Organizacja biegu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
runner1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cześc planuje we wrześniu zorganizować bieg w 7,5 tys. miejscowości Miasteczko Śląskie. Może podpowiecie mi co zrobić żeby jak najbardziej nagłośnić imprezę, żeby przyjechało jak najwięcej ludzi, jak podejść sponsorów :P. Ja osobiście jestem pracownkikiem MOSiRu więc sprawy formalne akurat itp. nie stanowią problemu....... Czy jest możliwość umieszczenia mojego biegu tutaj na stronie ........ Będe wdzięczny za wszystkie podpowiedzi .......:)
........ Podziwiam Tych, którzy mają rodziny pracują i biegają ........
PKO
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

W Miasteczku Śląskim ??? Wow to rzut beretem ode mnie heh :hejhej: (poza tym Miasteczko to miejsce mojej pracy)
runner1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to zapraszam .......:D:)
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czekam na szczegóły imprezy :hej:
runner1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szczegóły po dniach miasteczka hehehe bo przed troszke pracy jest :)
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To niech kolega zdradzi przynajmniej jaki dystans jest planowany oraz w jakim miejscu?

P.S. Jestes pracownikiem MOSiRu w Miasteczku Śląskim???
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

runner 1985 - w sprawie wszelkich pytań związanych z naszą współpracą przy biegu, pisz na redakcja@bieganie.pl W razie czego porozmawiasz telefonicznie z kimś z redakcji. Forum to nie jest dobre miejsce na tego typu rozmowy.

Co do samego biegu, to wiele zależy od tego, którędy będzie prowadził. Wiem, że w większych miastach najdroższy jest plan i wdrożenie zmiany organizacji ruchu. W małym miasteczku to kwestia dogadania się burmistrza, policji i komendanta straży pożarnej, w sprawie zabezpieczenia trasy i ew. objazdów.

Co do nas - chętnie piszemy o biegach, ale najlepszym sposobem na zaciekawienie nas i sponsorów jest jakiś niebanalny pomysł. Ludzie chwytają się różnych metod - robią biegi na nietypowych dystansach, sprowadzają mocnych zawodników, robią biegi typu "mistrzostwa par małżeńskich", prowadzą ciekawe trasy itd. Ja jako zawodnik zawsze zachęcam do zapraszania mocnych biegaczy, to w sumie najprostszy sposób na wyróżnienie swojego biegu. W innym wypadku jest on jedną z tysięcy lokalnych, nienagłośnioych imprez.

Oczywiście podstawa to współpraca z lokalnymi mediami, do tego połączenie biegu np. z Dniami Miasta albo zorganizowanie jakiegoś festynu - wtedy masz kibiców.
gopixus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To juz lepiej w parku w Swierklancu niz w tym Miasteczku. Tam przynajmniej jest gdzie biegac.
runner1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak jestem pracownikiem MOSiRu ... Bieg główny planuje na dystansie 5km (2 lub 3 pętle ), oprócz tego biegi na krótszych dystansach dla dzieci i młodzieży.. Start i meta na stadionie Odry, trasa w okolicach czyli przełaj..Nagrody tu wszystko zależy od tego czy pozyskam sponsorów...od poniedziałku zaczynam odwiedzać pobliskie przedsiębiorstwa..Marzą mi się skromne nagrody finansowe przynajmniej w kat. open kobiet i mężczyzn.. a puchary ,dyplomy i medale w pozostałych.... Resztę nagród planuje rozlosować wśród wszytkich, którzy ukończą bieg... nagroda główna może jakiś skromny rowerek:P .... Jeżeli chodzi o biegaczy ze ścisłej czołówki to po prostu zdecydowanie nas na nich nie stać ale kilku medalistów mistrzostw kraju w kat. juniorów itp. sprzed kilku lat pewnie uda mi się zaprosić po znajomości hehehe...więc może jakaś nie najgorsza grupka się zbierze....Dzięki Nagór za wypowiedz, a swoją drogą troszke powątpiewałem w twoje bieganie na dłuższych dystansach, a tu bardzo przyzwoite wyniki...Niedługo odezwe się do redakcji w sprawie mojego biegu... Wydaje mi się, że ciekawym tematem na artykuł byłoby to jak zorganizować bieg bez prawie żadnych środków finansowych w małęj wiosce :PP ale to taka mała dygrasja ....Aha termin roboczy 13. IX.08.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Runner (puk, puk), odejdź w pokoju i nie wątp więcej, wybaczam :hej:
runner1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Więcej informacji o biegu wkrótce na stronie www.miasteczko-slaskie.pl .
Zapraszam bo warto..
romus69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Służę pomocą. GG 7687251. Zostało mało czasu.
runner1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

runner1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapraszam bieg coraz bliżej:)
Awatar użytkownika
Grozza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:44:05
Życiówka w maratonie: 03:45:45

Nieprzeczytany post

Witaj runner1985 chętnie wpadnę na Twój bieg razem z 2-3 moich znajomych.

Cieszę się, że postanowiłeś zorganizować jakiś bieg, gdyż w naszej bliskiej okolicy nie ma za dużo tego typu atrakcji. Co prawda termin biegu wypada w Gwarki kiedy organizowany jest 'Bieg Sedlaczka' jednak w tym biegu może wziąć udział jedynie młodzież szkolna lub lokalni politycy/radni (:ojoj:) [[3 lata temu był bieg otwarty, dla wszystkich chętnych, nie mam pojęcia dlaczego z niego zrezygnowano...]]

Jeśli chodzi o organizację biegu, to może rzeczy bardzo podstawowe ale naprawdę ważne, o których warto pamiętać. Postaraj się oznakować każdy kilometr trasy, tak aby wiadomo było ile już mamy za sobą a ile przed. Przypilnuj momentu startu, jakieś odliczanie od 10 do 1, żeby nie było że ktoś wiąże sobie sznurówki, a tu nagle Start! :bum: Na mecie przynajmniej orientacyjne podanie czasu, jeśli nie jakiś widoczny, elektroniczny stoper, to przynajmniej niech ktoś ze stoperem stoi na mecie i podaje zawodnikom czas minięcia mety.

Sorry za takie podstawowe rzeczy, nie chce żebyś odniósł wrażenie że mam Cie za jakiegoś głupka :oczko: ale raczej bieg w Miasteczku nie będzie zorganizowany jak jakiś profesjonalny maraton, raczej to będzie impreza bardziej rekreacyjna i okazja do dobrej zabawy dla wielu dzieciaków.
Wszystkie te moje uwagi biorę z mojego doświadczenia z biegiem z serii Polska Biega, który organizowany był w Radzionkowie na Księżej Górze. Tam też zaliczyłem udział w jednym z pierwszych moich biegów i chociaż to była w pełni rekreacyjna impreza to szkoda, że brakowało tam tych rzeczy, które wypisałem powyżej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ