Pan się myli panie prezydencie .....

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wątek już dawno odjechał. Ja się już dawno wyłączyłem z tego wątku.
:) Tomek
PKO
Awatar użytkownika
Erelen
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fotman pisze:A jeżeli nawet przebrnie przez ten prawniczo- urzędniczo- polityczny bełkot, to nie ma prawa tego ogarnąć.
Czytam sobie do poduszki jako ciekawą lekturę i jakoś ogarniam :) Tak samo moi wykładowcy nie mają z tym problemów :) Nasze ustawy i tak są dużo gorzej napisane, więc skoro przez to da się przebrnąć to przez Traktat Lizboński tym bardziej :)

[Edit] Porada jakby ktoś chciał to przeczytać, nie czytajcie samego Traktatu Lizbońskiego - bo wtedy się zgodzę z Fotmanem, że to bełkot, a obecnie obowiązujące traktaty w brzmieniu lizbońskim. To spokojnie przebrniecie.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Galakar][img]http://runmania.com/f/0bc2281cee6042c96b80b75dba0be126.gif[/img][/url]
http://erelen.blog.onet.pl/
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na dzień dobry czytam że nagle okazało się że zmieniło się stanowisko Polski w sprawie szczepionek, podobno chcemy kupić je od Szwecji. Przypadek? Dziś obowiązuje już prawo UE musimy się podporządkować i skoro wszyscy mają szczepionki to także my musimy je sobie kupić... Mam nadzieję że jak najmniej osób zaszczepi się tym świństwem.

Nie dawno słyszałem w tv że usuwają krzyże znajdujące się przy drogach... Za chwilę będą usuwać krzyże w szkołach, następnie usuną nasze godło, naszą flagę, hymn...
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Erelen pisze:Czytam sobie do poduszki jako ciekawą lekturę i jakoś ogarniam :) Tak samo moi wykładowcy nie mają z tym problemów :)
Gratuluję dobrego samopoczucia Tobie i twoim wykładowcom. :lalala:

Ciebie rozumiem, jak się jest młodym, to wszystko wydaje się proste i oczywiste. Człowiek młody nie jest w stanie dostrzec praw rządzących tym światem- prawo młodzieńczego idealizmu.

Wykładowców też rozumiem. Przecież nie mogą się przyznać, że uczą czegoś czego sami do końca nie zgłębili.

Gdyby prawo konstytucyjne było takie proste, to po co istnieliby specjaliści od wąskich zakresów tego prawa? Bo przecież zapisy TL to rodzaj konstytucji UE.

Konstyucja, która liczy 700 stron- przecież to są wielkie jaja.... :nienie: :bum:
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rapacinho pisze: Nie dawno słyszałem w tv że usuwają krzyże znajdujące się przy drogach... Za chwilę będą usuwać krzyże w szkołach, następnie usuną nasze godło, naszą flagę, hymn...
Niech ściągają...wyjdzie to nam na dobre. We Włoszech takie akcje skończyły się tym, że teraz nawet u Fryzjera wiszą krzyże. Ja sam na jeden ściągnięty krzyz powiesze trzy następne...a jak to nie pomoże spray.

Fotman, jeśli nie Unia to jaką widzisz alternatywę?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jumper pisze: We Włoszech takie akcje skończyły się tym, że teraz nawet u Fryzjera wiszą krzyże.
czytałem kiedyś dawno w gazecie wywiad z 'Fryzjerem', jeszcze na wolności. zrobiony chyba u niego w gabinecie.
też krzyż wisiał.

widać taki naród...
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:
jumper pisze: We Włoszech takie akcje skończyły się tym, że teraz nawet u Fryzjera wiszą krzyże.
czytałem kiedyś dawno w gazecie wywiad z 'Fryzjerem', jeszcze na wolności. zrobiony chyba u niego w gabinecie.
też krzyż wisiał.

widać taki naród...
A no nikt święty nie jest. A krzyż to chyba dobrze, że wisiał. Może sobie chłopina w tym nowym "gabinecie" o nim przypomni :niewiem:
Kiedyś TVN wyemitowało nagranie z urytej kamery złodzieja samochodu, który uciekając kradzionym autem modlił się aby go policja nie złapała :hahaha:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rapacinho pisze: Nie dawno słyszałem w tv że usuwają krzyże znajdujące się przy drogach... Za chwilę będą usuwać krzyże w szkołach, następnie usuną nasze godło, naszą flagę, hymn...
Widocznie nie dosłyszałeś, że usuwają te, które stoją w pasie drogowym i te, które zostały postawione bez pozwolenia. W pasie drogowym nie mogą stać - ani krzyże, ani reklamy, ani nic co nie jest związane z ruchem drogowym (znaki drogowe mogą). Po drugie: jeżeli cokolwiek jest na trwale związane z gruntem, czy to krzyż, czy za przeproszeniem kibelek - to żeby to postawić musisz mieć pozwolenie.
A jak nie masz, to jest to samowola budowlana i podlega likwidacji.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2009, 09:36 przez ruh hożuf, łącznie zmieniany 1 raz.
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jumper pisze:
Jest kilka krajów w Europie które jakoś przędą bez Unii: Szwajcaria, Norwegia, Dania - z tego co wiadomo to specjalnie za bardzo nie narzekają :hej:
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Z tego co wiadomo, to daleko nam do tych krajów z wielu powodów :)
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze: Widocznie nie dosłyszałeś, że usuwają te, które stoją w pasie drogowym i te, które zostały postawione bez pozwolenia. W pasie drogowym nie mogą stać - ani krzyże, ani reklamy, ani nic co nie jest związane z ruchem drogowym (znaki drogowe mogą). Po drugie: jeżeli cokolwiek jest na trwale związane z gruntem, czy to krzyż, czy za przeproszeniem kibelek - to żeby to postawić musisz mieć pozwolenie.
A jak nie masz, to jest to samowola budowlana i podlega likwidacji.
Może nie dosłyszałem, ale fakty są takie że dziś krzyże przy drogach jutro w szkołach, za chwilę zaczną ściągać także nasze godła i zastępować je godłami UE (nie wiem czy coś takiego mają, ale pewnie sobie wymyślą...:) ) Nasze flagi zastąpią flagami UE i tak to się będzie kręcić. Choć jest jeden pozytyw, Polacy są narodem który nie lubi gdy coś mu się każe, jakby kazali wywieszać flagi UE, to jestem przekonany że większość wywiesiłaby flagi biało-czerwone i byłoby ich pewnie więcej niż podczas świąt narodowych :)

Co do krzyży, mi nie przeszkadzają nigdzie. Choć do kościoła w takiej formie w jakiej jest on obecnie jest mi dalej niż bliżej.
DeeL
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:
jumper pisze:
Jest kilka krajów w Europie które jakoś przędą bez Unii: Szwajcaria, Norwegia, Dania - z tego co wiadomo to specjalnie za bardzo nie narzekają :hej:
Z Danią to nie tak. Jest w EWG/UE od 1973 r. Szwajcaria, Norwegia, Islandia i kilka malutkich (na zachód od nas) nie są i mają się całkiem dobrze.

Co do "alternatyw", to pamiętacie jaką popularność przed referendum, zdobyło powiedzenie "nie ma innej alternatywy". Całkiem kształceni tak mówili. Albo inne "jak nie unia to co, Białoruś!?"

Przekonali większość obietnicami dotacji i możliwością legalnego wyjazdu za chlebem. Ech... szkoda gadać. Kiedyś z dumą ludzie potrafili powiedzieć "boso ale w ostrogach" :echech:

-
Ostatnio zmieniony 02 gru 2009, 23:02 przez DeeL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jumper pisze:
Niech ściągają...wyjdzie to nam na dobre. We Włoszech takie akcje skończyły się tym, że teraz nawet u Fryzjera wiszą krzyże. Ja sam na jeden ściągnięty krzyz powiesze trzy następne...a jak to nie pomoże spray.
... uff!
Nie, nie dam się sprowokować.
Ale przeczytaj co napisałeś i zastanów się na spokojnie.
:) Tomek
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach