Czy 3 maja w Warszawie

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
uksstart
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy w Warszawie w dniu 3 maja planuje sie jakis bieg ?
Zapraszam na http://www.lekkoatletyka.hm.pl - Ogólnopolski Serwis o Lekkiej Atletyce
PKO
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No chyba Bieg Konstytucji. Zawsze był.
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Będzie bieg organizowany przez WOSiR na trasie Sejm-Agrykola-Belweder. Ale ja wybiorę chyba wznowiony półmaraton w Otwocku, który po kilkuletniej przerwie znowu będzie miał miejsce 3 maja 2003.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czy ktos sie w tym roku wybiera? tak sie zastanawiam czy po miesiacu biegania to nie za wczesnie zeby w czyms takim startowac? trasa jest krotka ale czytalam ze koncowka jest zabojcza ze wzgledu na strome podejscie.
no i ciekawa jestem jakie srednio czasy uzyskuja bioracy w takim biegu udzial. obciachem byloby dobiec do mety na koncu albo jeszcze gorzej odpasc bo nie zmiescilo sie w czasie :D
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ten podbieg na końcu to Agrykola, ma ok. 16% nachylenia. Zabójcze to jest, jak się biegnie na jakiś wyśrubowany wynik, ale nie spowoduje raczej, że zejdziesz z trasy - podbieg jest dość krótki. Na pewno nawet przechodząc do marszu na tym odcinku, bez trudu zmieścisz się w limicie czasu :taktak: Świetny trening siły tak poza tym :D Wyjdź sobie wcześniej spróbować, żeby wiedzieć, jak na to reaguje Twój organizm. Nie martw się, szansa, że będziesz ostatnia na tego typu biegu jest znikoma - publiczne imprezy krótkodystansowe przyciągają bardzo szerokie rzesze amatorów, to taki trochę bieg rodzinny jest :) A jak chcesz wcześniej spróbować startu na imprezie masowej, to wpadnij na 5 km w ramach Pucharu Maratonu Warszawskiego 24 kwietnia na Kępie Potockiej :)
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oj Midi dzieki za to info :) mialam okazje wlasnie obejrzec filmik z tej imprezy i widze ze tempo za szybkie jak dla mnie :) nie chce sie zblaznic a tym bardziej zniechecic chyba jednak w tym sezonie sobie ten pomysl z debiutem odpuszcze :D rozumiem ze Ty startujesz? bede wiec trzymac kciuki!!
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:oj Midi dzieki za to info :) mialam okazje wlasnie obejrzec filmik z tej imprezy i widze ze tempo za szybkie jak dla mnie :) nie chce sie zblaznic a tym bardziej zniechecic chyba jednak w tym sezonie sobie ten pomysl z debiutem odpuszcze :D rozumiem ze Ty startujesz? bede wiec trzymac kciuki!!
Nie startuję, chyba że nastąpi jakiś cud i mi się wyleczy ścięgno Achillesa :( Na razie nie biegam, tylko robię różne badania, ale nawet jeszcze nie zaczęłam żadnego porządnego leczenia. Zresztą mam taki wiosenny plan, żeby wolne dni spędzać raczej gdzieś poza miastem :)

Wydaje mi się, że nie masz co się obawiać o swoje tempo. Wiadomo, że część ludzi na takich imprezach biega b. szybko, walczą o życiówki, często też pojawiają się tam zawodowcy i bardzo zaawansowani amatorzy. Ale większość to zwykli biegacze-truchtacze, duża część dopiero zaczyna biegać. Nie chcę Cię namawiać na siłę, tylko wydaje mi się, że trochę przeceniasz rolę poziomu sportowego na takich imprezach.

Teraz jest wysyp ścieżek biegowych z trenerami w Warszawie (i nie tylko zresztą). Salomon ma w środy o 17:30 treningi na Kabatach (wczoraj był pierwszy), Puma z biegiem miast biega spod pomnika Kopernika w czwartki, startują ścieżki biegowe pod opieką Kuby Wiśniewskiego w kilku miejscach - poziom na pierwszych treningach jest taki właśnie dla początkujących, może zajrzyj, żeby nabrać pewności siebie :)
Pawel96
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mam zamiar wystartować w tym biegu, jako mój pierwszy i sprawdzić swój czas. Mam pytanie, miejsca pierwsze dzieli się na kobiety, mężczyźni i czasami niepełnosprawni. Czy jest tam jeszcze podział wiekowy gimnazjum-liceum. Patrzyłem na zdjęcia to byli pokazani oddzielnie.

Pozdro :)
Obrazek
nuttyboy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Midi, z ta Agrykola na koncu to sie mylisz, w zeszlym i tym roku Agrykola jest na poczatku , na koncu jest dosyc dlugi zbieg Mysliwiecka.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ