... i to juz uwazam jest radykaliz. W ten sam sposob argumentuja arabscy politycy wysylajac mlodych ludzi z bambami na plecach.axell pisze:No bez przesady nie trzeba być skrajnym prawicowcem, żeby okazać szacunek do najważniejszych symboli państwowych. Jeśli komuś nie robi znaczenia czy jest Polakiem czy w wolnej Polsce, czy niewolnikiem/podludziem jako wasal innego narodu to może tak napisać. Jeśli nie śpiewasz hymnu bo nie lubisz śpiewać/nie masz słuchu/ oszczędzasz się przed biegiem to OK, ale jeśli nie śpiewasz hymnu bo nie wierzysz w te polityczne brednie a ludzie którzy oddali życie na kraj to jacyś psychole - to jednak nie powinieneś startować w tym biegu. Równie dobrze jutro możesz powiedzieć że własną matkę i własnego ojca to też masz w d...e bo nie wierzysz w te rodzinne więzy.
Troche off topic sie zrobi ale trudno ...
Moze ja zaostrzam troche ta dyskusje, ale moje doswiadczenie mnie nauczylo bardzo szybko zauwazac skrajnie prawicowe tendencje.
A jezeli chodzi o ludzi ktorzy oddali zycie... Jedyne prawo zadania ofiary zycia jest wolnosc osobista/grupy. Jezeli policzyc ile ludzi oddalo zycie za jakies tam nacjonalne i religijne poglady... poglady ktore juz dawno zostaly zapomniane.