Ło jezu, nie dosyć, że jesteś szowinistą, to jeszcze szowinistą nie czytającym ze zrozumieniem.50latek pisze:Ja bym nie generalizował. na ostatnich zawodach w jakich brałem udział, na pierwsze 7 na mecie , jedna biegła uczciwie, więc są jednak wyjątki. No i próba statystyczna zbyt mała na większe socjologiczne wnioski.pawo pisze:No i mamy pełny obraz kobiet, to oszustki uprawiające jogę.50latek pisze: ja postrzegałem zawsze jogę jako nudne zajęcie, a wiem, że dla wielu pań to pasja i czasami sens życia.
Jogę tez pewnie nie wszystkie kobiety lubią, a znajdą się panowie ćwiczący.
Tak jak nie wszyscy faceci lubią kopać piłkę, a znajdą się kopiące dziewczyny. sam widuję takowe na boisku, gdy obok gramy z synem w cokolwiek.
Komentarz do artykułu Rekord świata 90-latków
- pawo
- Wodzirej
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zapomniałeś dodać, że jeszcze podczas biegu pasjami i godzinami rozmawiają przez telefon.pawo pisze:No i mamy pełny obraz kobiet, to oszustki uprawiające jogę.50latek pisze: ja postrzegałem zawsze jogę jako nudne zajęcie, a wiem, że dla wielu pań to pasja i czasami sens życia.
A co do jogi, to joga to nie tylko wygibasy, a wygibasy nie są obligatoryjne. Każdemu by się czasem trochę jogi przydało, ale może to panie mają po prostu więcej cierpliwości.
-
- Rozgrzewający Się
Po prostu joga rozwija kompetencje które mężczyznom nie są do niczego potrzebne. Nie ma tam kopania, biegania ani strzelania.beata pisze: Każdemu by się czasem trochę jogi przydało, ale może to panie mają po prostu więcej cierpliwości.
- marek301
- Zaprawiony W Bojach
Coś tam się pewnie rozwija.Itta pisze:...Po prostu joga rozwija kompetencje...
Istnieją jeszcze prostsze formy, jak różnego rodzaju "modlitwy" itp.
Można przykładowo robić "zabawy biegowe z jednoczesną modlitwą"!!!
(Pisze to zupełnie poważnie jako agnostyk)
I wiecie co? Mogę się założyć z każdym o $ 1 000 000(z mniejszymi sumami szkoda czasu),
że przynajmniej w aspekcie poprawy zdrowia fizycznego i psychicznego,
taka forma jak przytoczyłem ma znaczną przewagę na jakimiś "jogmi/srogami"!
(Jeżeli ktoś chce zaprzeczyć, to łatwo mogę to udowodnić, obiektywnymi badaniami,
oczywiście założę się tylko na poważnie w obecności adwokatów dla każdej strony zakładu)
Czy jest ktoś chętny? Może wybitny Trener z Niemiec -sceptycznie nastawiony?
- pawo
- Wodzirej
Ano zapomniałem.beata pisze: Zapomniałeś dodać, że jeszcze podczas biegu pasjami i godzinami rozmawiają przez telefon.
-
- Rozgrzewający Się
Badania naukowe udowadniają to co autor miał udowodnić pobierając grant na badania. Na początku pandemii autorytety medyczne udowadniały że maska nic nie daje. A potem nagle okazało się że maska jednak działa. Zmieniło im się zgodnie z ilością maseczek dostępnych na rynku. Nie wierzę w obiektywne badania w XXI wieku, niestety.marek301 pisze:mogę to udowodnić, obiektywnymi badaniami
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
W średniowieczu tez nikt w takie pierdoły nie wierzył.