Bieg charytatywny

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Legion22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! Mam pomysł zorganizowania biegu charytatywnego w swoim mieście. Słyszałem kiedyś o sposobach, że różne firmy są w stanie zapłacić np. 1 zł za każdy przebiegnięty kilometr. Orientuje się ktoś, czy jest takie coś możliwe w naszych polskich warunkach? I czy zapłaciliby tylko jakby biegała określona grupa osób (np. 10) czy jak bym ogłosił wstęp wolny i przyszło paredziesiąt osób to też by działało? =D
New Balance but biegowy
taka-paulina
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli znajdziesz takich sponsorów to owszem. Jak sam wspomniałeś takie biegi są organizowane, ale nie sądzę, aby 10 osób było odpowiednią zachętą.
U mnie w mieście najlepiej zdaje egzamin format biegu bodajże na 5km, każdy uczestnik wnosi opłatę [chyba 30zł była ostatnio] i cały ten dochód z opłaty startowej przeznaczany jest na dom dziecka. Koszty organizacji biegu pokrywają znalezieni sponsorzy, którzy o dziwo bardzo aktywnie włączyli się w tą inicjatywę.
Wydaje mi się, że z pomysłem na taki bieg najlepiej jest się udać albo do jakiejś fundacji albo ewentualnie do jakiegoś przedsiębiorcy. Sam jeden nie jesteś raczej w stanie chodzić po firmach i prosić ich o włączenie się do akcji, a fundacje bardzo często mają zaplecze w postaci swoich partnerów, którzy je wspierają, a dodatkowo potencjalni sponsorzy dużo chętniej przyłączą do akcji widząc wsparcie dla fundacji niż przy biegu, który jest organizowany przez anonimową osobę.
Legion22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję bardzo za odpowiedź, na pewno niedługo zacznę poszukiwania sponsorów. ;-)
taka-paulina
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak mogę coś jeszcze doradzić to proponuję znaleźć grupkę biegowych zapaleńców na podobnym poziomie zaangażowania do Twojego. Bodajże w zeszłym roku albo dwa lata temu miałam pomysł na bieg dobroczynny u mnie w mieście [gdy nie było jeszcze żadnego innego] i pewna fundacja dość mocno chciała się w to zaangażować. Summa summarum ich podejście było tak lekceważące do wszystkiego, że ja zmarnowałam kilka tygodni naprawdę wytężonej pracy, a z biegu i tak nic nie wyszło. Liczyli na to, że wszyscy wszystko zrobią sami, a oni dostaną tylko pieniądze. Tak się nie da. Organizacja takiego biegu to musi być wytężona praca WIELU osób, a biorąc pod uwagę, że robi się to za darmo to muszą być naprawdę zapaleńcy.
Powodzenia.
elaoret
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jakie miasto? Chętnie bym pomogła
ODPOWIEDZ