BUTY DO MARATONU

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
krzysiek28
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Chciałem zapytać was, drodzy koledzy o buty do maratonu. ten będzie moim pierwszym i nie chciałbym przerywać go z powodu butów. Biegam w Nike Reax Run 6 (http://www.ebay.com/itm/Mens-Nike-Reax- ... 1284339022) od maja 2012 roku. Używane intensywnie były prawie cały ten czas, z przerwą od września do grudnia.
Gadałem z doświadczonym gościem od maratonów i polecał mi kupić startówki. W moim mieście w żadnym sklepie nie mogłem ich dostać i kupiłem online Nike Zoom Streak 4, ale ja mam dość szeroką stopę i te buty okazały się cholernie niewygodne dla mnie. Oddałem je i decyduję się pobiec w moich treningowych. czy to dobra decyzja? Podeszwa nie jest zbyt zniszczona, biega mi się dość dobrze w tych butach. Prosze o radę!
PKO
Awatar użytkownika
maj44
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:59
Życiówka w maratonie: 4:18:04

Nieprzeczytany post

Za późno już na nowe buty. Najlepsze są te, które już masz i są dopasowane do stopy.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

tak jest. Dobra, za pózno teraz na eksperymenty z butami a startówki to przydają się naprawde mocnym, szybkim zawodnikom.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak jak napisali koledzy wyżej - teraz już nie czas na zmianę obuwia :) Najlepsze będą te buty, które testowałeś podczas treningów. Nie ma sensu robić sobie "kinder niespodziankę" :) Bo może się okazać, że ta niespodzianka okaże się niewypałem :)

Natomiast co do startówek to osobiście bym się nie zdecydował na maraton w takim obuwiu. Startówki podczas maratonu wolę zostawić czołówce, a samemu skorzystać z co najwyżej butów treningowo - startowych.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ