Drut kolczasty w Lasku Bielańskim (długie wyszło)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
pichotnik

Nieprzeczytany post

Gdy się biega po parku wokół Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego (dawniej ATK), czyli po Lasku Bielańskim w Warszawie (choć nie wiem dokładnie jak przebiegają jego granice) można napotkać dość nisko położony drut kolczasty. Dokładnie jest to w takiej bardzo wąskiej ścieżce wzdłóż ogrodzenia Uniwersytetu od strony Wisły - po drugiej stronie tej ścieżki też są ogrodzenia, jedno z takim złym psem, który mnie ciągle obszczekuje, a drugie z rzeczonym drutem kolczastym. Szczerze mówiąc bieganie tam trochę mnie niepokoi, bo jak się zmęczę i potknę to mogę na ten drut wpaść. I teraz, o co mi chodzi. Ano o to, że drut jest przerdzewiały i na dość małej wysokości. Na pewno taki drut jest bardzo dobrym zabezpieczeniem przeciw złodziejom, którzy nie chcą mieć tężca, ale jest moim zdaniem niezgodny z przepisami, bo o ile wiem nie wolno drutu kolczastego umieszczać na wysokości poniżej 1,80 m. A teraz pytanie: czy ktoś wie czyja to posesja i czy da się jakoś wymóc usunięcie nieregulaminowego drutu?
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czyś Ty przebywał całe życie na emigracji i wczoraj wróciłeś do Polski?
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
pichotnik

Nieprzeczytany post

W więzieniu siedziałem i daltego mnie te druty kolczaste tak kłują w oczy.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To wsadzili Ciebie jak byłeś niemowlakiem?
Coś Ty przeskrobał w tym wieku?
I nie wychowano Ciebie w więzieniu, nie nauczono, że ludzie dzielą się na tych co siedzieli, siedzą, będą siedzieć oraz powinni siedzieć?

A jak przeszkadza Tobie ten drucik to zadzwoń do straży miejskiej. Oni chyba są od tego.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przepraszam, że się wtrącam, ale Straż Miejska może nie wystarczeć, bo może za tym wszystkim stać Układ. I wtedy należałoby powołać Komisję Śledczą do zbadania tej sprawy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ