ORLEN Warsaw Marathon 2014
- skodafelicia
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43:43
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zwykle im wcześniej się zapisywałem na jakiś bieg tym tańsze było wpisowe. Tutaj odwrotnie. Im bliżej daty 13 kwietnia, tym będzie taniej?
- ORLEN Warsaw Marathon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Chabcio, niestety nie jesteśmy w stanie dać zniżki osobom, które już uiściły opłatę.chabcio pisze:dzisiaj dostałem maila od WOSiR, że jest specjalna oferta na zgłoszenia do maratonu Orlen
"Drogi Uczestniku,
dystans na 10 km to dopiero rozgrzewka! Dla wszystkich osób, które wystartowały w tegorocznym Biegu Niepodległości w Warszawie przygotowaliśmy specjalne kody zniżkowe na uczestnictwo w biegu maratońskim podczas ORLEN Warsaw Marathon, który odbędzie się 13 kwietnia 2014 roku.
Rejestrując się na stronie www.orlenmarathon.pl, wpisz swój indywidualny kod i uzyskaj 20 % zniżki od aktualnej opłaty startowej na dystans
42,195 km"
super, bardzo fajnie, tylko, że ja już dawno się zarejestrowałem i zapłaciłem, czy w takim wypadku organizator odda mi pieniądze, które bym zaoszczędził rejestrując się z kodem zniżkowym??:)
czy może mam zrezygnować ze startu (ze względu na kolidujący termin) i zapisać się od nowa ze zniżką:)???
chyba coś mało chętnych się zgłasza i stąd takie cyrki jak to, plus przedłużanie terminów niższych wpłat
- ORLEN Warsaw Marathon
- Stary Wyga
Skodafelicia, wiążące dla uczestników są wysokości wpisowego podane w Regulaminie biegów, jednak jak każdy organizator wydarzenia prowadzimy swoją politykę marketingową i promujemy wydarzenie na różne sposoby, dzięki czemu mogą pojawiać się podobne zniżki, lecz nie jest to regułą.skodafelicia pisze:Zwykle im wcześniej się zapisywałem na jakiś bieg tym tańsze było wpisowe. Tutaj odwrotnie. Im bliżej daty 13 kwietnia, tym będzie taniej?
-
- Dyskutant
Brawo Orlen !! Na początku zapisywali się uczestnicy I edycji, wydawać się może przyszli wierni uczestnicy biegania z Orlenem. I ci "wierni" najpierw zostali wydmuchani na dłuższy termin mniejszej opłaty startowej - jeśli dobrze pamiętam ogłoszono to ostatniego dnia a teraz jeszcze zniżka która nas nie obejmie bo jesteśmy wierni - czytaj frajerzy dla Orlenu co i tak się zapiszą. Szczerze? Ma w dup..w koszulki, punkty regeneracyjne, dyplomy i inne pierdoły, chcę sobie po porostu pobiec w Wawie bo mam trasę "pod domem", ale skoro Orlen robi ze mnie wała to ja Orlen pier...... do Łodzi jest blisko.ORLEN Warsaw Marathon pisze:Chabcio, niestety nie jesteśmy w stanie dać zniżki osobom, które już uiściły opłatę.chabcio pisze:dzisiaj dostałem maila od WOSiR, że jest specjalna oferta na zgłoszenia do maratonu Orlen
"Drogi Uczestniku,
dystans na 10 km to dopiero rozgrzewka! Dla wszystkich osób, które wystartowały w tegorocznym Biegu Niepodległości w Warszawie przygotowaliśmy specjalne kody zniżkowe na uczestnictwo w biegu maratońskim podczas ORLEN Warsaw Marathon, który odbędzie się 13 kwietnia 2014 roku.
Rejestrując się na stronie www.orlenmarathon.pl, wpisz swój indywidualny kod i uzyskaj 20 % zniżki od aktualnej opłaty startowej na dystans
42,195 km"
super, bardzo fajnie, tylko, że ja już dawno się zarejestrowałem i zapłaciłem, czy w takim wypadku organizator odda mi pieniądze, które bym zaoszczędził rejestrując się z kodem zniżkowym??:)
czy może mam zrezygnować ze startu (ze względu na kolidujący termin) i zapisać się od nowa ze zniżką:)???
chyba coś mało chętnych się zgłasza i stąd takie cyrki jak to, plus przedłużanie terminów niższych wpłat
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
-
- Dyskutant
Marketingowo to daliście tutaj ciała. Zamiast wzbudzać emocje i nakręcać pamięć o imprezie. Wzbudzać atmosferę wyróżnienia oraz niedostępności/unikatowości. To Wy uruchomiliście zapisy 9 miesięcy przed imprezą. Po co? Na bieg 11 listopada zapisy trwały chwilę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
To jest akurat słaby argument. Maraton planuje się z dużo większym wyprzedzeniem nie 10-tkę. I skala zapisujących się na maraton "na miesiąc przed" jest naprawdę dużo mniejsza niż na 10km (chyba że nie ma limitu i czekają na ostatnią chwilę chcąc wykluczyć ew. kontuzję - ale decyzję mają podjętą).Insomiaa pisze:To Wy uruchomiliście zapisy 9 miesięcy przed imprezą. Po co? Na bieg 11 listopada zapisy trwały chwilę.
Poza tym pomimo olbrzymiego wzrostu popularności biegania skala przyrostu chętnych na start na 10km w porównaniu do chętnych na start w maratonie jest jednak znacznie większa.
-
- Dyskutant
Słaby czy nie ale fakt jest taki, że niższa opłata była za krótko co okazało się ostatniego dnia jej obowiązywania. A potem to juz wiadomo ...mafik pisze:To jest akurat słaby argument. Maraton planuje się z dużo większym wyprzedzeniem nie 10-tkę. I skala zapisujących się na maraton "na miesiąc przed" jest naprawdę dużo mniejsza niż na 10km (chyba że nie ma limitu i czekają na ostatnią chwilę chcąc wykluczyć ew. kontuzję - ale decyzję mają podjętą).Insomiaa pisze:To Wy uruchomiliście zapisy 9 miesięcy przed imprezą. Po co? Na bieg 11 listopada zapisy trwały chwilę.
Poza tym pomimo olbrzymiego wzrostu popularności biegania skala przyrostu chętnych na start na 10km w porównaniu do chętnych na start w maratonie jest jednak znacznie większa.

5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
-
- Zaprawiony W Bojach
Przekombinujecie ... rozumiem ze dzial marketingu potrzebuje jakiegos zajecia zeby sie wykazac. Ale takimi dzialaniami tylko draznicie biegaczy i nie wroze zadnych zyskow z takich ruchow. Fajny sponsor, fajna impreza moglaby z czasem wyrosnac a przez takie "zabawy" marketingowcow moze to wszystko sie zmarnowac. Mam nadzieje, ze ktos tam u was kto trzeba tez to zauwazy i zrobi z tym jakis porzadek.
Rozumiem i popieram punkt widzenia Piotr_Z
Rozumiem i popieram punkt widzenia Piotr_Z
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 42:47
- Życiówka w maratonie: 3:28:44
Myślę że Piotr_Z jest wyrazicielem zdecydowanej większości potencjalnych uczestników OWM, szczególnie tych którzy pobiegli w pierwszej edycji i mieli zamiar powtórzyć start.
10k - 0:42:34 (Warszawa - 11.11.2013)
21k - 1:37:05 (Warszawa - 28.09.2014)
42k - 3:28:44 (Warszawa - 28.09.2014)
21k - 1:37:05 (Warszawa - 28.09.2014)
42k - 3:28:44 (Warszawa - 28.09.2014)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
A z tym to się całkowicie zgadzam. Była skandalicznie za krótko (na co sami w końcu wpadli - chyba że to też miało jakieś uzasadnienie marketingowe).Piotr_Z pisze:Słaby czy nie ale fakt jest taki, że niższa opłata była za krótko co okazało się ostatniego dnia jej obowiązywania. A potem to juz wiadomo ...![]()
![]()
![]()
Ale nie można mówić, że bez sensu jest zaczynanie zapisów 9 miesięcy przed terminem maratonu, bo w biegu na 10k w Warszawie miejsca rozeszły się w 32 godziny. Bo to nie ma nic do rzeczy.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Zapisy zaczęli tak wcześnie bo opłaty startowe pokrywają koszty.
Ciekawe czy przedłużeniem niższej wpłaty chcą sobie zyskać klientów
Ciekawe czy przedłużeniem niższej wpłaty chcą sobie zyskać klientów

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Zaprawiony W Bojach
Jestem w tej samej sytuacji. Ale mam planchabcio pisze:dzisiaj dostałem maila od WOSiR, że jest specjalna oferta na zgłoszenia do maratonu Orlen
"Drogi Uczestniku,
42,195 km"

-
- Dyskutant
Czy to pewna sprawa? Jak wpłata było po info o zmianie daty to też przejdzie ten numer?kapolo pisze:Jestem w tej samej sytuacji. Ale mam planchabcio pisze:dzisiaj dostałem maila od WOSiR, że jest specjalna oferta na zgłoszenia do maratonu Orlen
"Drogi Uczestniku,
42,195 km"
chyba coś mało chętnych się zgłasza i stąd takie cyrki jak to, plus przedłużanie terminów niższych wpłatZe względu na zmienioną datę można zrezygnować ze startu. W takim przypadku organizator zwraca wpisowe. Zapiszę się jeszcze raz ze zniżką.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem. Jestem w trakcie realizacji. Dam znać czy się udało.