Witam jestem nowy na forum , tak wiec mam nadzieje ze bedziecie na mnie patrzec łaskawym okniem o chetnie doradzicie za co z góry bardzie dziękuje.
A Więc Mam 23 lata , 67kg , 176cm
Cel Połmaraton ktory odbedzie sie w pierwszym tygodniu czerwca , startowalem w nim rok temu sam sie przygotowywalem ale to bylo tylko takie o bieganie bez zapisywania , bez planu treningowego itp zero testow ( w ogole widze tutaj jakies testy itp jak to zrobic sobie ?? ) uzyskałem czas 2h w tym półmaratonie, w tym roku chcialbym sie poprawic i osiagnac cos w granicy 1h 40min - 45min.
Od Zawsze gram w piłkę Amatorsko chcialbym abyscie i pomogli zaplanowac trening biegowy tutaj jest moj plan tygodnia i dni w ktore moge biegać
Poniedziałek mam Sale 1,5h biegania za piłka wysiłek kolo 75%-80 %
Wtorek - Dzien przeznaczony na biegi
Sroda - Dzien przeznaczony na biegi
Czwartek - Trening na duzym boisku lekkie przebieżki + strzaly na bramke i cwiczenia 60 70 % wysiłku
Piątek - dzien przeznaczony na biegi
Sobota - Dzien na Biegi
Niedziela - Mecz Piłki Noznej 90min - wysiłek 100 % spritny itp
A wiec wychodzi na to ze mam 4 dni na biegi , z tym ze ze niedziela z sobota moga sie zamienic bo gramy roznie mecze raz sobota raz niedziela
Prosze w wyrozumiałosc i rady oraz plan dzieki z góry.
po zaliczeniu tego polmaratnu chcialbym jeszcze jakis moze i ewentualnie caly maraton
PS.jesli bedzie pisali jakimis skrotami to mozecie objasnic je ?? bo pewnie nie bede rozumial pozdrawiam
PółMaraton - DOCELOWO MARATON , Proszę o Rady
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jak chcesz robic testy to zrob na poczatek test zoladzia
Michal. J