Buty z USA

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
rufuz

Nieprzeczytany post

Do zakupów w USA dolicz "haracz UE" czyli cło, chyba, ze buty przyjdą do EU jako np. używane o wartości np. 20 euro :hahaha:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Haracz UE. :lalala: A myślisz, że zamawiając z jakiegoś kraju poza wspólnotą to się cła nie płaci?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

td0 pisze:Dwa lata temu zamówiłem w Stanach (eBay) buty dla córki. Były to co prawda buty do tańca a nie do biegania, ale też buty. Do tej pory nie zobaczyłem ani butów, ani pieniędzy, które zapłaciłem. Wszelkie próby reklamowania spełzły na niczym. Reklamowałem zarówno u sprzedawcy jak i oficjalnie na eBayu. Dostałem raz odpowiedź, że buty zostały wysłane. Później zero odpowiedzi.
fotman pisze:Kupiłem DVD przez eBay w UK. I nic nie doszło.
Nie reklamowałem. Wartość transakcji była na poziomie 20zł. Szkoda zachodu.
Próbowaliście kiedyś odzyskać pieniądze przez chargeback? W przypadku 20 PLN się nie opłaca, ale przy większych sumach można próbować.
boodzik pisze:A gdyby tak umówić się w kilka osób, zamówić kilka par butów, koszty przesyłki by się porozkładały to może gra jest warta świeczki.
Ktoś coś na ten temat?
Sprawdź najpierw w samym sklepie czy na pewno. Ostatnio próbowaliśmy zamówić coś wspólnie w USA lub UK i się okazało, że sklep bierze dla siebie lwią część tego zysku zwiększając koszty przesyłki z każdym dodatkowym zamówionym towarem. Po doliczeniu ewentualnych kosztów rozesłania butów pomiędzy sobą, zysk stopniał prawie do zera.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Masiksa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardzo kuszące rozwiązanie z kupowaniem butów z USA. A widzę, że też ceny nie są jakieś horrendalne - samego produktu jaki przesyłki.
spedytor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ale uważam, że nie warto czekać tydzień-dwa na przesyłkę wzamian za za kilkadziesiąt złotych?
Awatar użytkownika
natny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:09:41

Nieprzeczytany post

spedytor pisze:ale uważam, że nie warto czekać tydzień-dwa na przesyłkę wzamian za za kilkadziesiąt złotych?
a dlaczego? Jeśli się nie pali, to tydzień różnicy nie zrobi. A kilkadziesiąt PLN będzie na głupoty ;)
"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No nie wiem, czy ceny będziecie mieli znacznie lepsze niż tutaj: http://www.biegshop.pl/buty-do-biegania ... -biegania/
pozdrawiam
ODPOWIEDZ