Bieganie bez koszulki?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W cytopyge mam odczucia estetyczne innych, jak jest cieplo tak jak np. dzisiaj o 8, ponad 30C w cieniu, to ma biegi rozbieram wszystko co moge, zostaje spodnica i sports bra i daszek, ktory ma zalete, ze pot wpija i nie leje sie po oczach. Biegam po bardziej zacienionych trasach nad jeziorem, wiec slonce nie dopieka. Widzialam dzisiaj pania w wieku okoloemerytalnym, dosc pokaznych rozmiarow, ubrana tak samo jak ja i tez najwyrazniej miala w nosie, co inni mysla.
Z getrow w spodenki przechodze przy 8-10C. Przy okolozerowych: getry i bluza technicza z dlugim rekawem, jak wieje, na to kamizelka. Nawet przy -20C mam tylko 2 warstwy, plus czapka i rekawiczki i jeszcze nigdy nie bylo mi zimno, choc raz ud nie czulam po biegu, bo wiatr byl ostry. Za to uszy musze miec zasloniete opaska, ta tez wpija pot.
Na ogolnorozwojowke w parku o 5 rano zawsze mam koszulke nawet jak parno i duszno, bo tam sie i na trawie trzeba polozyc i trener nas ogolnie poniewiera.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
New Balance but biegowy
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wczoraj podczas biegu bezkoszulkowego mijam grupkę zdążającą nad jeziorko w celach towarzysko-rekreacyjnych i słyszę, jak jedna dziewczyna mówi do drugiej: Ania, pobiegamy z Panem? :D :D :D
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:01:00

Nieprzeczytany post

A ja wczoraj o świcie ciutkę pobiegałam.

A potem byłam z dzieckiem w zoo-safari.
Zero drzew, zero wody, piach i słońce. A ja ubrana jak na dojrzałą kobietę i matkę przystało. :chlip:

W takich chwilach bieganie jawi mi się jako boski odpoczynek, antidotum na wszystko, ekstatyczny relaks! No i nic trudnego.. :hej:
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

DariaB pisze:W cytopyge mam odczucia estetyczne innych, jak jest cieplo tak jak np. dzisiaj o 8, ponad 30C w cieniu, to ma biegi rozbieram wszystko co moge, zostaje spodnica i sports bra i daszek, ktory ma zalete, ze pot wpija i nie leje sie po oczach. Biegam po bardziej zacienionych trasach nad jeziorem, wiec slonce nie dopieka. Widzialam dzisiaj pania w wieku okoloemerytalnym, dosc pokaznych rozmiarow, ubrana tak samo jak ja i tez najwyrazniej miala w nosie, co inni mysla.
Z getrow w spodenki przechodze przy 8-10C. Przy okolozerowych: getry i bluza technicza z dlugim rekawem, jak wieje, na to kamizelka. Nawet przy -20C mam tylko 2 warstwy, plus czapka i rekawiczki i jeszcze nigdy nie bylo mi zimno, choc raz ud nie czulam po biegu, bo wiatr byl ostry. Za to uszy musze miec zasloniete opaska, ta tez wpija pot.
Na ogolnorozwojowke w parku o 5 rano zawsze mam koszulke nawet jak parno i duszno, bo tam sie i na trawie trzeba polozyc i trener nas ogolnie poniewiera.
Daria,

zaintrygowal mnie ten Twoj trener... :)
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dont_ask pisze:A ja wczoraj o świcie ciutkę pobiegałam.

A potem byłam z dzieckiem w zoo-safari.
Zero drzew, zero wody, piach i słońce. A ja ubrana jak na dojrzałą kobietę i matkę przystało. :chlip:

W takich chwilach bieganie jawi mi się jako boski odpoczynek, antidotum na wszystko, ekstatyczny relaks! No i nic trudnego.. :hej:
Dont_ask,

trzeba bylo zdejmowac te dojrzalo-kobiece szmatki.
Stanowilabys nastepne zdjecie w reklamie adidasa Runners, yeah, we're different :D
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pardita pisze: zaintrygowal mnie ten Twoj trener... :)
Pardita, ja uczestnicze w tzw. boot camp (nie mieszkam w Polsce), czyli taki poligon ogolnorozwojowy 3xtygodniu 50minut: cwiczenia obejmuja kardio, silowe i rozciaganie, przy czym sprzetu nie uzywamy, tylko linki bangi , skakanki, trybuny na boisku i ciezar wlasnego ciala. Impreza odbywa sie w miejscowym parku na boisku footballowym pod okiem trenera, ktory ustawia treningi (ktorych glownym mottem jest tzw. muscle confusion), dla calej grupy amatorow tkaich jak ja, ktorzy maja rozne cele zyciowe, od zrzucenia kg do poprawy silowej i kondycyjnej. Mnie pomaga w bieganiu, moze nie czyni mnie szybsza, ale (odpukac) zapobiega kontuzja jak do tej pory i czuje sie o wiele mocniejsza miesniowo, zwlaszcza gorne partie ciala. Jak zaczynalam nie moglam zrobic 5 babskich pomp, teraz po kilku miesiacach robie 20 w 5 powtorzeniach.
Sie uzaleznilam jak od biegania, nawet pora mocnowczesnoporanna mnie nie zniechecila.

Rozejrzyj sie po okolicy, to przynajmniej u mnie jest dosyc popularne. Ja jeszcze sprobowalam TRX, nowy trend, ale wyjatkowo udany na silowo-kondycyjne zaprawy. Gdyby nie moj boot camp to pewnie bym sie przestawila. NIe mozna robic wszystkiego.
Ja czulam, ze biegajac to tylko jedna partie ciala i te same miesnie cwicze tam i z powrotem, a wszystko inne lezy odlogiem, przykurcza sie i czeka na kontuzje. Po paru miesiacach przy porannym czyszczeniu zebow zauwazylam, w lustrze biceps :hej:
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DariaB pisze:
pardita pisze: zaintrygowal mnie ten Twoj trener... :)
Pardita, ja uczestnicze w tzw. boot camp (nie mieszkam w Polsce), czyli taki poligon ogolnorozwojowy 3xtygodniu 50minut: cwiczenia obejmuja kardio, silowe i rozciaganie, przy czym sprzetu nie uzywamy, tylko linki bangi , skakanki, trybuny na boisku i ciezar wlasnego ciala. Impreza odbywa sie w miejscowym parku na boisku footballowym pod okiem trenera, ktory ustawia treningi (ktorych glownym mottem jest tzw. muscle confusion), dla calej grupy amatorow tkaich jak ja, ktorzy maja rozne cele zyciowe, od zrzucenia kg do poprawy silowej i kondycyjnej. Mnie pomaga w bieganiu, moze nie czyni mnie szybsza, ale (odpukac) zapobiega kontuzja jak do tej pory i czuje sie o wiele mocniejsza miesniowo, zwlaszcza gorne partie ciala. Jak zaczynalam nie moglam zrobic 5 babskich pomp, teraz po kilku miesiacach robie 20 w 5 powtorzeniach.
Sie uzaleznilam jak od biegania, nawet pora mocnowczesnoporanna mnie nie zniechecila.

Rozejrzyj sie po okolicy, to przynajmniej u mnie jest dosyc popularne. Ja jeszcze sprobowalam TRX, nowy trend, ale wyjatkowo udany na silowo-kondycyjne zaprawy. Gdyby nie moj boot camp to pewnie bym sie przestawila. NIe mozna robic wszystkiego.
Ja czulam, ze biegajac to tylko jedna partie ciala i te same miesnie cwicze tam i z powrotem, a wszystko inne lezy odlogiem, przykurcza sie i czeka na kontuzje. Po paru miesiacach przy porannym czyszczeniu zebow zauwazylam, w lustrze biceps :hej:
Kurcze piórko.. ile to się człowiek dowie ciekawostek :) rozejrze sie, rozejrze - u mnie na pewno tez cos takiego jest w okolicy.
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja muszę biegać w koszulce,bo bez niej nie było by mnie widać,ha,ha,ha!...taki jestem wypasiony!
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O, a ja wczoraj biegłem bez koszulki. Przyczyna bardzo prosta - po pół godzinie biegu zaczęła się ulewa i stwierdziłem, że mokra koszulka na grzbiecie jest fuj, lepiej biec bez. I następne pół godziny świeciłem gołym, białym brzuchem :)
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bansen pisze:O, a ja wczoraj biegłem bez koszulki. Przyczyna bardzo prosta - po pół godzinie biegu zaczęła się ulewa i stwierdziłem, że mokra koszulka na grzbiecie jest fuj, lepiej biec bez. I następne pół godziny świeciłem gołym, białym brzuchem :)
chyba wolałabym jednak tę mokrą koszulkę na grzbiecie, niż w łapie
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:51
Życiówka w maratonie: 4:44

Nieprzeczytany post

dont_ask pisze:chyba wolałabym jednak tę mokrą koszulkę na grzbiecie, niż w łapie
ja zdecydowanie też :hej:
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hm, nie rozumiem? Dlaczego koszulka w łapie wam przeszkadza? (no, chyba że staników nie nosicie ;)
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cokolwiek, co trzeba trzymać w łapie mi przeszkadza ... :smutek:
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

można owinąć koszule tak żeby była jak opaska na ręke lub włożyć w spodenki... nie przeszkadza w obu przypadkach...
wiem bo stosuje często
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:można owinąć koszule tak żeby była jak opaska na ręke lub włożyć w spodenki... nie przeszkadza w obu przypadkach...
wiem bo stosuje często
Ja tez polecam za spodenki/getry - wczoraj tak biegalam:)
ODPOWIEDZ