Komentarz do artykułu List od kibica lekkiej atletyki

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Umieściłem ten list, bo akurat mamy zrobiony wywiad z Dorotą i o tych sprawach tam rozmawiamy, tylko ze względu na pewną redakcyjną kolejkę czeka on jeszcze chwilę i ukaże się prawdopodobnie w sobotę.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oczywiście zgadzam się z treścią listu. Obawiam się tylko, że stawianie "rozsądku, sumienia i honoru" w kontekście skrótu PZLA mija się z celem i może być humorystyczne dla tych, którzy kiedykolwiek mieli do czynienia ze Związkiem.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To kolejny przykład,że wielu pasjonatów biegania lepiej potrafi przeanalizować starty , przygotowania i dokonania zawodników niż PZLA. Nie sądziłem ,że PZLA pójdzie w ślady PZPN pod względem działania i myślenia.

Najlepiej byłoby zrobić zamiast manifestu bieg pod siedzibą z hasłami i transparentami.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
puella
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To może MY wszycy jako kibice powinnismy zawiązac jakąś akcję, coś w stylu listów poparcia dla Doroty Grucy??? Czy taki odzew z naszej strony mógłby cos dać, czy jest to zbyt naiwne? Jak myślicie??
Aleksandra Szmigiel

BLONDYNKA JEDZIE DO KENII
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bez komentarza, bo mi ciśnienie skacze <!!!!!!!!!>
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ech. Niestety ta sytuacja prowadzi do zupełnie niedobrych relacji między zawodnikami.

Juz kilka razy słyszałem od róznych zawodniczek, że PZLA jakos szczególnie faworyzuje Monikę Drybulską, bo to minimum 2:37 zostało zrobione specjalnie dla niej.
Patrząc na to co się dzieje to wiem, że jest to absolutna nieprawda, tzn Monika wogóle nie jest faworyzowana.

Inna sprawa to Dorota Gruca - która rzeczywiście jeśłi spojrzymy na statystyki ma w ostatnich latach najlepsze wyniki i powinna móc pojechać, zwłaszcza, że 10 sekund od minimum to jest naprawdę mało.

Ale jak już wiemy - PZLA potrafi byc czasem bardzo rygorystyczne a czasem iść zawodnikom bardzo na rękę.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Ale jak już wiemy - PZLA potrafi byc czasem bardzo rygorystyczne a czasem iść zawodnikom bardzo na rękę.
Dopowiedzmy, żeby to było jasne: PZLA zaskakująco często idzie na rękę zawodnikom związanym z panującym "układem" trenersko-działackim: zawodnikom trenerów kadry, krewniakom, partnerom życiowym itp., a zaskakująco rzadko zawodnikom niezwiązanym towarzysko lub zawodowo z tym gronem.

Dorota ma pecha, bo jest daleko, nikt z PZLA na niej nie zarabia, nikt nie ma interesu w tym, aby jechała na jakiekolwiek zawody mistrzowskie. A że jest od wielu lat najlepszą polską zawodniczką? A kogo w PZLA to obchodzi! Niech se jest...
Gregory
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Panie i Panowie dajcie spokoj juz z tymi artykułami i listami...zobaczcie do czego to prowadzi ? obecnie strona PZLA jest niedostepna
Forbidden

You don't have permission to access / on this server.
Apache/2.2.3 (Debian) PHP/5.2.0-8+etch11 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c Server at www.pzla.pl Port 80
, ktos przeczytal list Pani Anny wkurw....sie i zhakowal strone PZLA badz jest druga mozliwosc PZLA musi pozmieniac regulaminy na swojej stronie zeby poasowaly do ostatnich widzimisie Zarzadu i dodac pkt. ktory jednoznacznie wykluczy Pania Dorote z ubiegania sie o bilet do Pekinu...i do czego to prowadzi? :hahaha:

Poza tym jak mowi redaktor Nagor i co z tego ze jest najlepsza w PL i biega 10km poznizej 33min. wielkie mi co? Poza tym Pani Dorota gdzies tam daleko sobie biega a kto tam wie czy to Ona biega nikt z Zarzadu tego nie widzial, moze trasa byla z gorki?...jakby tak przyjechala na MP do Debna tam wtedy caly Zarzad moze ja zobaczyc.....jesli bedzie jeszcze wstanie po kilku kielichach :hej:
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rzeczywiscie nie da sie wejsc na strone pzla od kilku dni
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Nie da się bo serwer na którym było PZLA i kilkaset innych stron został wyczyszczony przez hackerów.
Awatar użytkownika
Ja-nek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To jest naprawdę żenada nie rozumiem czemu tak trudno w tym kraju robi się rzeczy tak oczywiste. Pojąć nie mogę jakie motywy działania może mieć PZLA. Nie za bardzo rozumiem też sens istnienia takich związków- więcej problemów niż pożytku. PZPN, PZN teraz PZLA masakra tylko ograniczają to co w sporcie liczy się najbardziej
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ja-nek99][img]http://runmania.com/f/cdc16b53171b738e78dd85fadcf259dd.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja-nek pisze:To jest naprawdę żenada nie rozumiem czemu tak trudno w tym kraju robi się rzeczy tak oczywiste. Pojąć nie mogę jakie motywy działania może mieć PZLA. Nie za bardzo rozumiem też sens istnienia takich związków- więcej problemów niż pożytku. PZPN, PZN teraz PZLA masakra tylko ograniczają to co w sporcie liczy się najbardziej
Janek, ja ci odpowiem. Przede wszystkim trzeba spytać, kim są nasi działacze sportowi. Otóż są to typowe miernoty, które poza "działaniem w sporcie" nie są w stanie nic innego robić w życiu. Całe ich wykształcenie to uzyskane wiele lat wcześniej uprawnienia wuefisty, umiejętności - żadne, znajomość języków obcych - żadna, dorobek naukowy - żaden. Jakie kwalifikacje ma prezes PZLA? Nie ma żadnych. Co umie prezes PZLA? Umie tylko "bywać", przecinać wstęgi, zaszczycać bankiety swoją obecnością. Podobnie wygląda cała jej świta.

Od ludzi na tak niskim poziomie nie można wiele wymagać. Oni walczą o przetrwanie - pani Szewińska, gdy się ją wyrzuci ze stanowiska prezesa PZLA, nie wiadomo, czy zostałaby zatrudniona na stanowisku sklepowej w spożywczaku. Po prostu nie ma żadnych kwalifikacji, podobnie jak reszta jej świty. Kiedyś, gdzieś tam, znajomy znajomego załatwił jej angaż w miejscu, gdzie nic się nie robi - i tak zostało. Czasy się zmieniły, ale nie dla działaczy. Dla nich to walka na noże, oni nie myślą o tym, aby coś zmienić czy zrobić dobrze - oni bronią swojego stanu posiadania.

Dlatego według mnie nie ma mowy o jakiejś ewolucji, o zmianie ich stanowiska - ich po prostu trzeba wyrzucić na zbitą gębę, a zatrudnić nowych ludzi, którzy coś sobą reprezentują. Wszelkie mówienie o tym, że PZLA się stara, coś zmienia, próbuje naprawiać - to jest bzdura. Podstawą każdej firmy jest odpowiedni dobór kadr. Kadry w PZLA są fatalne, najniższej jakości (poza nielicznymi wyjątkami). Dlatego ich działanie jest tak niskiej jakości.

Bez wymiany kadr nic się tam nie zmieni. Bez otwartych konkursów, z jasnymi wymaganiami. Jestem pewien, że lepiej zarządzaliby tym związkiem ludzie bez żadnego doświadczenia - ale rozsądni, wykształceni. Oni otoczyliby się odpowiednimi współpracownikami - do roboty papierkowej wzięli ludzi, którzy się na tym znają, do trenowania, ale tylko do trenowania - trenerów. Do planowania, aprowizacji - jeszcze kogoś innego. U nas zaś ci sami ludzie zajmują się papierkami, trenowaniem, planowaniem, zarządzaniem,a później rozliczaniem samych siebie.
Awatar użytkownika
Ja-nek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jest dokładnie jak mówisz, sam znam identyczne przypadki z miejskiego podwórka. Kiedyś w moim mieście lokalna drużyną piłkarską zarządzał Pan, którego mój brat musiał prosić o podpis pod pismem do sponsora. 16 letni chłopak załatwił sponsora na określoną kwote i komplet strojów za tą kase, Pan prezes nie podpisał papieru bo było tam napisane, że obecne stroje są w złym stanie- co jak powiedział bardzo go zabolało :P:P. PARANOJA

wydaje mi sie że tam na górze w rachubę wchodzą pewnie jakieś polityczno- kasowe powiązania. Szkoda że tak dużo czasu musi upłynąć żeby było normlanie
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ja-nek99][img]http://runmania.com/f/cdc16b53171b738e78dd85fadcf259dd.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

To nie jest takie proste.
Przecież w trakcie ostatnich wyborów do Zarządu weszło sporo ludzi którzy byli z zupełnie innego rozdania.
Ale ten układ jakoś zdegenerował - może to samo stało by się z rewolucyjnym Nagorem ? :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ