W 2015 roku powstaną orliki lekkoatletyczne

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W Grodzisku Wielkopolskim mamy Orlika z tartanową bieżnią. Co prawda 200 metrową ale zawsze można zrobić jakiś trening. Oprócz tego jest tam kilka boisk piłkarskich, kort tenisowy, boisko do siatki i kosza. Jest też poprzeczka z materacem do skoków w wzwyż, rozbieg do skoków w dal i miejsce do rzucania kulą. No i skatepark tak zajebisty, że strasznie żałuję, że już jestem za stary na skakanie na desce.
Czyli, że można zrobić czasem coś fajnego w tym kraju.
A jak chcę na bieżnię 400 m to kawałek dalej, w Kamieńcu jest taka, otwarta i każdy może sobie pobiegać. Jest to dla mnie zagadka bo przecież LA nie jest aż tak popularna żeby w bądź co bądź totalnej dziurze jaką jest Kamieniec zbudować fajny tartan do biegania.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

To jest tylko kwestia tego czy komuś z samorządu chce się robić wniosek o dofinansowanie i później dopilnować wykonania.
Bo zebrać większość funduszy na taki cel z dopłat UE to żaden problem.
Większości się nie chce, bo możliwości robienia przekrętów na kasie z dopłat UE są nikłe, wszystko musi być skrupulatnie rozliczane i znacznie więcej kasy da się skręcić na pieniądzach państwowych, gdzie kontrola jest daleko mniejsza. Dlatego najczęściej robi się program minimum. Sorry za cynizm :).
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

leandros pisze: Lecz nie mogę zrozumieć, dlaczego od początku nie budowano orlików z bieżnią?? :niewiem:
Przypuszczam, że dlatego, iż Pan Premier bieganie pokochał dopiero 3 lata temu :spoczko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
JayJay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:33

Nieprzeczytany post

niezła kiełbasa przedwyborcza... pożyjemy, zobaczymy.
w ogóle żal mnie ogarnia jak widzę te Orliki, gdzie połowę czasu charatają w gałę starsi panowie, którzy obowiązkowo przed i po treningu muszą zajarać, a w trakcie meczu rzucają mięsem, że uszy więdną... w powietrzu od emocji jest aż gęsto (negatywnych oczywiście).
czemu i komu to służy? dla dzieci często nawet nie ma porządnych piłek.
Dlaczego nikt nie pomyślał wcześniej o bieżniach dookoła boisk? Niewiele Orlików je ma, a nawet jeśli są to nadają się tylko do wyścigów na 60 metrów... Coś czuję, że posiedzenia rządu odgrywane przez jeden z kabaretów niewiele odbiegają od rzeczywistości...

Żeby nie było, że smęcę - jeśli będą powstawać nowe bieżnie, to super. Im więcej, tym lepiej. Póki co realia są jednak takie, że w moim powiecie istnieje tylko jedna wymiarowa bieżnia tartanowa i to nie w mieście (40 tys mieszkanców) tylko daleko na wsi...
Obrazek Obrazek

Zapraszam do siebie: Leśnymi duktami podróże
foni
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dobre są Orliki bo zbuduje się je raz i będą stały, choć mają swoje wady to i tak dobrze, że są warunki dla dzieci.
A co do lekkoatletycznych to myślałem, że będzie coś więcej..
ODPOWIEDZ