Komentarz do artykułu Crossfit vs Bieganie - 12minutowy pojedynek w sobotę 3 marca

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

Jak na taką masę (nawet mimo, że pewnie beztłuszczową) to utrzymanie prędkości w okolicach 4 min/km przez te 12 minut to - moim zdaniem - imponujący rezultat. Ciekawe jaki czas miałby na 100/200/400m :)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam GRATULACJE... dałeś młodemu wycisk, jeszcze 1-2 km i by go zbierali z bieżni :oczko: :bum:
bartorz pisze:Jak na taką masę (nawet mimo, że pewnie beztłuszczową) to utrzymanie prędkości w okolicach 4 min/km przez te 12 minut to - moim zdaniem - imponujący rezultat. Ciekawe jaki czas miałby na 100/200/400m :)
Bez przesady z tą masą, przecież kolega ma 189 cm wzrostu ! :nowiesz: To po prostu kawał chłopa.
Fakt, że Adam w kategorii wzrost/waga wypada lepiej, ale te 16 lat różnicy... Mówiąc inaczej Adam biegał 3 km w 12 min. kiedy tamten się jeszcze nie urodził :hejhej:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

Dawidavila pisze:
CríostóirSweeney pisze:Żeby dobrze biegać trzeba być silnym...
Tak silnym jak pakerzy z Etiopi i Kenii ??
Dlatego nie biegasz z "pakerami" z Etiopii czy Kenii... Poza tym smukłe mięśnie nie oznaczają że są słabe!

Trening Bartka dosyć daleko zahacza o trening siłowy biegacza. Dużo pracy nad corem i nad tyłem nóg, jak również eksplozywne ćwiczenia (plyometrics), jak również dużo drążka. Wiosła też nieźle dają się we znaki na przemian z martwym ciągiem.
A samym bieganiem nic się nie wydrepta... No może kontuzje:(

Przy okazji Barpies się pisze:)

Super relacja, fajna atmosfera podczas pojedynku.

pozdro
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Adam GRATULACJE... dałeś młodemu wycisk, jeszcze 1-2 km i by go zbierali z bieżni :oczko: :bum:
bartorz pisze:Jak na taką masę (nawet mimo, że pewnie beztłuszczową) to utrzymanie prędkości w okolicach 4 min/km przez te 12 minut to - moim zdaniem - imponujący rezultat. Ciekawe jaki czas miałby na 100/200/400m :)
Bez przesady z tą masą, przecież kolega ma 189 cm wzrostu ! :nowiesz: To po prostu kawał chłopa.
Fakt, że Adam w kategorii wzrost/waga wypada lepiej, ale te 16 lat różnicy... Mówiąc inaczej Adam biegał 3 km w 12 min. kiedy tamten się jeszcze nie urodził :hejhej:
Jak to bez przesady? 189 wzrostu i 92 kg wagi? :) Większość biegaczy amatorów, przy takim wzroście celowało by pewnie w wagę 75, max 80 kg ;) I śmiem twierdzić, że wielu z tych ważących właśnie koło 80 kg, nie pobiegło by kupera na 3 km
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

bartek jest !@#$% zbudowany!
bez przesady wręcz idealnie (w moim mniemaniu)
Adam... dziwi mnie że zacząłeś siadać pod koniec.. reczej myślałem że pod koniec dołożysz do pieca..
ciekawi mnie jak by wyglądał biegowy pojedynek Bartka ze mną na dowolnym dystansie..
spróbuje odtworzyć te 12dni Bartka na sobie (obciążenia oczywiście dostosuje do swoich marnych raczej możliwości)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze: Adam... dziwi mnie że zacząłeś siadać pod koniec.. reczej myślałem że pod koniec dołożysz do pieca..
Ja jestem jednak długodystansowcem. Czyli raczej równa staram się rozłożyć wysiłek, przyspieszenie pod koniec może się zdarzyć, jeśli najpierw biegłem zachowawczo.

To, że Bartek przycisnął na końcu to mnie nie dziwi. Tu właśnie wychodzi siła a ponad to on przecież głównie takie wysiłki trenuje - 7 minut, 10 , 12. To jest cała specyfika Cross Fit. Treningi sa krótkie ale bardzo mocne.
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można prosić o działający link do filmu ??
Wchodząc na relację z pojedynku, video relacja nie otwiera się.
Crossfit wydaje się być bardzo ciekawą alternatywną dla treningów FBW czy ACT.
Kshysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Te 7 min. Burpees AMRAP to chyba echo zawodów rozgrywanych ostatnio. Bo ja też niedawno dostałem takie zadanie :-)
Mi wyszło 89. Potem pięknie się słaniałem na nogach. (burpees to coś w rodzaju padnij-powstań, tylko że wykonuje się jeszcze podskok z sięgnięciem do góry - np. do drążka będącego z 15cm wyżej niż normalny zasięg ramion). Co ciekawe - moja żonka wykonała dokładnie tyle samo.
napieraj.pl
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Darekbe022 pisze:Można prosić o działający link do filmu ??
Wchodząc na relację z pojedynku, video relacja nie otwiera się.
Wg mnie trzeba po prostu odświeżyć albo to jakiś problem przeglądarki, inni to widzą.
Ewentualnie tutaj: http://vimeo.com/37861256
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak widac ogolnorozwojowka daje efekty

sadze ze i na dluzszych dystansach B wypadłby dobrze
adam77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raul jak będziesz to wszystko robił co Bartek to na twoim miejscu dał bym sobie spokój z rwaniem sztangi (to jest chyba najtrudniejsze ćwiczenie w całym arsenale crossfit zaczerpnięte oczywiście z dwuboju olimpijskiego) - ludzie się tego uczą miesiącami/latami. Uważaj też przy front squatach i back squatach - domyślam się, że nigdy ich nie robiłeś (zwłaszcza front squat) a jak już to bardzo rzadko.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ja się w ogóle boje pomyśleć, co się stanie jak Raul się zabierze za ten trening. :)
Tutaj jest fajny filmik. Spójrzcie na to co robimy na filmiku, jakie są typowe biegowe obciążenia i spójrzcie jeszcze raz na ćwiczenia jakie robi Bartek.
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=159&id=3058
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

na tym filmiku to ja też tam jestem :P

co do treningu BARTKA to narazie nie mam pojęcia co jest co :D ale rozkminie to..
spróbować nie zaszkodzi. :D a że niektórzy mnie już znają i znają moje pomysły to
dziwne byłoby jakbym sie za to nie zabrał.. chociażby z czystej głupoty którą jestem przepełniony :P
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:22

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:na tym filmiku to ja też tam jestem :P
Raul to są pompki ? klata do ziemi !!! :bleble:
10km- 32:22
21.097km- 1:12:03
https://www.strava.com/athletes/mbujala