BMW Berlin Marathon 2015

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
degi
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maly89 i Namor - dzięki za informacje!
PKO
sadowski135
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:52:31

Nieprzeczytany post

Maurice pisze:
sadowski135 pisze:Witam.
W 2015 raku będę pierwszy raz biegł w Berlinie.
Jak wygląda organizacja?
Trzeba jakiś przelew robić?
Można gdzieś się zalogować żeby sprawdzić swoje zgłoszenie?
Jeśli piszesz, że będziesz biegł, to znaczy że musiałeś zostać wylosowany w loterii. Gratuluję. Rejestrując się na nią musiałeś podać nr karty kredytowej. Osoby wylosowane dostały potwierdzenie drogą mailową.
Dostałem emaila z zawiadomieniem, że zostałem wylosowany, czyli jak rozumiem sami pobiorą opłatę startową?
Jest możliwość zalogowania się i sprawdzenia swojego zgłoszenia?
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mironoza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:29
Życiówka w maratonie: 3:27:32

Nieprzeczytany post

Hotel zabookowany. Zastanawiam się teraz nad transportem.
Opcje są następujące:
Samochód - wyjeżdżam i wracam kiedy chcę. Ale czas podróży jest spory. Wyjeżdżając tak jak chcę ok. 18 w piątek to na miejscu będę pewnie na 1-2 (albo i później). A młoda, którą biorę ze sobą jak się wtedy obudzi to już nie uśnie ;)
Dodatkowo wracając w niedzielę będę dość mocno zmęczony więc z prowadzeniem mogą być problemy...

Pociąg - Wady czas podróży + ścisłe godziny odjazdu i przyjazdu. Np. w piątek odjazd 17:55 przyjazd 23:20. Znów zbyt późno...

Samolot - wydaje się być rozsądnym wyborem. odlot 18:55 przylot 20:20 jest w miarę ok. Tylko pytanie jest o powrót. 17:05.
Jest to realne? Dobiec, umyć się, odebrać bagaże i dotrzeć na lotnisko na 16? Czy bezpieczniej wracać późniejszym lotem?

Czy też może jednak wybrać samochód albo pociąg?
kameln
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34:06
Życiówka w maratonie: 2:51:35

Nieprzeczytany post

Hey,
Zostałem wylosowany ale nie pobrało opłaty z konta bankowego mimo że posiadałem środki na koncie :taktak: Pisałem do organizatora ale bez odpowiedzi.
Po wpisaniu nazwiska na http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/p ... pants.html
po prawej stronie jest : 42km Lauf - Qualification

Wie ktoś może o co chodzi?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

kameln pisze:Hey, Zostałem wylosowany ale nie pobrało opłaty z konta bankowego mimo że posiadałem środki na koncie
Mi dopiero dzisiaj pobrali.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
marolek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:33

Nieprzeczytany post

mow_mi_stefan pisze:
kameln pisze:Hey, Zostałem wylosowany ale nie pobrało opłaty z konta bankowego mimo że posiadałem środki na koncie
Mi dopiero dzisiaj pobrali.
Mieli pobierać już w piątek ale mi także dopiero dzisiaj pobrali.
Awatar użytkownika
patryk91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:33
Życiówka w maratonie: 2:47:52

Nieprzeczytany post

Mi jeszcze nie pobrali, chociaż zastanawia mnie jak to będzie, bo nie mam kredytówki, ale znajomy co był już, mówił, że też nie ma kredytówki i mu pobrali bez ale...
Kalenji Team Poland

10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

patryk91 pisze:Mi jeszcze nie pobrali, chociaż zastanawia mnie jak to będzie, bo nie mam kredytówki, ale znajomy co był już, mówił, że też nie ma kredytówki i mu pobrali bez ale...
Nie musisz mieć kredytówki, ale musisz mieć kartę, która chodzi w internecie.
Jeżeli udawało Ci się coś tą kartą zapłacić w internecie, to teraz też pójdzie. Jeżeli nie, to możesz mieć problem (pytanie czy w razie czego będzie im się chciało kontaktować z Tobą w celu wyjaśnienia).
Mi też już pobrali - ze zwykłej płatniczej, ale wielokrotnie już nią płaciłem w necie. Kiedyś miałem taką kartę Credit Agricole że nie chodziła w internecie (chociaż kod CVC z tyłu miała).
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Jeszcze mam takie pytanie odnośnie Berlina..... (może mały89 podpowie albo ktoś, kto już biegał tam)

W sobotę rano jest tam tzw. Bieg Śniadaniowy na 6 km. Jest napisane, że: "Free for all participants of the 42nd BMW BERLIN-MARATHON".
W jaki sposób organizatorzy na tym biegu weryfikują czy się jest uczestnikiem 42 BMW Berlin Marathon :niewiem:
Innymi słowy czy żeby wziąć udział w tym biegu trzeba najpierw zasuwać na Tempelhoff odebrać pakiet i numer startowy, czy wystarczy karta startowa (start card), która ma zostać wysłana mailem :niewiem:
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jaca_CH pisze:W jaki sposób organizatorzy na tym biegu weryfikują czy się jest uczestnikiem 42 BMW Berlin Marathon
Nie weryfikują, biegnie kto chce. A właściwie truchta w tempie 6 min/km pilnowanym przez obsługę. Fajna imprezka, końcowa runda po bieżni stadionu olimpijskiego robi wrażenie.
kameln
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Czy żeby odebrać pakiet startowy potrzebna jest tylko karta startowa? Czy wymagany jest certyfikat medyczny jak na innych maratonach zagranicznych?
pozdrawiam
robin
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:41
Życiówka w maratonie: 2:58:53

Nieprzeczytany post

kameln pisze:Czy żeby odebrać pakiet startowy potrzebna jest tylko karta startowa? Czy wymagany jest certyfikat medyczny jak na innych maratonach zagranicznych?
Nie potrzeba żadnego certyfikatu medycznego ani nie jest tak, że wymaga się takich certyfikatów na zagranicznych maratonach. Tylko pojedyncze kraje (Francja i Włochy) wymagają takich zaświadczeń.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

robin pisze: Tylko pojedyncze kraje (Francja i Włochy) wymagają takich zaświadczeń.
...i Chiny, a pewnie jest ich jeszcze wiecej. Trzeba dbac o dobro jednostki i spoleczenstwa :hejhej:
kameln
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok, dzięki. Pytam się bo biegłem w Paryżu oraz Florencji i wymagali certyfikat medyczny a lekarz pierwszego kontaktu nie zawsze chętnie wypisuje taki papier....
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ