Teksty przechodniów podczas biegu
- henry1125
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45.41
- Życiówka w maratonie: brak
[/quote] Niezbyt mądre stwierdzenie...
Sytuacja sama w sobie nieciekawa zwłaszcza, że niedaleko od tamtego miejsca pracuję.[/quote]
Moze sie czepiam ale co jest niezbyt madrego w tym stwierdzeniu? Mam sie dac okrasc i pobic i na koniec z usmiechem przytrzymac drzwi panu zlodziejowi ktory ma obie rece zajete?Nie powinno byc zadnej litosci dla skurwysynow.[/quote]
Uważasz, że samosąd jest skuteczny? Wtedy panowałaby anarchia i wszędzie szerzyłoby się złodziejstwo i chuligaństwo.
Co innego zatrzymać napastnika/podejrzanego, a co innego pobić do w jakimś stopniu wyrządzając mu szkodę. Po co samemu robić sobie pod górke.
Tym właśnie sposobem ten jełop próbujący wymierzyć sprawiedliwość okazał się takim ćwierćinteligentem(przepraszam za określenie ale tak to wygląda) jak Ty oraz Henry. I gość pójdzie siedzieć(mam nadzieję bo w tym wypadku nie ma znaczenia co nim kierowało).[/quote]
Przepraszam za powrót do tematu i za rozstrzyganie takich spraw na forum, ale wypraszam sobie "ćwierćinteligenta"!!! Napisałem wyraźnie ,że jestem za tym żeby bronić domu , rozwalić jak trzeba łeb złodziejowi ,ale u siebie w domu, a nie uganiać się za nieznaną osobą po mieście! Jeśli ktoś uważa że nasze prawo jest w tym miejscu dobre(że nie można nikomu nic zrobić jak się włamie na posesję , a jedynie czekać na policję ,która przyjedzie za jakieś pół godziny , przy dobrych wiatrach), to jego sprawa, ale nie trzeba od razu obrażać zdania innych!
Sytuacja sama w sobie nieciekawa zwłaszcza, że niedaleko od tamtego miejsca pracuję.[/quote]
Moze sie czepiam ale co jest niezbyt madrego w tym stwierdzeniu? Mam sie dac okrasc i pobic i na koniec z usmiechem przytrzymac drzwi panu zlodziejowi ktory ma obie rece zajete?Nie powinno byc zadnej litosci dla skurwysynow.[/quote]
Uważasz, że samosąd jest skuteczny? Wtedy panowałaby anarchia i wszędzie szerzyłoby się złodziejstwo i chuligaństwo.
Co innego zatrzymać napastnika/podejrzanego, a co innego pobić do w jakimś stopniu wyrządzając mu szkodę. Po co samemu robić sobie pod górke.
Tym właśnie sposobem ten jełop próbujący wymierzyć sprawiedliwość okazał się takim ćwierćinteligentem(przepraszam za określenie ale tak to wygląda) jak Ty oraz Henry. I gość pójdzie siedzieć(mam nadzieję bo w tym wypadku nie ma znaczenia co nim kierowało).[/quote]
Przepraszam za powrót do tematu i za rozstrzyganie takich spraw na forum, ale wypraszam sobie "ćwierćinteligenta"!!! Napisałem wyraźnie ,że jestem za tym żeby bronić domu , rozwalić jak trzeba łeb złodziejowi ,ale u siebie w domu, a nie uganiać się za nieznaną osobą po mieście! Jeśli ktoś uważa że nasze prawo jest w tym miejscu dobre(że nie można nikomu nic zrobić jak się włamie na posesję , a jedynie czekać na policję ,która przyjedzie za jakieś pół godziny , przy dobrych wiatrach), to jego sprawa, ale nie trzeba od razu obrażać zdania innych!
Run Forrest, RUN!!
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Ostatnio jakoś w sobotę biegłem sobie przez miasto wieczorem, gdy dobiegałem z tyłu do jakiegoś lekko nagazowanego dresika, ten wykonał nagle szybki odskok z unikiem na skraj chodnika, a gdy mnie zobaczył stwierdził z ulgą: "Ku...wa, myślałem że ktoś za mną biegnie!"
Śmiałem się z tego z godzinę, bo właśnie to robiłem, no ale wiadomo, u nich to trochę co innego znaczy .
Śmiałem się z tego z godzinę, bo właśnie to robiłem, no ale wiadomo, u nich to trochę co innego znaczy .
The faster you are, the slower life goes by.
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Jeżeli Ciebie uraziłem to przepraszam. Nie miałem takiego zamiaru.henry1125 pisze: Przepraszam za powrót do tematu i za rozstrzyganie takich spraw na forum, ale wypraszam sobie "ćwierćinteligenta"!!! Napisałem wyraźnie ,że jestem za tym żeby bronić domu , rozwalić jak trzeba łeb złodziejowi ,ale u siebie w domu, a nie uganiać się za nieznaną osobą po mieście! Jeśli ktoś uważa że nasze prawo jest w tym miejscu dobre(że nie można nikomu nic zrobić jak się włamie na posesję , a jedynie czekać na policję ,która przyjedzie za jakieś pół godziny , przy dobrych wiatrach), to jego sprawa, ale nie trzeba od razu obrażać zdania innych!
Jestem jak najbardziej za obroną swojego mienia(cudzego również), ale nie za wszelką cenę. Nie zapominajmy, że złodziej/napastnik jest bardziej bezwzględny niż ofiara. I w tym wypadku właśnie to, w głównej mierze zdecydowało o moim wpisie. Po co narażać siebie na utratę zdrowia, a może nawet życia.
- henry1125
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45.41
Dziękuję za sprostowanie!
Tak podchodzę do tego tematu, bo kiedyś złodziej(a raczej pijany koleś)włamywał sie do mojej babci, wtłukłem mu i potem miałem same nieprzyjemności , w sumie takie same jak napastnik , który powybijał szyby u mojej babci i choroba wie co by zrobił , gdyby się dostał do środka. Dla mnie takie prawo nie jest sprawiedliwe.
Pozdrawiam i kończę ten poboczny temat!
Tak podchodzę do tego tematu, bo kiedyś złodziej(a raczej pijany koleś)włamywał sie do mojej babci, wtłukłem mu i potem miałem same nieprzyjemności , w sumie takie same jak napastnik , który powybijał szyby u mojej babci i choroba wie co by zrobił , gdyby się dostał do środka. Dla mnie takie prawo nie jest sprawiedliwe.
Pozdrawiam i kończę ten poboczny temat!
Run Forrest, RUN!!
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Wczoraj wychodząc z galerii bałtyckiej na przystanku tramwajowym w Gdańsku zauważyłem taką jedną Panią w ubraniach biegowych Kalenji i butach do biegania Kalenji :D Śmiesznie to wyglądało bo stała na przystanku z siatkami z zakupami. Zastanawiałem się czy pobiegła do sklepu na szybkie zakupy i w związku ze zmęczeniem(oczywiście zakupowym) postanowiła wrócić tramwajem do domu
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
-
- Wyga
Z tym to akurat bywa różnie:lapka88 pisze:Nie zapominajmy, że złodziej/napastnik jest bardziej bezwzględny niż ofiara.
http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1, ... strza.html
A na temat wątku: w mojej okolicy ludzie jakoś mało rozmowni się zrobili. Za to spojrzenia czekających na przystanku przy -22C ...
N E G I U
-
- Stary Wyga
- klancyk3
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,05
- Życiówka w maratonie: 3,42,42
mnie też dzisiaj koles pytał o ognia
ale był chyba w desperacji bo mało ludzi w około było
ale był chyba w desperacji bo mało ludzi w około było
regeneracja jest tak samo ważna jak trening
NICe: https://www.facebook.com/Wskrzeszenie/ https://wskrzeszenie.blogspot.com/ 100ultramaratonow: https://klub100ultramaratonow.blogspot.com/
NICe: https://www.facebook.com/Wskrzeszenie/ https://wskrzeszenie.blogspot.com/ 100ultramaratonow: https://klub100ultramaratonow.blogspot.com/
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56
Wczoraj kończyłem bieg, koło 18. Szło takich dwóch typków. I przebiegłem obok nich i jeden mówi: ładne rajstopki pedale. Drugi dopowiada: no, ku... Pewnie jakiś ch.. zaje.... Ja popatrzyłem wzrokiem pełnym politowania i pogardy i mówię: Frajerzy. Chcieli mnie chyba dogonić, bo zaczęli biec ale jeden się wywrócił na lodzie i chyba z rączką sobie coś zrobił. A ja pobiegłem dalej
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
- Female Forrest Gump
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:51
- Życiówka w maratonie: 4:44
faceci mają przerypane kobiet się tak chyba nikt nie czepia, a raczej przeciwnie, zagadują
-
- Wyga
Myślę, że zaczepki to bardziej kwestia tego gdzie się biega, niż płci biegacza. Jeśli biegasz w okolicy, w której widok biegacza/-czki "w rajtkach" nie wzbudza już sensacji, to ryzyko konfrontacji z dennym komentarzem będzie raczej znikome.Female Forrest Gump pisze:faceci mają przerypane kobiet się tak chyba nikt nie czepia, a raczej przeciwnie, zagadują
N E G I U