Komentarz do artykułu Rekord świata 90-latków

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

50latek pisze:
pawo pisze:
50latek pisze: ja postrzegałem zawsze jogę jako nudne zajęcie, a wiem, że dla wielu pań to pasja i czasami sens życia.
No i mamy pełny obraz kobiet, to oszustki uprawiające jogę.
Ja bym nie generalizował. na ostatnich zawodach w jakich brałem udział, na pierwsze 7 na mecie , jedna biegła uczciwie, więc są jednak wyjątki. No i próba statystyczna zbyt mała na większe socjologiczne wnioski.
Jogę tez pewnie nie wszystkie kobiety lubią, a znajdą się panowie ćwiczący.
Tak jak nie wszyscy faceci lubią kopać piłkę, a znajdą się kopiące dziewczyny. sam widuję takowe na boisku, gdy obok gramy z synem w cokolwiek.
Ło jezu, nie dosyć, że jesteś szowinistą, to jeszcze szowinistą nie czytającym ze zrozumieniem. :orany:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pawo pisze:
50latek pisze: ja postrzegałem zawsze jogę jako nudne zajęcie, a wiem, że dla wielu pań to pasja i czasami sens życia.
No i mamy pełny obraz kobiet, to oszustki uprawiające jogę.
Zapomniałeś dodać, że jeszcze podczas biegu pasjami i godzinami rozmawiają przez telefon.

A co do jogi, to joga to nie tylko wygibasy, a wygibasy nie są obligatoryjne. Każdemu by się czasem trochę jogi przydało, ale może to panie mają po prostu więcej cierpliwości.
Itta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

beata pisze: Każdemu by się czasem trochę jogi przydało, ale może to panie mają po prostu więcej cierpliwości.
Po prostu joga rozwija kompetencje które mężczyznom nie są do niczego potrzebne. Nie ma tam kopania, biegania ani strzelania.
Awatar użytkownika
marek301
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Itta pisze:...Po prostu joga rozwija kompetencje...
Coś tam się pewnie rozwija. :usmiech:

Istnieją jeszcze prostsze formy, jak różnego rodzaju "modlitwy" itp.
Można przykładowo robić "zabawy biegowe z jednoczesną modlitwą"!!! :taktak:
(Pisze to zupełnie poważnie jako agnostyk)

I wiecie co? Mogę się założyć z każdym o $ 1 000 000(z mniejszymi sumami szkoda czasu),
że przynajmniej w aspekcie poprawy zdrowia fizycznego i psychicznego,
taka forma jak przytoczyłem ma znaczną przewagę na jakimiś "jogmi/srogami"!
(Jeżeli ktoś chce zaprzeczyć, to łatwo mogę to udowodnić, obiektywnymi badaniami,
oczywiście założę się tylko na poważnie w obecności adwokatów dla każdej strony zakładu)

Czy jest ktoś chętny? Może wybitny Trener z Niemiec -sceptycznie nastawiony? :usmiech:
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

beata pisze: Zapomniałeś dodać, że jeszcze podczas biegu pasjami i godzinami rozmawiają przez telefon.
Ano zapomniałem.
Itta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

marek301 pisze:mogę to udowodnić, obiektywnymi badaniami
Badania naukowe udowadniają to co autor miał udowodnić pobierając grant na badania. Na początku pandemii autorytety medyczne udowadniały że maska nic nie daje. A potem nagle okazało się że maska jednak działa. Zmieniło im się zgodnie z ilością maseczek dostępnych na rynku. Nie wierzę w obiektywne badania w XXI wieku, niestety.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

W średniowieczu tez nikt w takie pierdoły nie wierzył.
ODPOWIEDZ