Półmaraton Bydgoski 20.10.2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
whitemamba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z perspektywy półmaratończyka mi się bardzo podobało:)
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
PKO
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bieg organizacyjnie mi się podobał. I oceniam półmaraton tylko:

Biegłem w ostatnich 100 biegaczach, bo prowadziłem debiutantkę, i miałem okazję się przyjrzeć dobrze biegowi, z nowej perspektywy. Zazwyczaj biegam ok. 40 minut szybciej, moje spostrzeżenia:

Zaplecze - stadion - dużo ułatwiło logistycznie - szatnie, prysznice. Choć pytanie, czy poradzicie sobie z np. 1,5-2 tysiącami biegaczy?
Trasa - ciekawa, taki ładny zielony most obejrzeliśmy ze wszystkich stron, szkoda, że nie przebiegliśmy pod tą zieloną metalową konstrukcją, czyli mostem.
Wydaje mi się, że to nie była bardzo szybka trasa - trochę bruku, zakręty dość ciasne w środku trasy.
Kibice - było kilka grupek, którzy aktywni dopingowali (dziękuję!) Reszta widać musi się oswoić z biegiem.
Orkiestra - bardzo dobry pomysł.
Woda na trasie - mam nadzieję, że wystarczyła i dla ostatnich biegaczy. (zatem nie wiem, mogło wystarczyć)

Woda na mecie - dobrze, że donieśliście, bo jak wpadłem na metę z znajomą, to zabrakło i 3 minuty szukałem wody dla niej.
Wręczanie nagród - trochę na uboczu.

Debiut dobry, kilka rzeczy ulepszyć, i powinna urosnąć frekwencja znacznie. (i oceny też)
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Maryss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo dobra impreza.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ