Spóźniony o lat kilka.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Pikiel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam! Mam 19 lat i od pół roku biegam w sekcji akademickiej niewielkiego miasteczka. Trenowałem do tej pory długie dystanse jednak niedawno odkryłem ,że to co mnie naprawdę "kręci" to sprinty. Jestem ambitny i na treningach i poza nimi daje z siebie wszystko, więc mam do was pytanie. Czy z czasem 12.18 na "setkę" nadaje się do tej konkurencji czy mam sobie dać spokój? Umiem porównywać cyferki i wiem ,że to marny czas ale chciałbym wiedzieć czy jeżeli będe wypruwać z siebie flaki przez najbliższe lata to czy mam jakiekolwiek szansę zejść poniżej 11 sekund. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegaj tylko ile lubisz :D

Jeżeli chcesz polepszyć swój czas to:
-potrenuj na siłowni
-trenuj szybkość (30m , 50 m)
-jak masz kase to kup se dobre kolce
gg 1175002
Bydlakos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Szybkośc to cecha wrodzona. Można tylko niewile porawić technike biegu poprzez siłownie, siłe biegową, starty z bloków.
Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w ...
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mysle ze na to pytanie odpowie ci trener ale dopiero po kilku startach
Mateusz
Dare for more!
Pikiel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok, rozumiem. Dzięki wielkie za rady i wskazówki.:hej:

Jeszcze tak z ciekawości...
Drodzy sprinterzy, jakie mieliście czasy na 60 ,100 i 200m jak zaczynaliście swoją przygodę z "LA"? :nienie:
Bydlakos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja zaczynałem kariere od 100m i 300m ale szybko wydłużyłem. O ile dobrze pamiętam na 100m biegałem 12:50 a na 300 39:81 no ale to było 3 lata temu :hej:
Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w ...
ODPOWIEDZ