Komentarz do artykułu Dwa marzenia w jeden dzień - relacja z maratonu we Florencji

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
akaen
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Też byłem w tym roku i mogę tylko potwierdzić powyższe - bardzo fajna (praktycznie płaska) trasa, piękne widoki a do tego w tym roku trafiła się idealna pogoda (a jeszcze w czwartek był taki wiatr że na mieście było mnóstwo poprzewracanych przez wiatr skuterów). Z tojkami to niestety fakt - u nas na małych lokalnych biegach jest więcej (a tu przecież było ok 9 tys biegaczy). Przed startem i na pierwszych km wszyscy sikali gdzie popadnie. Generalnie zdecydowanie warto tu przyjechać i pobiec. Jest jeszcze bieg towarzyszący na 2km (bezpłatny do 14 roku życia) startujący 15 min później - po samej starówce - z równie ładnymi medalami.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A tam nie ma jakiejś kostki brukowej na trasie?
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:A tam nie ma jakiejś kostki brukowej na trasie?
Bylem rok temu. Miejscami (w sumie parę km) jest kostka - najbardziej dotkliwa na końcówce, są wąskie uliczki praktycznie bez możliwości wyprzedzania, ale i tak bardzo dobrze wspominam Florencję. Każdemu polecam, jakby miał możliwość.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
akaen
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pod koniec jest trochę kostki i takich większych płytek. Ale nawet na tej końcówce, niektóre uliczki mają "normalną" asfaltową nawierzchnię więc nie ma tragedii.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ta Florencja kiedyś chodziła mi po głowie. Bo szukałem jakiegoś maratonu który jest późno w roku. Mówię o czasach,kiedy biegałem sporo. :)
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

akaen pisze:Też byłem w tym roku i mogę tylko potwierdzić powyższe - bardzo fajna (praktycznie płaska) trasa, piękne widoki a do tego w tym roku trafiła się idealna pogoda (a jeszcze w czwartek był taki wiatr że na mieście było mnóstwo poprzewracanych przez wiatr skuterów). Z tojkami to niestety fakt - u nas na małych lokalnych biegach jest więcej (a tu przecież było ok 9 tys biegaczy). Przed startem i na pierwszych km wszyscy sikali gdzie popadnie. Generalnie zdecydowanie warto tu przyjechać i pobiec. Jest jeszcze bieg towarzyszący na 2km (bezpłatny do 14 roku życia) startujący 15 min później - po samej starówce - z równie ładnymi medalami.
nad Florencją zastanawiam się akurat ;)
Do końca roku zdecyduję, jaki sezon chcę mieć. Kusi szybki rekordowy maraton. Zatem bardzo fajna, płaska trasa pasi mi.

Co do organizacji to może i świetna, ale nie do końca - z tojkami przesadzili. My sobie poradzimy, ale kobiety mają gorzej.
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Z tojkami we Włoszech na maratonach jest słabo, we Florencji widzę nic się w tym zakresie nie zmieniło, generalnie dało się odstać do toja w kolejce. Trasa we Florencji jest znakomita do biegania i bardzo ciekawa niemniej ostatnie 10km to większościowo bieganie po bruko-płytach, pamiętam, że na końcówce czułem jakbym biegł w drewniakach. Ale to cudny maraton a obieganie ogromnej katedry na 40tym kmie daje dobry układ odniesienia w tematyce wielkości dużych budynków gotyckich o charakterze sakralnym.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
PIRAT
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ogólnie to tam również organizatorzy za bardzo uwagi na oszustwa nie zwracają...

Jeden polski zawodnik tam biegł z dwoma chipami, on kategoria 35M, biegł z chipem chłopa kategoria 65M. 65M się zjawił tylko przed metą żeby medal odebrać :hej: :hahaha: :hahaha:

(ten 65M wszystkie wyjazdy sponsorowane przez Wojsko Polskie :hahaha: )
(udokumentowane na zdjęciach i wynikach z imprezy)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ