gwynbleidd pisze:JarStary pisze:gwynbleidd pisze:Jasne Tomi, ja się z Tobą zgadzam całkowicie, było sporo za szybko z początku, i nie wiem co ma na myśli JarStary sugerując że było idealnie, a podpiera się przy tym międzyczasami dalekimi od ideału.
Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować na temat pacemakerów - bo to jest nudne i do niczego nie prowadzi.
Jeśli nie wiesz skąd są te międzyczasy "dalekie od ideału" to mało wiesz - każdy prosty kalkulator tempa wyliczy Właśnie takie.
No nie powiem że po takim stwierdzeniu ja miałbym ochotę na jakąkolwiek dyskusję. Może i mało wiem, ale skoro mi to już wytknąłeś to na pewno wiesz więcej i nie poprzestawaj na tym; podaj po prostu link do tego prostego, najprostszego nawet kalkulatora tempa co mi wyliczy międzyczasy "Właśnie takie".
Wg oficjalnych wyników zając na 3:30 miał międzyczas połówki 1:43:38. Bez kalkulatora, używając tylko główki i nabytej w podstawówce umiejętności mnożenia razy dwa czas mety wychodzi mi 3:27:16. Faktycznie, dalsza dyskusja do niczego nie prowadzi. No, ale ja nie użyłem kalkulatora, więc a nuż?...
Wiedziałem, że tak będzie.
Jeśli Ty też nie byłeś bardzo grzeczny w pierwszym poście - ale co tam, ja srtarałem się grzecznie odpowiedzieć a uwierz mi potrafię walnąć słowem

.
Moja wiedza opiera się też na statystysce i używając swojej główki wchodzi mi tempo 5:00 na kilometr (tak mniej więcej) do połamania 3:30. W kalkulatorze przyjąłęm czas 3:59:?? (nie pamiętam ile tych sekund wpisałem), jakąś stratę do startu przyjąłem.
Oczywiście nie zauwaźyłeś, że ten międzyczas pecemaker też podałem, trasa, trasie nie równa, maraton , maratonowi nie równy. Z grupą na 3:15 biegł mój kolega z którym trenuje, na 11 km dołączył do 3:10 bo na 10 km zauważył, że są blisko, nie udało się, ale nie czepia się pacemakerów, tylko mówi, że nie starczyło sił - ot proste jak cep stwierdzenie.
Linki nie podam bo jestem złośliwiec

liczę na to, że ruszysz główką, popytasz dr. Googl'a i znajdzesz jak się nie uda to zostaje wróżenie i może kiedyś się uda. A może faktycznie nawet nie szukaj bo będziesz maiał uwagi do programisty
Pozdrawiam powoli studząc emocje