Poznań Maraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
tomasz

Nieprzeczytany post

Kto, skąd, i ile chce złmać w Poznaniu. Chętnie się spotkamy na żywo i porozmawimy. Zostało już niewiele czasu... :-) więc meldować się szybko :-) :hej:
PKO
płucajakmiechy
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja się zapisałem, ale decyzję o starcie podejmę za jakiś tydzień, zobaczę jak dam radę z treningami. Pozdrowienia!
Trzymajta się ludzie!
tomasz

Nieprzeczytany post

A możesz rozwinąć temat? Bo już nie ma czasu na sprawdzanie, czy dasz z czymś radę czy nie dasz. Do końca tego tygodnia proponuję robić samą objętość, oczywiście dużą - oraz dużo sprawności. A od października zmniejszasz stopniowo kilometry tak, żeby na starcie być swieżym i głodnym begania. :-)
płucajakmiechy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wiem, mam po prostu za mało kilometrów przelatane. Wakacje w zasadzie nie biegłem, tylko rower i to też w mniejszym zakresie (było trochę innych rzeczy do zrealizowania). Treningi wznowiłem 1-go września. Do Poznania zostały trzy tygodnie, mam zamiar je "ostro" przepracować, co mi może pozwoli na dobiegnięcie do mety w ok. 3:50-4:00. Mam kolegę, który chce pobiec w granicach 4:00 i może pobiegniemy razem. Nie chcę być jego pacemakerem w dosłownym tego słowa znaczeniu, bo mam inną filozofię biegania maratonu, ale... pogadać na trasie można, głupio nie otworzyć gęby przez cztery godziny... Na razie!
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2006, 19:41 przez płucajakmiechy, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzymajta się ludzie!
tomasz

Nieprzeczytany post

"ostro" ? Niepokoi mnie to... :niewiem: Mów to jak na spowiedzi co przez następne 3 tygodnie robisz dzień po dniu :hej: :-) mówię poważnie :-)
płucajakmiechy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ostro, to znaczy wchodzę w ostatnie 3 tygodnie planu trenigowego. No jest tam trochę tempa, interwały, długie biegi w zakresie tlenowym. Ale to wszystko muszę potraktować na luzie, bo pod maraton należałoby się przygotowywać trochę dłużej (powiedzmy trzy miesiące - oczywiście gdy się trenuje cały rok). Ale jeszcze raz powtarzam, chcę przebiec spokojnie, beż ataku na życiówkę. Powiedzmy, towarzysko.
Trzymajta się ludzie!
tomasz

Nieprzeczytany post

Zero tempa :nienie: , żadnych interwałów :nienie:. Spokojne długie rozbiegania do 75% HRmax i spawość później w domu. Ewentualnie raz w tygodniu zabawę biegową od 82% HRmax na niewielkiech odcinkach 500-1000m.
Maraton w 4h nie wymaga do treningu nic ponad kształtowanie lipolizy, a zatem owb1 to jest niemalże wyłączność.
tomasz

Nieprzeczytany post

Coś was mało :niewiem: Tylko płucajakmiechy wybiera się na PM ?
płucajakmiechy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jadę, jadę. I trenuję.
Trzymajta się ludzie!
tomasz

Nieprzeczytany post

Musimy się jakoś spoytać :-) napisz do mnie na gg jakoś się dogadamy. Szkoda, że niechętnie ludzie piszę tutaj :ech:
płucajakmiechy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wiesz, każdy ma swoje sprawy, trening zajmuje dużo czasu, ludzie studiują, pracują itp., a siedzenie w necie zajmuje też dużo czasu. Nie ma się co aż tak przejmować. Może to zabrzmi trochę sloganowo, ale taka jest rzeczywistość, również rzeczywistość tego forum.
Trzymajta się ludzie!
tomasz

Nieprzeczytany post

Ja rozumieim, ale chyba Ci się nie wydaje, że z całego forum tylko nas dwoje tam jedzie... :hej:
płucajakmiechy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No nie. Jedzie jeszcze mój kolega...:)
Trzymajta się ludzie!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ