Biegnij Warszawo - 2 Października

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

A u mnie jak zwykle - miałem nie biec, ale znowu nic z tego nie wyszło :hejhej:
Bo wczoraj wieczorem tu na forum jeden z userów podzielił się chęcią odstąpienia pakietu startowego, to co miałem robić? Żal dobru przepadać! Dziś rano sfinalizowaliśmy przekazanie numeru i koszulki i klamka zapadła :bum: Ale że osłabiony po MW od razu złapałem jakąś infekcję i od paru dni więcej smarkam jak biegam - to ściganie w tym roku nie wchodziło w grę. Wymyśliłem sobie za to przelecieć się po trasie z kamerą i nakręcić biegaczy, krajobrazy, kibiców, może nawet atmosferę dałoby się uchwycić... Było super - kibice jak widzą kamerę to aż dopingują staranniej :hahaha: biegacze się uśmiechają, wszystko jakieś takie bardziej przyjazne. Zamierzałem to nawet wrzucić na youtuba ale na dłuższą metę to nie da się tego oglądać. Wszystko tak drga że po trzech minutach oczy zaczynają boleć. Ale nic to, nagrałem cały bieg i będę miał super pamiątkę! Choć okazało się że bieganie "bez jednej ręki" wcale takie proste nie jest, pewnie prostsze niż bez jednej nogi ale nie za wiele :hahaha: Tak jak i bieganie tyłem żeby nakręcić to co za sobą... Poza tym, takie japońskie cudeńko choć lekkie jak piórko koło 8-9km zaczyna już doskwierać i pod koniec podnoszenie go do góry ponad głowy rzeki biegaczy to było jak wyrywanie całkiem sporego hantla, bez kitu, do tej pory czuję prawy bajceps :hahaha:
A bieganiu.pl oczywiście pomachałem: https://picasaweb.google.com/1041471149 ... 4891378626 :taktak:

PS Wielkie dzięki Tomku za pakiet! (w koszulkę XL zmieściłbym się 2 razy ale grunt że jakoś nie spadła po drodze ;) )

PS2 Pozdrowienia dla pani która startując z przodu po pięciuset metrach musiała już odpocząć schodząc ze środka trasy do boku prostopadle do kierunku biegu - zdążyłem wystawić łokieć do przodu, więc pewnie nie tylko ja pamiętam to spotkanie...
PKO
adamorange
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 70 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Impreza bardzo fajna i dobrze że podbieg był trochę później a nie jak rok wstecz. Troche frustrują mnie te starty, bo osiągam słabe czasy. dziś 57 min, a w tym roku przebiegłem 400km, więc nie można powiedzieć że nie trenuję:)
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

urocze te machające zdjęcia - większość wygląda tam raczej jak 'idący na śmierć pozdrawiają cię, Cezarze' :bum: :hej:

żeby nie było - ja się nie śmieję, tylko uśmiecham - z całą pewnością nie wyglądałabym bardziej radośnie, niż zawodnicy z fotek! ;)

gwynbleidd, widziałam Cię na mecie z tą kamerką, ale tym razem faktycznie poznałam Cię tylko po czapce. i w sumie to nie wiedziałam, czy Ty to Ty :hejhej: ale teraz już wiem! widzisz, wklejając fotkę swojej postaci już doszczętnie pozbawiłeś się anonimowości! ;)
Wlamo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Hej,

Pierwszy raz biegłem w Biegnij Warszawo i jestem miło zaskoczony. Ustawiłem się 10-15m od startu więc dość ciasno na 1km, tam poleciało z 10-15s. A później już lepiej, tylko zauważyłem, że większość nie umie biegać zakrętów przez co musiałem zwalniać bądz obiegać na około. Mój Garmin 305 pokazał 10,11km. Czas 46:43 dał 871 miejsce cieszy mnie, ponieważ bieg w 20 stopniach w cieniu na długi rękawe nie jest niczym pięknym, a mogło być tak jak 1h przed startem czyli 13-15 stopni i pochmurno :ble:
Silurus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

CryHavoC pisze:
kalinoro pisze:Witam,

Nie znalazłem się na liście wyników, mimo ukończenia biegu oraz niezgubienia "jednorazowego chip'a". Czy ktoś miał podobny problem?
Poza tym imprezka super :)

Kalinor
Mi w wynikach podano czas brutto- o ponad 5 minut gorszy od mojego "garminowego". A już myślałem, że jestem jedynym pechowcem na te 10tys...
Ja mam podobnie, czas oficjalny odbiega od stopera pokładowego (myślałem że spowodowane to był nienaliczeniem czasu na linii mety ale skanowaniem ręcznym przez operatorkę po przekroczeniu mety (bo co innego mogła skanować ?)... troszkę szkoda... ale co tam... i impreza i tak jest fajna.
Obrazek
scarlo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegnij Warszawo jak zawsze super. Jedynie rozbroił mnie ten bezczelny taksówkarz przeciskający się przez tłum biegnących. Gorszego idioty nie widziałem.
A tak poza tym uwielbiam to grupowe pikanie garminów co kilometr :)
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przede wszystkim chciałem wszystkich bardzo serdecznie powitać bo to moja premiera na forum. BW to moja pierwsza "oficjalna" impreza biegowa i jestem zachwycony. Trochę gorzej jeśli chodzi o czas 53:47 bo celowałem w okolice 50:00. Już można zaczynać przygotowania do Biegu Niepodległości.

A tak BTW to czy jest tu ktoś z Zielonki ?
Krasus

Nieprzeczytany post

Wlamo pisze:Mój Garmin 305 pokazał 10,11km.
Mój DOKŁADNIE tyle samo!;) Na maratonie też było ok. 1% więcej - taki standard Garmina widocznie:] Choć może to wynikać np. z kwestii wyprzedzania zawodników i biegnięcia lekko zakosami, łuków itd.
adamorange
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 70 min

Nieprzeczytany post

GPS łapie duże błędy szczególnie gdy się biegnie między blokami jak np od Pl. Unii Lubelskiej do MdM. Wtedy nie można na nim polegać. Wyniki z GPS są orientacyjne i raczej nie ma co się nimi sugerować. Mój GPS zawsze zawyża a mechanizm jest taki, że z prostej drogi miedzy blokami robi "szlaczek", potrafi go też na boki przenosić, co dodaje przebieg. Mój GPS z telefonu wskazał 10,14 i to rzeczywiście niezła dokładność tym razem, bo zdarza mi się, że na 15km pokazuje 16
Ostatnio zmieniony 02 paź 2011, 22:30 przez adamorange, łącznie zmieniany 1 raz.
przemek1979
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Moj debiut w imprezie masowej i pierwsze przebiegniete 10 km. Nie bardzo wiedziałem jak zachowa sie mój organizm wiec 1 czesc przebieglem wolniej o niemalze 5 minut. Ostatnie 3 km bieglem 4:40 min/km i przed metą dopadła mnie kolka. Nastepny raz postaram sie od poczatku biec rownym tempem, ale tak to jest z poczatkami...
Garmin pokazał 10,18km; 54 min.
makare1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 62'02

Nieprzeczytany post

bemrunner pisze:
łoooo to poczekam na 7 część albumu z fotkami hahahha
Mój GPS pokazał 10.24 km.

.
A mój pokazał 10.3 km :niewiem:
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A mój footpod 9,993 ;)

Chciałem tylko powiedzieć, że cieszę się, że organizatorzy wyciągnęli wnioski z ubiegłej edycji i pod względem organizacyjnym było duuużo lepiej. Jeśli ma to iść w tym kierunku to życzę jak najlepiej i jeszcze lepszej frekwencji za rok! =)
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@kuxa - ja byłem w generalnej #1497, załóżmy że wybiegliśmy o 10:58, zanim doszedłem do startu minęła pewnie minuta, potem prawie 9km w tempie 12,2km/h to wychodzi że tego fotografa musiałem mijać około 11:43 :)

W pdf'ie z wynikami mój czas to 49:03 - dokładnie tyle co sobie sam zmierzyłem czyli to czas netto. Rzeczywiście dziwne, w poprzednich latach klasyfikacja generalna była na czasach brutto. Ale moim zdaniem powinno być na netto więc jestem zadowolony. Może dla zawodowców to brutto/netto coś tam znaczy ale dla mnie liczy się tylko netto, przecież czas dojścia do linii startu nie powinien mi sie liczyć :niewiem:

@Krasus - ścieżki są na tych polach, popatrz sobie na zumi albo google. Jedyny problem to brak oświetlenia... a Krasickiego to ja też nie lubię biegać no ale jest przynajmniej jasno a ja biegam jak dzieci położę spać czyli od paru tygodni to wychodzi już po ciemku...

No i muszę pochwalić mojego iPhone'a - stare ustrojstwo bo ma już prawie dwa lata a ze wszystkich podawanych to wyników najdokładniej wyliczyło odległość - 9,93km czyli błąd tylko o 70m (0,7%). Nawet na RunKeeperze widać dobrze gdzie się pomylił - na placu Unii Lubelskiej ściął ten ostry zakręt. Ale przekonałem się dzisiaj że jednak taki zegarek Garmin to fajna sprawa - wygodniej tego używać niż telefonu, nawet jak telefon jest na ramieniu i gada przez słuchawki.
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
bemrunner
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A mój pokazał 10.3 km
@makare1, dużo zależy kiedy go startujesz i kiedy wyłączasz (taka oczywista oczywistość :hej: ).
Ja wystartowałem swojego w momencie zakończenia odliczania, a miałem do linii startu z... 90m (???),
a wyłączyłem ok. 20 m za linią mety. Wychodzi , że przebiegłem dystans 10km w dystansie 10.13 km, co nie jest bez sensu, bo przecież nie biegłem po ścieżce idealnej, takiej jaka jest obliczana przy atestowaniu trasy.

pozdr. bemrunner
Od 03-10-2011 zmieniłem nick'a na krunner. Ostatni raz, obiecuję ;-)
Awatar użytkownika
arekGMURCZYK.pl
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Świetna impreza. Gratuluję wszystkim uczestnikom!
Mała fotograficzna zajawka dzisiejszego reportażu:
Biegnij Warszawo 2011 na zdjęciach www.arekgmurczyk.pl/biegnij-warszawo-2011-na-zdjeciach/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ