Co do Eatona jego wyniki pokazują, że nie tylko w dyscyplinach biegowych walczyłby o medale na MP

Jeśli to mnie jakoś broni, to kojarzę Jessicę Ennis. Choć i tu nie mam pojęcia, jakie ma rekordy życioweMarcinLeja pisze:Nie masz obowiązku znajomości zawodników z innych dyscyplin, ale jeżeli ktoś jest kibicem lekkoatletyki to wielkich mistrzów powinno się kojarzyć! Pewnie bardziej kojarzysz kobiety z biegów 1500 - 3000 m, które w świecie nic nie osiągnęły (a jedynie w Polsce i na jakichś HME bez wielkiej konkurencji) niż mutli medalistów innych dyscyplinKangoor5 pisze:..., jako kibic biegania nie miałem pojęcia o istnieniu kogoś o imieniu Ashton Eaton i to jest chyba największy problem LA...
Tak, mam tego świadomość. Większość ludzi których znam, kojarzy tylko stumetrowców, a konkretnie jednego.realista pisze:Nie bawią cię mięsniaki na 100 m ale bawią cię kanijczycy i etiopczycy na 10000 m? To raczej ty jesteś nietypowy w tym zestawieniu.
Nawet jeśli jest nudny, to potrafią go uczynić emocjonującym: https://youtu.be/cLxguQKbBM8?t=20m29srealista pisze:Tak samo jakiś nudny pięciobój nowoczesny - poza igrzyskami nikt tego nei ogląda i od wielu lat chcą to wyciać z programu igrzysk.
To chyba do kogoś innego. Ja nie chciałbym jeszcze większej komercjalizacji ultra biegów. Choć przyłączam się do opinii, że można je atrakcyjnie pokazać, ale raczej w skrótach po zawodachrealista pisze:Żeby nie było dokształciłem się. W przypadku takich niby super popularnych ultra w Polsce mówimy o dosłownie 2707 osobach, które wzięły w udział w imprezach ultra w roku 2015 (to spadek zainteresowania w stosunku do roku 2014). Zważywszy, że jest to sport raczej dla amatorów nazwałbym to sportem niszowym (póki co przynajmniej).
Ja mu niczego nie ujmuję. Na pewno jest wielkim mistrzem. Napisałem tylko, że o nim wcześniej nie słyszałem.realista pisze:No i skoro sam mienisz się kibicem biegów, to może warto zainteresować się wynikami osiąganymi przez Eatona w konkurencjach biegowych - chyba w każdej, poza 1500 m, miałby medal na Mistrzostwach Polski, a w wiekszości konkurencji mógłby śmiało walczyć o finał imprez światowych. Pewnie dlatego został uznany za lepszego niż taki Bolt czy przereklamowany Farah.
To jest propozycja rozwiązania w stylu:Tomrun pisze:Przeczytałem wszystkie komentarze i jedyną osobą, która przedstawiła propozycję poprawy tej sytuacji jest Dominika. Można się z nią zgadzać lub nie, ale moim zdaniem nie najlepszym rozwiązaniem jest krytykowanie jej propozycji bez przedstawienia swojej.
dlatego w przypadku relacji tvQba Krause pisze:w skokach w dającej się przypomnieć przeszłości mieliśmy mistrza. to czyni wielką różnicę...
fotman pisze:niektóre kraje nie powinny się za to brać bo wychodzi porażka.
Miałem na myśli Turcję. Ich relacja z HMŚ 2012 to była tragedia.yacool pisze:dlatego w przypadku relacji tvQba Krause pisze:w skokach w dającej się przypomnieć przeszłości mieliśmy mistrza. to czyni wielką różnicę...fotman pisze:niektóre kraje nie powinny się za to brać bo wychodzi porażka.
Mila do półmaratonu. Ulica + przełaj + ew.góry.Tomrun pisze:Jak to miałoby wyglądać? Biegi uliczne + górskie, biegi od 400 metrów do 3000 metrów? A może od 800 metrów do 10000 metrów?
W mma masz bezpośrednią rywalizację i natychmiastowe rozstrzygnięcie. Wielobój to 2 dni, starty rano i wieczorem w różnych seriach, przeliczanie wyników na punkty - ciężko to ogarnąć.Tomrun pisze:W cale nie trzeba przy tym rezygnować z wielobojów, które pokazują najbardziej wszechstronnego lekkoatletę. Wystarczy popatrzeć na popularność MMA, czy nawet różnego rodzaju reality show, aby zrozumieć że taki pomysł mógłby się sprzedać.
Rzeczywiście, śledzenie wieloboju jest wymagające.sosa pisze:Eatona znam, oglądałem w zawodach i podziwiałem. Wiem na czym polega dziesięciobój i uważam ,że jest to najgorzej zrealizowana konkurencja LA. Nawet 10000m jest ciekawsze bo przynajmniej wiadomo ,że kto przybiega pierwszy to wygrywa.
Nie sądzę, żeby musiał być jakikolwiek chaos- 3-4 bramki startowe z wyświetlaczem z odliczaniem sekund pozostałych do startu i nazwiskiem zawodnika dla 12 zawodników powinny wystarczyć.sosa pisze:Na ulicy pewnie nie byłoby to problemem ale na stadionie to byłby istny chaos. Poza tym Eaton mógłby wtedy zafiniszować idąc