Doświadczenia z aplikacjami do biegania - prośba o opinię

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Mikołaj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Proszę o przeniesienie o przeniesienie jeśli trafiłem do złego działu.
Przeprowadzam badania na temat potrzeb biegaczy w kontekście ich aplikacji mobilnych.

Wiem, że temat nie jest niszowy, istnieje masa apek z Endomondo na czele, ale chciałbym Was zapytać, czy jest coś czego Wam osobiście brakuje, lub co mogłoby działać lepiej podczas biegania (lub w innej sytuacji jakkolwiek związanej z bieganiem).

Chodzi mi o sprawy bardzo przyziemne i banalne (zły design, trudność w korzystaniu z apki), rzeczy związane z geolokalizacją (co gdzieś się znajduje), parametrami zdrowotnymi, wydarzeniami jak i absolutnie kosmiczne rzeczy, które wpadną Wam do głowy.

Powiedzcie też jeśli macie ochotę jakie są Wasze dotychczasowe doświadczenia z aplikacjami.
Proszę o PW, jeśli ktoś zechciałby pogadać dłużej na ten temat.

Uprzedzam, że nie jestem zawodowym biegaczem, choć staram sobie zrobić od czasu do czasu przebieżkę po lesie.
Bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
Mikołaj
New Balance but biegowy
Mikołaj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

np:
1. rekomendowanie planów treningowych z uwzględnieniem pogody na kilka dni do przodu
2. mapka przebytej drogi zawsze pod ręką + podst. statystyki,
3. gdzie jest najbliższy sklep, pkp itd - być może ważne jeśli biegam w terenie podmiejskim
4. utwory z spotify pod tempo biegu
5. dodaj zdjęcie z trasy (połączenie foto z informacją o danym treningu i położeniu)
6. wszystkie informacje o zbliżających się maratonach w jednej apce

czy któreś z tych funckji uznalibyście za przydatne, lub macie jakieś inne w głowie?
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Wszystkie te funkcje mozna uznac za przydatne, tylko z zastrzezeniem ze bardzo malo przydatne :hejhej:
W wiekszosci taka applikacja ma pomagac w treningach, ktore powtarzane sa regularnie (i do znudzenia ;) ), przewaznie na tej samej trasie (lub trasach), wiec powyzsze funkcje sa raczej drugo-, trzeciorzedne.

Ja uzywam runkeepera i funkcje ktore moglyby mi sie przydac to:
- monitoring tempa, ustawiam zakres tempa i jak zwalniam lub przyspieszam to dostaje sygnal dziwiekowy, z pomiarem tak co 300-500 metrow
- mozliwosc ulozenia indywidualnego planu treningu wraz z kalendarzem (to moze i jest w wersji platnej)
ODPOWIEDZ