Marathon de Paris 2015

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

CrazyAnt pisze:Na jaki czas planujecie pobiec? I kiedy rozpoczynacie konkretne przygotowania?
Dla mnie to debiut, więc czas jest sprawą drugorzędną, a wszelkie szacunki są raczej wróżeniem z fusów (z półmaratonu wychodzi mi 3:35). Marzy mi się 3:59, ale celem jest przebiegnięcie całego dystansu. Trenować zamierzam wg. jednego z programów z bieganie.pl, początek planu treningowego wypada w drugim tygodniu stycznia.

Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 4:43:18

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:
CrazyAnt pisze:Na jaki czas planujecie pobiec? I kiedy rozpoczynacie konkretne przygotowania?
Dla mnie to debiut, więc czas jest sprawą drugorzędną, a wszelkie szacunki są raczej wróżeniem z fusów (z półmaratonu wychodzi mi 3:35). Marzy mi się 3:59, ale celem jest przebiegnięcie całego dystansu. Trenować zamierzam wg. jednego z programów z bieganie.pl, początek planu treningowego wypada w drugim tygodniu stycznia.

Pozdrawiam.
Czas poniżej 4 godzin to moje marzenie, ale wątpię żebym swój ostatni wynik poprawiła w kwietniu o prawie 50 minut... Z drugiej strony nie będę ukrywać, że bałam się ściany w debiucie i biegłam komfortowym dla siebie tempem, żeby tylko ukończyć bieg :) Nie przygotowywałam się też do niego według specjalnego planu. Poza dłuższymi wybieganiami raz w tygodniu biegałam spokojnym tempem 2-3 razy w tygodniu po 8-15 km.

Trzeba się zebrać w sobie, znaleźć odpowiedni plan, omijać kontuzje ;) i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
mundy79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:07:48

Nieprzeczytany post

ja zaczynam przygotowania od 15/12 i moim celem jest poniżej 3:30, aczkolwiek jak zawsze życie zweryfikuje plany :hej:
a jak wgl z waszym transportem do paryża? leci ktoś może z okęcia?
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja lecę z Krakowa, ale już 8 kwietnia. Mam rodzinę pod Paryżem i w centrum, więc trochę "pozwiedzam" wcześniej w granicach rozsądku, żeby nóg nie męczyć bardzo :) Bo po maratonie byłoby ciężko ;)
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja jadę z rodziną samochodem. Też z wyprzedzeniem, żeby trochę pozwiedzać bo dla mnie i moich dzieciaków to będzie pierwszy raz w Paryżu, tylko moja żona już kiedyś była, więc przypadnie jej rola pilota wycieczki :)
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Czesc, ja lece z Wroclawia 9 wieczorem, przygotowania juz zaczete wg planu http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=2075
Marzylabym o 4 h, ale wiem, ze to trudne
mundy79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ja lecę w sobotę 11/04 w południe z okęcia, gdyby też ktoś leciał to miło będzie się zintegrować :D
jak już wcześniej zapodałem w którymś poście fajnie by było spotkać się gdzieś na mecie i zrobić sobie wspólną fotkę
mundy79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Czesc, ja lece z Wroclawia 9 wieczorem, przygotowania juz zaczete wg planu http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=2075
Marzylabym o 4 h, ale wiem, ze to trudne

trzymam kciuki, jak nie bić rekordów w Paryżu na takiej trasie i przy takiej publice to gdzie ? :hejhej:
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mundy79 pisze:trzymam kciuki, jak nie bić rekordów w Paryżu na takiej trasie i przy takiej publice to gdzie ? :hejhej:
Romantyczna polska dusza nie pozwala się nie zgodzić, ale z drugiej strony słyszałem, że w takich biegach na 50+ tysięcy uczestników (a tyle podobno jest zarejestrowanych na ten maraton) jest trochę ciasno na trasie i to przez dobre 30km :D
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mundy79 pisze:ja lecę w sobotę 11/04 w południe z okęcia, gdyby też ktoś leciał to miło będzie się zintegrować :D
jak już wcześniej zapodałem w którymś poście fajnie by było spotkać się gdzieś na mecie i zrobić sobie wspólną fotkę
Na mecie to może być ciężko... Każdy pewnie o innej porze ukończy bieg, a po też może być różnie. Ja myślałam o "pikniku" na Polach Marsowych pod wieżą wieczorem :) Wyciągnęłabym kuzynkę na taki odpoczynek :)
Marc.Slonik pisze:
mundy79 pisze:trzymam kciuki, jak nie bić rekordów w Paryżu na takiej trasie i przy takiej publice to gdzie ? :hejhej:
Romantyczna polska dusza nie pozwala się nie zgodzić, ale z drugiej strony słyszałem, że w takich biegach na 50+ tysięcy uczestników (a tyle podobno jest zarejestrowanych na ten maraton) jest trochę ciasno na trasie i to przez dobre 30km :D
Też obawiam się "lekkiego" tłumu :/ Ale trudno :) Zapisałam się do grupy 4:30, więc tym bardziej może być mi ciężko osiągnąć czas 4:00, choć to na razie jest dla mnie abstrakcyjne marzenie... :lalala: Podobnie jak kiedyś maraton! :hej:
mundy79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

CrazyAnt pisze:
mundy79 pisze:ja lecę w sobotę 11/04 w południe z okęcia, gdyby też ktoś leciał to miło będzie się zintegrować :D
Na mecie to może być ciężko... Każdy pewnie o innej porze ukończy bieg, a po też może być różnie. Ja myślałam o "pikniku" na Polach Marsowych pod wieżą wieczorem :) Wyciągnęłabym kuzynkę na taki odpoczynek :)
Marc.Slonik pisze:
Też obawiam się "lekkiego" tłumu :/ Ale trudno :) Zapisałam się do grupy 4:30, więc tym bardziej może być mi ciężko osiągnąć czas 4:00, choć to na razie jest dla mnie abstrakcyjne marzenie... :lalala: Podobnie jak kiedyś maraton! :hej:
biegłem w 2014 i nie jest wcale ciasno, paryskie ulice są szerokie :D tłoku nie ma
w zeszłym roku umówiliśmy się ze znajomymi po biegu przy stoisku asicsa, nikt sie nie zgubił, wszyscy dobiegli a fotka bezcenna :hej:
Awatar użytkownika
CrazyAnt
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mundy79 pisze: biegłem w 2014 i nie jest wcale ciasno, paryskie ulice są szerokie :D tłoku nie ma
w zeszłym roku umówiliśmy się ze znajomymi po biegu przy stoisku asicsa, nikt sie nie zgubił, wszyscy dobiegli a fotka bezcenna :hej:
Jak się biegnie w czołówce to tłoku nie ma... :lalala: :hahaha:
Ale to dobry pomysł :) O ile ktoś na mnie zaczeka :hej:
mundy79
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak się biegnie w czołówce to tłoku nie ma... :lalala: :hahaha:
Ale to dobry pomysł :) O ile ktoś na mnie zaczeka :hej:[/quote]

ciekawe kto na kogo będzie musiał czekać :hej: maraton to maraton.... :bum:
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pomysł ze spotkaniem i wspólną fotką tudzież szklanką herbaty z dziurawca (czy co kto tam pija) jest zacny. Oczywiście szczegóły lepiej omówić bliżej właściwej daty.
dziku83
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

CrazyAnt pisze:
dziku83 pisze:Mam pytanie. Właśnie wróciłem od lekarza z wypełnionym certyfikatem i nie wiem co dalej. Czy powinienem im wysłać skan certyfikatu? Jeśli tak to gdzie? Przeszukałem całą stronę maratonu i nic nie widzę. Czy certyfikat biorę ze sobą dopiero na maraton? Z góry dzięki za odpowiedz.
Nie było problemu z wypełnieniem certyfikatu? Robiłeś jakieś badania, czy "od kopa" podpisał? Ja się dopiero wybieram do swojej lekarki rodzinnej, ale ona ma 60+ lat i nie wiem czy mi podpisze coś czego nie rozumie... :/ bo wątpię, żeby znała angielski ;)

Na jaki czas planujecie pobiec? I kiedy rozpoczynacie konkretne przygotowania?
Lekarz podpisał bez problemu. Z angielskim też całkiem dobrze sobie poradził, może dlatego iż mieszkam w Irlandii i to był tutejszy :)
Debiutowałem w tym roku w Amsterdamie I udało mi się wykręcić 3;33. Teraz idę ambitniej i celuje w okolice 3;15. Trenuje z planem http://treningbiegacza.pl/training-plan ... 5-silownia . Lecę z żoną. To bedzie nasza pierwsza wizyta w Paryżu I Francji w ogóle. Już nie mogę się doczekać! :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ