Jakie znacie ogólnodostępne bieżnie w Krakowie?
Interesują mnie głównie te na północy miasta (AWF zdaje się jest płatny?), ale możemy jednocześnie zrobić spis takich bieżni.
Bieżnie Kraków
- mirass
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
AWF nie jest płatny, sam tam często robię treningi i jeżeli nie odbywa się jakiś trening zawodników to spokojnie można biegać. Nawet jak biegają to można trenera zagadać i zapytać, przeważnie pozawala tylko mówi, że zwalniać tor jak ktoś nas dochodzi.
Druga taka bieżnia (całkowicie pusta i świeżo po remoncie) jest na stadionie Krakusa obok Zalewu Nowohuckiego- tam już kompletnie nie ma nikogo.
Przy szkole podstawowej na Strzelców (Prądnik czerwony) też jest bieżnia, ale dawno tam nie byłem i nie wiem jak teraz wygląda- swego czasu byłą to bieżnia żużlowa, ale całkiem przyjemnie się tam biegało ze względu na zacienienie terenu.
Druga taka bieżnia (całkowicie pusta i świeżo po remoncie) jest na stadionie Krakusa obok Zalewu Nowohuckiego- tam już kompletnie nie ma nikogo.
Przy szkole podstawowej na Strzelców (Prądnik czerwony) też jest bieżnia, ale dawno tam nie byłem i nie wiem jak teraz wygląda- swego czasu byłą to bieżnia żużlowa, ale całkiem przyjemnie się tam biegało ze względu na zacienienie terenu.
- mirass
- Stary Wyga
Mam 300m do tej bieżni i nie miałem o niej pojęcia. Na google maps wygląda już na bieżnie o niezłym standardzie. Przejdę się tam jutro i zobaczę jak wygląda sytuacja. Wiesz może jakiej jest ona długości? 200m? Nie wygląda na 400m.rockduck pisze:Przy szkole podstawowej na Strzelców (Prądnik czerwony) też jest bieżnia, ale dawno tam nie byłem i nie wiem jak teraz wygląda- swego czasu byłą to bieżnia żużlowa, ale całkiem przyjemnie się tam biegało ze względu na zacienienie terenu.
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Z tego co pamiętam 400
- mirass
- Stary Wyga
Biegałem tam już 2 razy interwały. Bieżnia ma około 200m, choć wydaje mi się że 180. Wieczorami trafia się tam parę duszyczek biegających, ale nie aż tyle, żeby nie można było się zmieścić.
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Na południu Krakowa, to polecam bieżnię w Wieliczce . Ja od siebie z Podłęskiej mam niecałe 4 km. Nowy, świetny tartan, zaplecze sanitarne czynne od 8 chyba do 22.
Kolejna bieżnia jest na stadionie Korony, ale ponoć w średnim stanie.
Co do północy Krakowa, to jeszcze jest bieżnia koło Zalewu Nowohuckiego ( po drugiej stronie Bulwarowej ).
Kolejna bieżnia jest na stadionie Korony, ale ponoć w średnim stanie.
Co do północy Krakowa, to jeszcze jest bieżnia koło Zalewu Nowohuckiego ( po drugiej stronie Bulwarowej ).
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43