Maraton Warszawski
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W tę sobotę o godz. 9.00, na Młocinach w Warszawie odbędzie się bieg na 10 km. Dla niektórych idealny sprawdzian pod Maraton Warszawski.
Czarek
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach
Co się stało że w tym roku nie ma darmowego noclegu na hali sportowej? Zastanawiałem się czy by nie przyjechać do Warszawy na maraton ale po tych informacjach zrezygnowałem bo jechać całą noc w pociągu a rano spać podczas biegu do mija się z celem.Można gdzieś znaleźć jakieś tańsze noclegi np w akademikach?
-
- Zaprawiony W Bojach
Tu coś znajdziesz:
http://www.noclegi-tanie.pl/noclegi.php ... c=Warszawa
http://www.noclegi-tanie.pl/noclegi.php ... c=Warszawa
- asik_zoo
- Stary Wyga
W regulaminie tegorocznego maratonu piszą, że nie będzie wydawania własnych odżywek. Piszą tylko o wodzie i izotonikach co 5 km. Czy to oznacza, że nawet bananów nie będzie? Przecież banany na takiej trasie to podstawa.
- run
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zdaje się, że Hostel Tamka jest tani i nawet blisko.jakub738 pisze:Co się stało że w tym roku nie ma darmowego noclegu na hali sportowej? Zastanawiałem się czy by nie przyjechać do Warszawy na maraton ale po tych informacjach zrezygnowałem bo jechać całą noc w pociągu a rano spać podczas biegu do mija się z celem.Można gdzieś znaleźć jakieś tańsze noclegi np w akademikach?
Jest też coś na Starym Mieście ale nie pamiętam nazwy. Ktoś kojarzy koło tarasu widokowego na Starym Mieście taki Hostel w bramie?

Szkoda, że mam remont w domu i wszystko jest do góry nogami... Może ktoś z forumowiczów Cię przenocuje?
- asik_zoo
- Stary Wyga
W piątek robiłam ostatnie przed maratonem długie wybieganie. Okazało się, że w nocy z piątku na sobotę mój chłopak przez zapominalstwo zostawił w drugim pokoju otwarte na szeroko okno. W pokoju, w którym śpimy okno jest zawsze lekko uchylone. Zrobił się przeciąg i rano obudziłam się z przeziębieniem. Bez kataru, ale z lekkim bólem gardła i osłabieniem. Najgorsza była deprecha, że to może mi wszystko popsuc. Wyleżałam się w łóżku, łykając różne leki i spore ilości witaminy C. Dzisiaj czuję się już normalnie, ale dbam o siebie jak nigdy. Jak będzie trzeba, to zrobię przerwę w bieganiu dłuższą nawet niż 3 dni, ale się nie poddam. To jeszcze 2 tygodnie, na 100% dam radę!:-)
- td0
- Zaprawiony W Bojach
Ja też będę debiutował w tym roku w Warszawie.
Nie nastawiam się na żaden czas. Najważniejszym dla mnie wyzwaniem jest ukończenie maratonu (przed zamknięciem mety). Przykleję się do najwolniejszego pacemakera i choćbym się miał doczołgać do mety to maraton ukończę. Gdy uda mi się ukończyć bieg to może w następnych maratonach zacznę myśleć o czasach.
Krótki komentarz do wypowiedzi o zrzucaniu kilogramów. Zacząłem biegać 5-6 miesięcy temu zgodnie z programem znalezionym gdzieś w internecie. Miałem nadzieję na zmniejszenie mięśnia piwnego.
Po 2-3 miesiącach biegania okazało się, że zamiast zrzucić kilka kilogramów przybyło mi 5. Mięsień piwny rzeczywiście się zmniejszył, ale zwiększony obwód łydki nie pozwala mi w tej chwili na ubieranie/rozbieranie ulubionych spodenek elastycznych (takie za kolana). Najgorzej jest po treningu. Aż tak elastyczne to te spodenki nie są. Przybyło trochę masy mięśniowej.
Co do tych spodenek/rybaczek: w jakich spodenkach biegacie? Czy tradycyjne luźne spodenki są wygodniejsze od obcisłych, elastycznych pół-legginsów? Oglądałem zdjęcia z poprzedniego maratonu i większość biegła w luźnych, krótkich spodenkach.
Nie nastawiam się na żaden czas. Najważniejszym dla mnie wyzwaniem jest ukończenie maratonu (przed zamknięciem mety). Przykleję się do najwolniejszego pacemakera i choćbym się miał doczołgać do mety to maraton ukończę. Gdy uda mi się ukończyć bieg to może w następnych maratonach zacznę myśleć o czasach.
Krótki komentarz do wypowiedzi o zrzucaniu kilogramów. Zacząłem biegać 5-6 miesięcy temu zgodnie z programem znalezionym gdzieś w internecie. Miałem nadzieję na zmniejszenie mięśnia piwnego.

Co do tych spodenek/rybaczek: w jakich spodenkach biegacie? Czy tradycyjne luźne spodenki są wygodniejsze od obcisłych, elastycznych pół-legginsów? Oglądałem zdjęcia z poprzedniego maratonu i większość biegła w luźnych, krótkich spodenkach.
-
- Stary Wyga
Krótkie pytanie praktyczne do M.
Jest to mój pierwszy M., nie korzystam z żadnych planów treningowych po prostu biegam kiedy mogę. Pytania dwa:
1. W ostatnim tygodniu przed maratonem biegać?, kiedy ostatni bieg? jak długi ostatni bieg?
2. Jedzenie i picie przed M: co w sobotę i o której, co w niedzielę i o której?
Z góry dzięki za odpowiedź na te głupie
aczkolwiek dla mnie ważne pytania.
Jest to mój pierwszy M., nie korzystam z żadnych planów treningowych po prostu biegam kiedy mogę. Pytania dwa:
1. W ostatnim tygodniu przed maratonem biegać?, kiedy ostatni bieg? jak długi ostatni bieg?
2. Jedzenie i picie przed M: co w sobotę i o której, co w niedzielę i o której?
Z góry dzięki za odpowiedź na te głupie

trudno pogodzić wszystko, ale warto się starać
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Po pierwsze zobacz jak wygląda ostatni tydzień w jakimkolwiek Planu do Maratonu.
http://bieganie.pl/?cat=19
No i przeczytaj sobie to:
http://bieganie.pl/?cat=7&id=886&show=1
http://bieganie.pl/?cat=19
No i przeczytaj sobie to:
http://bieganie.pl/?cat=7&id=886&show=1
-
- Stary Wyga
td0 pisze:Czy na starcie/mecie i/lub trasie można będzie skorzystać z toalety? Są jakieś tojtojki rozstawione po drodze?
na starcie zawsze, na mecie prawdopodobnie też.Przygotuj się na długie kolejki, tak było na półmaratonie.
trudno pogodzić wszystko, ale warto się starać