Zapewne wszyscy już wiecie, że mimo różnych zawirowań jednak odbędzie się półmaraton Cudu nad Wisłą 15 sierpnia. Tym razem start będzie w samo południe w Radzyminie a meta w Ossowie. Trzeba się wcześniej zgłaszać (organizator wspominał o zapisach do 5 sierpnia, mnie udało się to zrobić szóstego).
Po namiary zapraszam do Kalendarza Maratonów Polskich.
Cud nad Wisłą
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 2:58:00
Organizator obiecał, że prześle wyniki. Czekam.
Czy przyłożyłem? Ostatnie 5km (15-20) biegłem w tempie 4:09. Założeniem mojego biegu było wykonanie długiej końcówki w mocnym tempie (szybciej niż początek). Niestety po 20 km nie mogłem zbytnio utrzymać tego tempa, gdyż: napatoczył się jakiś mercedes, potem idąca para zepchnęla mnie na pobocze i mimo wszystko troszeczkę mi brakło siły. Ale jest to dla mnie sygnał co mam dalej robić.
Plan wykonałem - miało być poniżej 90 min.
Czy przyłożyłem? Ostatnie 5km (15-20) biegłem w tempie 4:09. Założeniem mojego biegu było wykonanie długiej końcówki w mocnym tempie (szybciej niż początek). Niestety po 20 km nie mogłem zbytnio utrzymać tego tempa, gdyż: napatoczył się jakiś mercedes, potem idąca para zepchnęla mnie na pobocze i mimo wszystko troszeczkę mi brakło siły. Ale jest to dla mnie sygnał co mam dalej robić.
Plan wykonałem - miało być poniżej 90 min.
- Janek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
A jeśli chcecie zapoznać się z moimi subiektywnymi wrażeniami, to zapraszam do "Maratonów..."
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
[url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
[url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
- adamm
- Administrator
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]