Kuba,Qba Krause pisze:
swojego zdania nie będę prezentował, bo zbyt wielu by się obraziło :P
napisz swoje zdanie.
Taki link w temacie, może nie stricte ale powiązany: http://www.run-passion.pl/2012/06/21/ka ... scy-rowni/
Kuba,Qba Krause pisze:
swojego zdania nie będę prezentował, bo zbyt wielu by się obraziło :P
Nie chodzi o niszczenie konkurencji. Chodzi o zwalczanie PA-TO-LO-GII. Patologią jest ich kalendarz startów, patologią jest ich wykorzystywanie przez menedżerów, patologią jest doping.pit78 pisze:roponuję wyrzucić zawodników afrykańskich z IO i MŚ, bo to przecież bezczelność tak wszystko wygrywać!
Mzungu nic nie mogą sobie zwyciężyć i popadają w depresję, także finansową...
Brawo!pit78 pisze:Dla mnie patologia to płaca minimalna w Polsce albo współczesna dieta
http://www.wroclawmaraton.pl/pl/aktualn ... yfikacjamiMłodzieżowe Centrum Sportu Wrocław rozpoczęło przygotowania do 3. Nocnego Wrocław Półmaratonu i 33. Wrocław Maratonu. Organizatorzy biegów szykują duże zmiany. Ważną nowością będą dodatkowe klasyfikacje dla zawodników: dla najlepszych polskich biegaczy, dla najlepszych polskich biegaczek oraz wspólna klasyfikacja dla organizatorów biegów i dziennikarzy sportowych.
Nie mam nic przeciwko Afrykańczykowi, który pracuje w pobliskim hipermarkecie i rozstawia towary na półkach, ani przeciwko Afrykańczykowi, który pracuje jako lekarz w pobliskiej przychodni. Oni są potrzebni społeczeństwu,a ich praca ma sens.pit78 pisze:Dla mnie patologia to płaca minimalna w Polsce albo współczesna dieta, a nie 50 Kenijczyków, którzy przyjechali do Polski zarobić..
Gorsze rzeczy ludzie robią za pieniądze, a to czy dana praca ma sens nie jest warunkiem koniecznym do jej wykonywania.krunner pisze:Ale nikt mnie nie przekona, że 50 Kenijczyków, którzy _najprawdopodobniej_ dopingują się na potęgę, objeżdżają polskie biegi amatorskie, startują jak jacyś sportowi krejzole, że ich "praca" ma sens, że przynosi nam korzyść, bo nie przynosi.
Zbyt dużo pytań i za dużo wątków (jak na moje możliwości) poruszyłeś, więc odniosę się tylko do tego.pit78 pisze:Koszt badania to pewnie ok. 1000 zł, ale dochodzą koszty organizacji "laboratorium polowego", przechowywania próbek itp.
Strzelam w ciemno, że wyjdzie ok. 2000 zł od badania, więc małych biegów na pewno na to nie stać.