Komentarz do artykułu Rusza projekt 7 kontynentów, 7 maratonów, 7 szkół Darka Laksy
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Rusza projekt 7 kontynentów, 7 maratonów, 7 szkół Darka Laksy
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Miałem okazję poznać Darka Laksę w ub. roku
Zapisałem się i wystartowałem w Półmaratonie Bytomskim, co prawda na krótszym dystansie, bo 10,5 km (1 pętla Półmaratonu) ale obydwa biegi "lecą" ze wspólnego startu i po tej samej trasie. Darek Laksa biegł na 21 km i zajął w tej edycji Półmaratonu (5 edycja imprezy) 3 miejsce. Czołowe dwa miejsca zajęli Etiopczyk i Kenijczyk.
Radość była ogromna, że "nasz" był na podium, w dodatku nasz czyli Bytomianin a nawet Miechowiczanin
Jakieś 2-3 tygodnie później miałem okazję biegać z Darkiem po naszych miechowickich lasach i wtedy wspominał o chęci zrobienia czegoś w stylu Korona Maratonów, jednakże bez wdawania się w szczegóły co i jak. Cieszę się, że pomysł ujrzał światło dzienne, w dodatku w takiej formie
A na pytanie:
Zapisałem się i wystartowałem w Półmaratonie Bytomskim, co prawda na krótszym dystansie, bo 10,5 km (1 pętla Półmaratonu) ale obydwa biegi "lecą" ze wspólnego startu i po tej samej trasie. Darek Laksa biegł na 21 km i zajął w tej edycji Półmaratonu (5 edycja imprezy) 3 miejsce. Czołowe dwa miejsca zajęli Etiopczyk i Kenijczyk.
Radość była ogromna, że "nasz" był na podium, w dodatku nasz czyli Bytomianin a nawet Miechowiczanin
Jakieś 2-3 tygodnie później miałem okazję biegać z Darkiem po naszych miechowickich lasach i wtedy wspominał o chęci zrobienia czegoś w stylu Korona Maratonów, jednakże bez wdawania się w szczegóły co i jak. Cieszę się, że pomysł ujrzał światło dzienne, w dodatku w takiej formie
A na pytanie:
Potwierdzam, że Darek trzyma formę Parokrotnie spotkałem go na miechowickich pętlach przy okazji niedzielnych "longów". Tak więc jest "w gazie"Masz zamiar się jakoś do tych maratonów mocno przygotowywać, czy cały czas trzymasz formę?
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Pierwszy maraton za Darkiem: http://bieganie.pl/?show=1&cat=7&id=6302
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Mocny biegacz: 3:12:50 po piachu i kamykach.
Byłem w Maroku na pustyni. Po wydmach ciężko się nawet chodzi, a bieganie to już wyższa szkoła jazdy. Temperatura też nie ułatwia.
Byłem w Maroku na pustyni. Po wydmach ciężko się nawet chodzi, a bieganie to już wyższa szkoła jazdy. Temperatura też nie ułatwia.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witamy serdecznie,
W sieci pojawił się pierwszy z filmów nagranych przez Darka przed, w trakcie i po biegu.
Składają się one na świetny reportaż z maratonu po Saharze oraz przygotowań do niego.
BT Diuna umieszczać je będzie na swoim kanale sukcesywnie, ale już teraz dajemy link
do tego najważniejszego - osiągnięcia mety na 2. pozycji!
Zapraszamy teraz i co kilka dni na nasz kanał:
https://www.youtube.com/watch?v=YmA7_NcQUiM
W sieci pojawił się pierwszy z filmów nagranych przez Darka przed, w trakcie i po biegu.
Składają się one na świetny reportaż z maratonu po Saharze oraz przygotowań do niego.
BT Diuna umieszczać je będzie na swoim kanale sukcesywnie, ale już teraz dajemy link
do tego najważniejszego - osiągnięcia mety na 2. pozycji!
Zapraszamy teraz i co kilka dni na nasz kanał:
https://www.youtube.com/watch?v=YmA7_NcQUiM
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Darek jest już po 2-gim starcie maratońskim - Maraton w Bratysławie.
W środę 9 kwietnia 2014 r. o godz. 17:00 w bytomskim Biurze Promocji Miasta odbędzie się "Spotkanie z maratończykiem" w trakcie którego Darek Laksa opowie o swoim projekcie.
W środę 9 kwietnia 2014 r. o godz. 17:00 w bytomskim Biurze Promocji Miasta odbędzie się "Spotkanie z maratończykiem" w trakcie którego Darek Laksa opowie o swoim projekcie.