Zdjęcia Tras Biegowych
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Bebej napisał to innym wątku ale pomyślałem, że może jednak czas zrobić z tego temat.
Zawsze chciałem wiedzieć jak wyglądają trasy biegowe o których biegacie/biegamy.
Ja kilka tras z Warszawy czy ostatnio Wołomina obfoografowałem. Mamy też Szklarską Porębę (Drogę Pod Reglami, Dan Regami, Zakręt Śmierci, Góry Izerskie). .
Jeśli byście mogli - Ci z was którzy uważają, zę biegają po fajnych, ciekawy terenach - to zróbcie możliwie dużo zdjęć waszych tras, przydałby się te do tego jakiś opis.
Wrzucilibyśmy to na stronę (jak już ruszy) żeby to zachęcało ludzi do turystyki biegowej.
Jeśli ktoś chce się czegos takiego podjąć a nie ma cyfrowego aparatu to mogę mu służbowe aparaty bieganie.pl.
Zawsze chciałem wiedzieć jak wyglądają trasy biegowe o których biegacie/biegamy.
Ja kilka tras z Warszawy czy ostatnio Wołomina obfoografowałem. Mamy też Szklarską Porębę (Drogę Pod Reglami, Dan Regami, Zakręt Śmierci, Góry Izerskie). .
Jeśli byście mogli - Ci z was którzy uważają, zę biegają po fajnych, ciekawy terenach - to zróbcie możliwie dużo zdjęć waszych tras, przydałby się te do tego jakiś opis.
Wrzucilibyśmy to na stronę (jak już ruszy) żeby to zachęcało ludzi do turystyki biegowej.
Jeśli ktoś chce się czegos takiego podjąć a nie ma cyfrowego aparatu to mogę mu służbowe aparaty bieganie.pl.
- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Fredzio z chęcią pstryknę trochę fot nad zalewem. Aparat mam, nawet mam kawałek ftpa - czy Ty masz jakieś miejsce żeby wrzucić te foty?
A tak przy okazji 02.06.07 jest 15 Skierniewicka. Może wpadłbyś na chwilę?
Pozdrawiam fotograficznie pstrykiem migawki
A tak przy okazji 02.06.07 jest 15 Skierniewicka. Może wpadłbyś na chwilę?
Pozdrawiam fotograficznie pstrykiem migawki
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
Super pomysł.
Estetyka natury jako bodziec do aktywności.
Strzał w dziesiątkę.
Tylko, że mi pstrykanie zajęłoby z kilka tygoni bo mam gdzie biegać
Mógłbym później przesłać Ci płytkę Fredzio... czy kilka
Estetyka natury jako bodziec do aktywności.
Strzał w dziesiątkę.
Tylko, że mi pstrykanie zajęłoby z kilka tygoni bo mam gdzie biegać

Mógłbym później przesłać Ci płytkę Fredzio... czy kilka

- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tylko nie zapomnijcie o krótkim opisie, gdzie to jest.
PS. Tez mi sie podoba, ze Wam sie podoba, a Fredzio zainicjował i w ogóle jemu sie jeszcze podoba - zasypmy go fotami i nigdy sie chłopak nie wygrzebie od nadmiaru pracy
PS. Tez mi sie podoba, ze Wam sie podoba, a Fredzio zainicjował i w ogóle jemu sie jeszcze podoba - zasypmy go fotami i nigdy sie chłopak nie wygrzebie od nadmiaru pracy

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
To cieszę się, zę sie podoba.
To może kilka uwag natury techniczno-organizacyjnej.
JarStary aparat masz, jakiś adres do wrzucenia zdjeć Ci przyślę.
Tomek - Ty masz aparat czy Ci wysłać ? CD będzie ok. Oglądałem kiedyś mapy Twoich okolic o rzezywiście wydaje się to spory i fajny teren. Wybierz napoczątek kilka tras. To nie jest takie fajne i proste robić zdjęcia i jednoczesnie robić jakiś trening. No bo nawet jak się biegnie jakiś pierwszy zakres to każde zatrzymanie wybija z rytmu, zboczenie ze ścieżki żeby złapać dobre ujęcie tym bardziej. Może spróbuj sobie to jakoś tak rozplanować, żebyś mógł to zrobić w czasie nie dłużzym niż 2 tygodnie ?
To w naturalny sposób Cie ograniczy.
Kazim - masz aparat ? Czy Ci wysłać ?
A co tam z Kościerzyną ?
A Chicago?
Pewnie niektórzy z was mają znacznie większe doświadczenia zjęciowe niż ja.
Ale mam ewentualnie kilka uwag. Jak będziecie robić fotki - to wczujcie się w tego kto to będzie oglądał.
On nie będzie widział tego wszystkieo co wy widzicie i co znacie - bo wy widziecie wszystko naokoło - a on zobaczy tylko ten wycinek który mu pokażecie. Dlatego dobre są szerokie plany. Z drugiej strony mogą zginąć wtedy ważne szczegóły - ale spróbujcie jakoś pokazać maksimum piękności tego co oglądacie a jednocześnie maksimum przydatności z biegowego punktu widzenia. To znaczy dobrze by było, zeby to nie wygladało jak klasyczne zdjęcia dalekich krajobrazów z folderów turystycznych. Stosujcie często "kryterium drogi"
- to znaczy w biegowych zdjęciach czyli w zdjęciach dla biegaczy trzeba pokazywać często krajobraz ale i DROGĘ, trasę po której ów biegacz miałby biec.
To taka wydaje mi się ważna cecha zdjęć tras biegowych.
To może kilka uwag natury techniczno-organizacyjnej.
JarStary aparat masz, jakiś adres do wrzucenia zdjeć Ci przyślę.
Tomek - Ty masz aparat czy Ci wysłać ? CD będzie ok. Oglądałem kiedyś mapy Twoich okolic o rzezywiście wydaje się to spory i fajny teren. Wybierz napoczątek kilka tras. To nie jest takie fajne i proste robić zdjęcia i jednoczesnie robić jakiś trening. No bo nawet jak się biegnie jakiś pierwszy zakres to każde zatrzymanie wybija z rytmu, zboczenie ze ścieżki żeby złapać dobre ujęcie tym bardziej. Może spróbuj sobie to jakoś tak rozplanować, żebyś mógł to zrobić w czasie nie dłużzym niż 2 tygodnie ?
To w naturalny sposób Cie ograniczy.
Kazim - masz aparat ? Czy Ci wysłać ?
A co tam z Kościerzyną ?

A Chicago?

Pewnie niektórzy z was mają znacznie większe doświadczenia zjęciowe niż ja.
Ale mam ewentualnie kilka uwag. Jak będziecie robić fotki - to wczujcie się w tego kto to będzie oglądał.
On nie będzie widział tego wszystkieo co wy widzicie i co znacie - bo wy widziecie wszystko naokoło - a on zobaczy tylko ten wycinek który mu pokażecie. Dlatego dobre są szerokie plany. Z drugiej strony mogą zginąć wtedy ważne szczegóły - ale spróbujcie jakoś pokazać maksimum piękności tego co oglądacie a jednocześnie maksimum przydatności z biegowego punktu widzenia. To znaczy dobrze by było, zeby to nie wygladało jak klasyczne zdjęcia dalekich krajobrazów z folderów turystycznych. Stosujcie często "kryterium drogi"

To taka wydaje mi się ważna cecha zdjęć tras biegowych.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2007, 23:48 przez Adam Klein, łącznie zmieniany 1 raz.
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Kontakt:
Kościerzyna ma aparat i pisze się na taką akcję. Jednakże obawiam się, że dopiero po sesji (za około miesiąc) uda mi się wygospodarować więcej czasu, aby wyskoczyć do lasu z aparatem. Teraz rzadko bywam w domu, a jak jestem to na góra dwa dni, w które wszystkich planów nie da się zrealizować.FREDZIO pisze:A co tam z Kościerzyną ?
Aparatu nie mam niestety. Jednak napierw popytam znajomych czy mi pożyczą.
Myślę, że w 2 tyg. od poniedziałku powinienem spokojnie zdążyć. Po Toruniu pojeżdżę przez kilka dni rowerem i wtedy będę robił zdjęcia. Później przejdę do rozbiegań i będą kolejne fotki.
Myślę, że w 2 tyg. od poniedziałku powinienem spokojnie zdążyć. Po Toruniu pojeżdżę przez kilka dni rowerem i wtedy będę robił zdjęcia. Później przejdę do rozbiegań i będą kolejne fotki.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tomek, w razie czego nie ma problemu, wyślę Ci.
Co do terminów - nie róbmy wielkiego ciśnienia - i tak mamy przecież ze stroną opóźnienie. Róbmy to z przyjemnością, chcąc pokazać swoje strony.
Co do terminów - nie róbmy wielkiego ciśnienia - i tak mamy przecież ze stroną opóźnienie. Róbmy to z przyjemnością, chcąc pokazać swoje strony.
-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety, nie mam zdjęć stricte "biegowych", kilka miejsc w których biegam jest tu (najniższy rządek zdjęć):
http://www.bansen.cba.pl/galeria/plenerki/index.html
A na tej mapce są wszystkie trasy, po których biegam - po prostu plątanina polnych dróg, nadwiślańskich grobli przeciwpowodziowych i czasem asfaltu
http://www.miedzna.pl/obraz/mapadok.jpg
http://www.bansen.cba.pl/galeria/plenerki/index.html
A na tej mapce są wszystkie trasy, po których biegam - po prostu plątanina polnych dróg, nadwiślańskich grobli przeciwpowodziowych i czasem asfaltu

http://www.miedzna.pl/obraz/mapadok.jpg
- Kazim
- Stary Wyga
Wysłałem na bieganie@bieganie.pl pakunki, a w nich pierwsza moja trasa.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Kazim - mozesz to wysłać jeszcze raz na bieganie małpa gmail.com ?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Doszło.
Sorry, bo nie zdawałem sobie sprawy z wielkkosci plikow.
Poczta na gmailu jest wygodna.
Nie jestem jeszcze w stanie skomentować bo nie widziałem tego a teraz nie mam czasu otworzyć. Ale wielkie dzięki.
Sorry, bo nie zdawałem sobie sprawy z wielkkosci plikow.
Poczta na gmailu jest wygodna.
Nie jestem jeszcze w stanie skomentować bo nie widziałem tego a teraz nie mam czasu otworzyć. Ale wielkie dzięki.