Odzywki nic nie daja

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po 3 latach badan swojego organizmu przy codziennym treningu a nawet czasem 2 razy dziennie stwierdzilem ze odzywki typu aminokwasy, witaminy, białka itp itd nie daja nic jezeli odzywiamy sie zdrowo. Przez 3 lata po kolei odstawialem najpierw witaminy potem aminokwasy, biłka itp, nastepnie izotoniki(które zamienilem na miód z cytryna lub cukier z cytryna).Przez caly ten okres wykonywalem badania krwi i zaobserwowlem ze wartosci zamiast sie obnizac to sie podnosily. Do tego wszystkiego dodalem jeszcze rozne mieszanki ziol i od roku nie biore zadnych odzywek i moj organizm dziala znakomicie.
Pozatym tak naprawde nie ma zadnych dokladnych badan stwierdzajacych ze odzywki nie sterydowe cokolwiek daja.Przestancie wyrzucac pieniadze
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
PKO
tomasz

Nieprzeczytany post

Wszystko zależy od tego, na jakich objętościach i intensywności trenujesz. Co innego jest biegać po 50km w tygodniu i biegać 10km w 50`. A co innego jak biegasz po 200km tygodniowo i śmigasz maraton w 2:20.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raczej to drugie chociaz nie trafiles w konkurencje
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie mam co przestawać.
Izotoników (powerade) nie kupiłem nawet 10 butelek.
Kiedyś leczyłem się Kolagenem. Pomógł mi, na głowę, po jakiś 2 miesiącach poszedłem do kopytologa.

Witaminy w pastylkach, brałem jak wyjeżdżałem w góry- jak tu robić sałatki itd.

Ale jestem totalnym amatorem.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
tomasz

Nieprzeczytany post

Więc po co są suplementy w takim razie ? Wyborażacie sobie kolesia biegającego maraton w 2:10 na sucho ? Bo ja nie...
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

suplementy sa po to zeby kase zdzierac z tych co mysla ze to dziala. dla przykladu ian torph(wyznaje tez zasade zeby byc na sucho) i jest rekordzista swiata.
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
tomasz

Nieprzeczytany post

A kulturystyka ?
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wejdz glebiej w kulturystyke i zobacz na czym tak naprawde jada, suplementy biora owszem ale podobnie jak my nie maja pewnosci czy to dziala.
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
tomasz

Nieprzeczytany post

W kulturystyce jestem głębiej niż Ci się wydaje, o wiele głębiej... i odnoszę wrażenie, że Ty nie masz pojęcia o tym sporcie.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nie bede sie klocil jezeli tak mowisz to pewnie tak jest ale tak jak pisalem w pierwszym poscie dla mnie jest to wyrzucanie pieniedzy w bloto.A mysle ze poziom klasy MM w moim przypadku bez zadnego wspomagania jest odpowiednim przykladem na to iz firmy farmaceutyczne zeruja na naszej niewiedzy i na tym ze chcielibysmy pigulkami dochodzic do dobrych wnikow.
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
tomasz

Nieprzeczytany post

Ja się mogę jedynie wypowiedzieć o suplementacji w kulturystyce, tam -bez nich nic sie nie osiągnie. Jeśli chodzi o sporty "nasze" - to nie będę się kłócił... :hej:
tomasz

Nieprzeczytany post

Ja rozmawiałem dzisiaj z Kawecki (patrz temat o 10km) i on mówi, że nic nie stosuje, żednych odżywek. Je co chce, nawet boczek i golonkę. Zero diety, nawet buty ma podarte...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ