Sporo osób (amatorzy jak i zawodowcy) jednak używa ich przy treningach, od czasu do czasu są pytanie jaką kupić. Pewnie garść porad o tym jak trenować na takiej maszynie może zaciekawić:
https://bieganie.pl/trening/czego-nie-w ... -poradnik/
I to jest ten moment, kiedy sie zastanawiam "co poszło nie tak"Rolli pisze: ↑28 mar 2025, 09:02 Ja używam coraz więcej w Gymie. Przede wszystkim w zimie bo zimno i ciemno.
Ale co stwierdziłem, ze u mnie w Gym stoi 16 bieżni mechanicznych i niekiedy wszystkie są zajęte. Ale... 90% nie biega, tylko chodzi. Czy to może ja sie pomyliłem i to są "chodziki mechaniczne"?
Ja nie.
Denatura. Kiedyś podjeżdżałem pod las, ale w końcu dotarło do mnie, że przecież mogę podbiegać prosto z chołpy. Nie do każdego wszystko dociera.
Większość tych ludzi idzie na bieżnię po to żeby się rozgrzać/wyciszyć. Sporo z nich nie jest w stanie (bo dla nich 6:00min/km to wysokie Z3) albo nie chce (bo wolą zaczynać trening z 100BPM zamiast 140) biegać w formie rozgrzewki. Sporo z nich jest po/planuje leg day. Sporo z nich wskakuje na bieżnię na zasadzie "jestem padnięty ale spalę sobie jeszcze z 200kcal, a co mi tam".