Dlaczego biegasz?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
gram
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

szczupła nie jestem, swoje lata już mam ,krata na brzuchu w formie zaczątkowej a na dodatek chory kręgosłup z przeciwskazaniem do biegania.Nie wiem kiedy przestanę biegać,ale na razie udało mi się przestać palić.To wszystko dowodzi,ze największa siła tkwi w środku w sercu i głowie.Mięśnie pomagają ale same tez się nie robią.Ot i cała sprawa.
Biegnę więc jestem lecz nie wiem kim
Biegnę, choć czasem brakuje mi sił ..
New Balance but biegowy
Michalski Paweł
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39,31
Życiówka w maratonie: 4,06

Nieprzeczytany post

Raz na rok warto odpowiedzieć sobie szczerze - dlaczego biegam?
tromba69
Michalski Paweł
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Napisałem już trochę o tym, wystarczy poczytać. Pozdronara.
tromba69
Awatar użytkownika
dosiolek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dlaczego zaczęłam biegać?
Dla zdrowia zarówno fizycznego jak i tego psychicznego.Bieganie daje luz psychiczny.Jest tylko zmęczenie a problemy ulatują gdzieś daleko.Poza tym bieganie daje mnóstwo energii.Poprawia kondycje,dotlenia organizm i skóre.Poprawia wygląd ciała.Zresztą jak każdy sport uprawiany z pasją i chęcią.
Awatar użytkownika
Sahij
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Potrzebowalem aktywnosci fizycznej zeby: zrzucic nieco tluszczu, odreagowac stres, pozytywnie sie zmeczyc i cieszyc sie uprawianiem sportu.
Dlaczego akurat bieganie? Moja praca wymaga dosc czestych wyjazdow, a biegajac po prostu biore torbe ze sprzetem do bagaznika i kiedy mam na to ochote biegne. Na przyklad dzisiaj biegalem sobie w Lehrte w Niemczech. Fajny sposob na szybkie zwiedzanie nowych miejsc :)
Camil
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bo przytyłem w 1wszej pracy zaraz po studiach (branża IT), bo lubię zwiedzać, a nowe trasy pokazują mi miasto i las z innego nowego punktu widzenia, bo zmęczenie po bieganiu daje satysfakcję i zadowolenie, bo czuję się lepiej, bo czasami browar po bieganiu smakuje inaczej;), bo jak nie biegam i opuszczam trening to mam wyrzuty sumienia, bo nawet jak mi się nie chce ruszyć d&$%y to jak ją w końcu ruszę i biegnę to czuję się o wiele lepiej.
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bo zwyczajnie to lubię ;)
volumepl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:37

Nieprzeczytany post

Biegam, bo szczerze mówiąc nie mam nic lepszego do roboty w każde wakacje. I to nie jedyny powód. Jestem szczupły (BMI blisko dolnej granicy) ale pomimo tego jest (lub nawet są) wałki tłuszczu na brzuchu. Przydało by się trochę tego pozbyć. Biegam też po to, żeby być szybszym, żeby coś sobie udowodnić, żeby walczyć ze swoimi słabościami.
Obrazek
Wiloch
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam bo lubię - krótko i na temat.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bo mam sports trackera he he joke :bum:
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
Magaa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

:hejhej: Bo żyć się już bez tego nie da :hej:
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Magaa pisze::hejhej: Bo żyć się już bez tego nie da :hej:
Da się! Da! Ale co to za życie.
:) Tomek
krzysiek222
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

..czemu biegam? no jeszcze nie biegam, na razie człapię :) swoje człapanie zacząłem wiosną tego, może jesienią ubiegłego roku kiedy to szkoda było mi roweru a i po ciemaku i w terenie i w śniegu na rowerze czułem się nieco głupio :) .. w styczniu 2009 przestałem palić, aby oderwać myśli od palenia zacząłem dużo chodzić, kiedy dotarło do mnie że nie muszę już stać a mogę iść to poszedłem dalej i spróbowałem pobiec... coś w tym jest skoro dzisiaj wstałem o 4.30 by dzisiaj "poczłapać", wiedziałem że po oddaniu krwi to będą nici i z roweru i truchtania :( już nie mogę doczekać jutra :).. przestałem być "hamulcowym" pośród kolegów na Harpaganie i "bez" wysiłku gdzieś zgubiłem ze dwa wiadra tłuszczu ze 107kg/184cm w styczniu na 92kg/ nie zmierzyłem wdeptania dzisiaj :) .. a tak poważnie to nie wiem czemu, może by maraton przebiec, świat objechać.. czasu już niewiele, czterdziesty szósty roczek leci :) jak się dowiem to napiszę :) brykam do wyra bo 4.30 już blisko :) ..
Michalski Paweł
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pytanie źródłowe brzmi - "dlaczego biegasz?", a nie dlaczego biegał Emil Zatopek. Mam nadzieje, że kolega lepiej biega niż czyta... :hej:
tromba69
Awatar użytkownika
DamianRoszko
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie da się bez tego życ, trening odstresowuje, dla zdrowia, ogromna radośc po osiagnieciu postawionego sobie celu, wyjazdy w rozne miejsca Polski i swiata, sposob na nude i monotonnosc, zawieranie ciekawych znajomosci, sposob na zycie itp. Mysle ze jeszcze z 10 bym znalazl. :taktak:
"Módl się tak jakby to zależało od Boga i trenuj tak jakby to zależało od Ciebie"
ODPOWIEDZ