kontaktuj się z nami na forum.
Wydaje mi się, że to powinno być wystarczyć. Oczywiście nie zapominaj o rozciąganiu. Co jakiś czas kontaktuj się z nami na forum.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt: