eee, karp w galarecie nie jest superFREDZIO pisze:Pewnie tak, ale jeśłi ta trasa do takich rzeczy ludzi skłania (umożliwia to), to potwierdza że jest słaba.
Dobra, ale dziś wigilia Wigilii - peace on earth - wszystko jest super.
Najgorsze Imprezy w Kraju
-
Tomek Michałowski
- Zaprawiony W Bojach

Tomek
-
Tomek Michałowski
- Zaprawiony W Bojach

no i przedwczoraj mnie oświeciło, że od 15 do 22 stycznia jestem poza krajem i Chomiczówka przejdzie mi bokiem , tradycja zostanie zerwana
Tomek
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wracajac do tematu tego postu to tak naprawde zawsze na kazdej imprezie znajdziemy cos co nam nie bedzie odpowiadalo lub bedziemy zdziwieni brakiem czegos co wydaje nam sie oczywiste.Najwazniejsze zeby organizatorzy nie byli glusi na nasze uwagi i sugestie lub wypowiadali sie "jak komus sie nie podoba to niech nie startuje",organizator zawsze moze sie zmienic a opinia pozostanie.Dla mnie najgorsza impreza to taka gdzie z roku na rok przyjezdza coraz mniej ludzi,jest coraz wieksze wpisowe nieadekwatne do oferowanego poziomu a organizator dba tylko o nieliczna grupe najlepszych zapominajac o innych. Do konkretnej imprezy raczej sie nie odwolam bo jeszcze na wszystkich nie bylem i raczej nie bede. Pozdrawiam
- ooco
- Zaprawiony W Bojach

i biegaliśmy dzisiaj
Chomiczówkę, nasz debiut na dystansie większym niż 10k. było....
SUPER!!!! same plusy:
+atest
+sprawne zapisy (dla nas, jestem z powiatu
)
+pomiar czasu + międzyczasy co 5k
+medale, folie, grochówka, herbata
+b. dobre zabiezpieczenie trasy (czułem się jak vip gdy na mój widok stawał ruch drogowy
)
+brak opłaty startowej,
+miła obsługa
+świetna atmosfera
+pogoda też dopisała
do tego mój kolega z pracy mieszka 100 od miejsca startu, dużo to ułatwiło
nie wiem zupełnie o co Fredziowi chodzi, ale widząc brak info o tym biegu na forum (oprócz tego wątku) i stronie głównej (oprócz wpisu do kalendarza) oraz to, że nikt z redakcji nie pofatygował się na bieg (tak mi się niestety wydaje) to rozumiem ze bieganie.pl skreśliło ten bieg zupełnie.
a niepotrzebnie. nie trzeba biegać po krakowskim przedmieściu by bieg był udany. bieg tworzą zawodnicy, a sceneria to tylko tło (czy to nie synonim?)
ale za to Michał Walczewski zabawiał biegaczy, na maratończyk.pl już są zdjęcia, na biegajznami.pl dyskusja na 15 podstron a tu nic
Chomiczówkę, nasz debiut na dystansie większym niż 10k. było....
SUPER!!!! same plusy:
+atest
+sprawne zapisy (dla nas, jestem z powiatu
+pomiar czasu + międzyczasy co 5k
+medale, folie, grochówka, herbata
+b. dobre zabiezpieczenie trasy (czułem się jak vip gdy na mój widok stawał ruch drogowy
+brak opłaty startowej,
+miła obsługa
+świetna atmosfera
+pogoda też dopisała
do tego mój kolega z pracy mieszka 100 od miejsca startu, dużo to ułatwiło
nie wiem zupełnie o co Fredziowi chodzi, ale widząc brak info o tym biegu na forum (oprócz tego wątku) i stronie głównej (oprócz wpisu do kalendarza) oraz to, że nikt z redakcji nie pofatygował się na bieg (tak mi się niestety wydaje) to rozumiem ze bieganie.pl skreśliło ten bieg zupełnie.
a niepotrzebnie. nie trzeba biegać po krakowskim przedmieściu by bieg był udany. bieg tworzą zawodnicy, a sceneria to tylko tło (czy to nie synonim?)
ale za to Michał Walczewski zabawiał biegaczy, na maratończyk.pl już są zdjęcia, na biegajznami.pl dyskusja na 15 podstron a tu nic
- Nagor
- Ekspert/Trener
Ooco, zacznij więc dyskusję na temat tego biegu, może parę stron się uzbiera
Redakcja robi relacje tylko z wybranych biegów (mamy wąska kadrę), no i takich, które w jakiś sposób się wyróżniają. Czym się wyróżniła Chomiczówka (poza grochówką)?
- Nagor
- Ekspert/Trener
No, rozumiem, ale takich biegów z super atmosferą i organizacją znajdę lekko 100-200 w samej Polsce, a przecież nie będziemy robili z każdego relacji. To musi być coś więcej.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
ooco - w całej Polsce było pewnie dzisiaj mnóstwo biegów.
Ja się przyznam, że nawet nie pamiętałem że dzisiaj jest Chomiczówka bo tak to pewnie nawet bym się zjawił zrobić kilka fotek.
Mamy Kalendarz i to musi narazie wystarczyć. Nie jesteśmy serwisem "imprezowym" więc jeśli chcesz gdzieś więcej informacji o innych wszystkich imprezach w kraju - to masz inne serwisy które wymieniłeś.
Mi się też wydaje, że na większości imprez była super atmosfera, super grochówka, super biegacze - i bardzo się cieszę.
Ja się przyznam, że nawet nie pamiętałem że dzisiaj jest Chomiczówka bo tak to pewnie nawet bym się zjawił zrobić kilka fotek.
Mamy Kalendarz i to musi narazie wystarczyć. Nie jesteśmy serwisem "imprezowym" więc jeśli chcesz gdzieś więcej informacji o innych wszystkich imprezach w kraju - to masz inne serwisy które wymieniłeś.
Mi się też wydaje, że na większości imprez była super atmosfera, super grochówka, super biegacze - i bardzo się cieszę.
-
DeeL
- Stary Wyga

To chyba wystarczy na odpowiedź,. dlaczego ooco przedstawił swoją relację [w wątku: Najgorsze Imprezy w Kraju] z tego bieguFREDZIO pisze:Dla mnie palmę pierwszeństwa dzierży Warszawski Bieg Chomiczówki.
Bardziej skandalicznej trasy nie można sobie chyba wyobrazić.
To, że biega tam tyle osób uważam, za przejaw jakiejś totalnej bezwładności decyzyjnej wielu biegaczy - dlaczego tam biegacie ?
Nie przyjemniej pobiec sobie tego dnia do lasu niż przeciskać się między samochodami na parkingach ??
-
Tomek Michałowski
- Zaprawiony W Bojach

rozmawiałem z uczestnikami biegu , wypowiadali się w tym samym tonie co ooco, zresztą byłem pierwszy ,który nie zgodził się z opinią Fredzia co do oceny poziomu tego biegu
zastanawia mnie jednak jeden fakt ,dlaczego redakcja tak alergicznie reaguje na uzasadnione słowa krytyki a propos jej nieobecności na tym biegu, przypomina mi się wątek maratonu poznańskiego ,kiedy usłyszeliśmy ,że serwis nie jedzie bo to za daleko i ,że skupia się na imprezach w okolicach Warszawy, ok. więc jest Chomiczówka na Bielanach i nikogo nie ma, co ma piernik do wiatraka ,że w tym czasie były inne imprezy w kraju, a właśnie ,że nie bo w styczniu to najważniejsza impreza biegowa w Polsce o zasięgu ogólnopolskim
oczywiście można szydzić z grochówki, lokalizacji trasy itd. ale czasem warto posłuchać takich truchtaczy jak ooco (bez urazy) i dać się przekonać do zasadności jego argumentów
ten post nie ma na celu wyrzucanie komuś jakiegokolwiek zaniedbania lecz nawołuje jedynie do zachowania dozy obiektywizmu w ocenie i nie trzymania tylko swojej jedynej słusznej racji, howgh...
zastanawia mnie jednak jeden fakt ,dlaczego redakcja tak alergicznie reaguje na uzasadnione słowa krytyki a propos jej nieobecności na tym biegu, przypomina mi się wątek maratonu poznańskiego ,kiedy usłyszeliśmy ,że serwis nie jedzie bo to za daleko i ,że skupia się na imprezach w okolicach Warszawy, ok. więc jest Chomiczówka na Bielanach i nikogo nie ma, co ma piernik do wiatraka ,że w tym czasie były inne imprezy w kraju, a właśnie ,że nie bo w styczniu to najważniejsza impreza biegowa w Polsce o zasięgu ogólnopolskim
oczywiście można szydzić z grochówki, lokalizacji trasy itd. ale czasem warto posłuchać takich truchtaczy jak ooco (bez urazy) i dać się przekonać do zasadności jego argumentów
ten post nie ma na celu wyrzucanie komuś jakiegokolwiek zaniedbania lecz nawołuje jedynie do zachowania dozy obiektywizmu w ocenie i nie trzymania tylko swojej jedynej słusznej racji, howgh...
Tomek
- Nagor
- Ekspert/Trener
Tomek, masz rację, że byłoby idealnie, gdybyśmy tam byli, ale jak zauważył Fredzio, nie jesteśmy serwisem imprezowym. Na razie mamy inne cele/możliwości, może kiedyś będziemy w większym stopniu robić relacje z imprez, na razie jednak z tego rezygnujemy. Pokazujemy tylko imprezy, które się jakoś wyróżniają oraz te patronackie (na razie obejmujemy patronatem również tylko te, które się wyróżniają)
- bebej
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Chciałbym zwrócic uwagę, że imprezy stadionowe mogłyby też troche zamieszać w tym rankingu z bardzo wielu powodów, o którym rozpieszczonym amatorom sie nie śniło.
Mitingi na stadionie, zwłaszcza te w młodszych kategoriach wiekowych tez zaliczyłem do impez masowych, bo na jednych zawodach 500 zawodników to standart, a 900 tez bywa.
Mitingi na stadionie, zwłaszcza te w młodszych kategoriach wiekowych tez zaliczyłem do impez masowych, bo na jednych zawodach 500 zawodników to standart, a 900 tez bywa.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie widziałem przedtym tego postu więc dopiero teraz odpowiadam.Tomek Michałowski pisze: zastanawia mnie jednak jeden fakt ,dlaczego redakcja tak alergicznie reaguje na uzasadnione słowa krytyki a propos jej nieobecności na tym biegu, przypomina mi się wątek maratonu poznańskiego ,kiedy usłyszeliśmy ,że serwis nie jedzie bo to za daleko i ,że skupia się na imprezach w okolicach Warszawy, ok. więc jest Chomiczówka na Bielanach i nikogo nie ma, co ma piernik do wiatraka ,że w tym czasie były inne imprezy w kraju, a właśnie ,że nie bo w styczniu to najważniejsza impreza biegowa w Polsce o zasięgu ogólnopolskim
Ja nie wiem dlaczego alergicznie?
Słowa krytyki są, ok, nie mamy przecież o to pretensji.
Ja chyba nie reaguję jakoś ekstremalnie ?
Poprostu tłumaczę dlaczego mnie tam nie było.
W redakcji nie ma przymusu - każdy robi to co chce i może zrobić.
Ja staram sie "pokryć" te imprezy które dla mnie, ewentualnie dla kibiców LA w Polsce są ważne.