Komentarz do artykułu Szybka, płaska, atrakcyjna!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Muszę przyznać że Łódź wraca do dobrej tradycji krzyżowania tras biegaczy... (bo nie bardzo wyobrażam sobie żeby tą mapę dało wykonać bezkolizyjnie - no chyba że na tych skrzyżowaniach są wiadukty.... ) - jeszcze trochę i wrócą z trasą do tej jednej jedynej i niepowtarzalnej sprzed kilku lat ;-) wtedy dla weteranów będzie już niezły handicap ;-)

pytanie do kogoś z łodzi - będą się biegaczy krzyżować czy tylko tylko im się wydaje bo widzę jedynie płaską mapę i nie znam skrzyżowań.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Mariusz Giżyński pisze:Dzisiaj byłem w Łodzi oglądać trasę Maratonu.

Jestem mile zaskoczony jej profilem i co najciekawsze jakością asfaltu. Organizatorzy postarali sie wytyczyć trasę tak, żeby była możliwie najszybsza.

Ciągle nie wiem, gdzie pobiegnę 15 kwietnia. Czekama na informację z Rotterdamu. Nie wykluczam też Wiednia, choć po zeszłym roku mam kiepskie wspomnienia.

Do końca miesiąca trzeba podjąć decyzję. Nie spieszę się z tym, ponieważ to ważna decyzja. Nie tylko liczy się teren, ale rownież bieg w dobrym tempie, ułożony pod zamierzenia, spora grupa biegaczy na zbliżonym poziomie. Wszystkie czynniki muszą się zgrać, a przede wszystkim dobra forma, nad czym skupiam się w pierwszej kolejności.

Punkt dla Łodzi!
Krzysiek
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jest szansa na wersję mapy dla kogoś kto nie zna Łodzi? Bo szczerze mówiąc bardziej pogmatwanej mapy trasy jeszcze nie widziałem i choć w młodości lubiłem zadania z labiryntami w 'Wesołych Minutach' to tu nie jestem w stanie rozkminić co gdzie i jak..
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

kisio pisze:Jest szansa na wersję mapy dla kogoś kto nie zna Łodzi? Bo szczerze mówiąc bardziej pogmatwanej mapy trasy jeszcze nie widziałem
Eee, nie znasz trasy z 2009 roku. :)
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słyszałem o niej legendy ;)
Darek_Go
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem z okolic Łodzi i te rejony przemierzam prawie każdego dnia. Teoretycznie da się przeprowadzić tak trasę aby się nie krzyżowała, są tam skrzyżowania dwupoziomowe. Nie mniej jednak radziłbym wykonanie dokładniejszej mapy, bo czytelność tej jest fatalna. Radzę dodanie jakiś strzałek i przejrzystsze przedstawienie miejsc krzyżowania się trasy. Ludzie którzy nie znają Łodzi mogą mieć spore problemy z orientacją! Pozdrawiam i mam nadzieje że mapa zostanie poddana lekkim poprawkom:)
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
kisio pisze:Jest szansa na wersję mapy dla kogoś kto nie zna Łodzi? Bo szczerze mówiąc bardziej pogmatwanej mapy trasy jeszcze nie widziałem
Eee, nie znasz trasy z 2009 roku. :)

he he, pamiętam, choć ta tez daje do myślenia :D

edit:
mam!
Obrazek

:sss:
bioły
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jest już poprawiona wersja mapy http://www.lodzmaraton.pl/trasa-maraton
dodane są strzałki, niebawem mapa będzie uzupełniona o punkty odświeżania. Mogę wszystkich uspokoić trasa w żadnym momencie się nie krzyżuje (w tych miejscach są wiadukty)
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szykuje się jeden z najlepszych maratonów w Polsce.Organizatorzy chyba znowu pokażą jak się robi maraton....taką mam przynajmniej nadzieję.Rok temu było perfekcyjnie,a ta meta w Arenie to bajka.
bogus72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardzo ładna traska :hej: i z tego co widzę to się nie krzyżuje.Miejmy nadzieje że organizacja będzie co najmniej taka jak w ubiegłym roku a było rewelacyjnie :hejhej:
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trasa fajna. Ciekawe co z koszulką techniczną :oczko: Kalenji czy adidas? Coś długo zwlekają z informacją :hahaha:
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:Trasa fajna. Ciekawe co z koszulką techniczną :oczko: Kalenji czy adidas? Coś długo zwlekają z informacją :hahaha:
No,fakt.Nie wiadomo jaki rozmiar zamawiać,bo Kalenji mają zaniżoną rozmiarówkę.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Spoko - jak coś to się dogadamy, wszak Kalenji to mój główny sponsor :D ;)
Obrazek
Because Running Sucks
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mariod pisze:
wolf1971 pisze:Trasa fajna. Ciekawe co z koszulką techniczną :oczko: Kalenji czy adidas? Coś długo zwlekają z informacją :hahaha:
No,fakt. Nie wiadomo jaki rozmiar zamawiać,bo Kalenji mają zaniżoną rozmiarówkę.
Tak jak i adidas. Fajnie, że 10K Run ma koszulke techniczną adidasa (nie spotkałem się z takim pakietem w mojej karierze startowej). Startujące kobiety maja zatem problem z rozmiarem :echech: Należy spodziewac sie, ze maratonczycy (tak jak w innych maratonach, za doplata lub nie) otrzymaja taka sama koszulke adidasa lub lepsza. No chyba, ze ... bedzie kalenji jak w zeszlym roku.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ