PółMaraton - DOCELOWO MARATON , Proszę o Rady

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
delegat fifa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam jestem nowy na forum , tak wiec mam nadzieje ze bedziecie na mnie patrzec łaskawym okniem o chetnie doradzicie za co z góry bardzie dziękuje.

A Więc Mam 23 lata , 67kg , 176cm

Cel Połmaraton ktory odbedzie sie w pierwszym tygodniu czerwca , startowalem w nim rok temu sam sie przygotowywalem ale to bylo tylko takie o bieganie bez zapisywania , bez planu treningowego itp zero testow ( w ogole widze tutaj jakies testy itp jak to zrobic sobie ?? ) uzyskałem czas 2h w tym półmaratonie, w tym roku chcialbym sie poprawic i osiagnac cos w granicy 1h 40min - 45min.

Od Zawsze gram w piłkę Amatorsko chcialbym abyscie i pomogli zaplanowac trening biegowy tutaj jest moj plan tygodnia i dni w ktore moge biegać

Poniedziałek mam Sale 1,5h biegania za piłka wysiłek kolo 75%-80 %

Wtorek - Dzien przeznaczony na biegi

Sroda - Dzien przeznaczony na biegi

Czwartek - Trening na duzym boisku lekkie przebieżki + strzaly na bramke i cwiczenia 60 70 % wysiłku

Piątek - dzien przeznaczony na biegi

Sobota - Dzien na Biegi

Niedziela - Mecz Piłki Noznej 90min - wysiłek 100 % spritny itp

A wiec wychodzi na to ze mam 4 dni na biegi , z tym ze ze niedziela z sobota moga sie zamienic bo gramy roznie mecze raz sobota raz niedziela

Prosze w wyrozumiałosc i rady oraz plan dzieki z góry.

po zaliczeniu tego polmaratnu chcialbym jeszcze jakis moze i ewentualnie caly maraton

PS.jesli bedzie pisali jakimis skrotami to mozecie objasnic je ?? bo pewnie nie bede rozumial pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak chcesz robic testy to zrob na poczatek test zoladzia
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl