Podziękowania dla Grupy Trójmiejskiej

grek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie wszyscy!
Trochę nie było mnie na Forum, bo wyjechałem na urlop. Z tym urlopem to długa historia, bo chciałem go spędzić na Wybrzeżu, za którym stale tęsknię. Ostatnia zima dała mi trochę popalić, więc tym bardziej. Ponieważ od zeszłego roku w międzyczasie powstała Grupa Trójmiejska, więc postanowiłem połączyć przyjemne z pożytecznym i trochę pobiegać z ludźmi z GT (w przerwie pomiędzy plażą w Karwii i w Jelitkowie). Jak pomyślałem, tak zrobiłem. Którejś soboty stawiłem się pod bramą stadionu lekkoatletycznego w Sopocie. Najpierw zjawił się DaB - poznałem po koszulce, że to ktoś z GT. No a później nadbiegł Olek, który tego dnia biegł dodatkowo od siebie z domu w Karwinach. Myślę, że tego dnia sprawiłem im małą niespodziankę :). No i pobiegliśmy. Trasa wiodła malowniczymi lasami Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, ale nic więcej nie mogę o niej powiedzieć. Sam zgubiłbym się tam jak ciotka w Czechach. Ale za to przez cały czas miło nam się rozmawiało, do tego stopnia, że naszą rozmowę przedłużyliśmy jeszcze nieco poza bieg. Okazało się , że mamy z Olkiem dużo wspólnych tematów do przedyskutowania. Tempo biegu było bardzo spokojne, tak że zadowolony wróciłem do domu.
I tak to już dalej poszło - następne treningi, wspólne biegi, następni poznani przyjaciele...MoKa, krzysiekk,Kazig, Grzechu, Franek i wszyscy inni...
Chciałem wam w tym miejscu podziękować za to nasze wspólne bieganie i opiekę, i za przyjęcie, z jakim się spotkałem z waszej strony. DZIĘKUJĘ WAM SERDECZNIE!!!
Dziękuję zwłaszcza Olkowi, który pilotował mój pobyt w Trójmieście pod względem biegowym, a z którym nie miałem okazji osobiście się pożegnać.
Olku, dziękuję Ci za wszystko, i przepraszam, że ten mój ostatni trening sobotni nie wypalił - plaża w Karwii wygrała. A teraz będę siedział przez cały rok i planował, jak to może będzie w przyszłym roku...

Chciałem jeszcze wspomnieć o moim ostatnim spotkaniu biegowym z GT. Nie było ono dla mnie takie jak pozostałe. Bieg odbył się w środę, a w środy treningi GT są ciężkie, zarówno pod względem tempa, jak i dystansu. Myślę, że tego dnia ze względu na obecność mojej skromnej osoby ten bieg nie był aż taki szybki (przepraszam, że spowalniałem tempo), no i skończyło się tylko na 21 km. Od samego początku Kazig przejął "opiekę" nade mną, biegł z tyłu, czuwał, czy nie jestem zbytnio zmęczony. Obecnych było pięć osób: ja, , Kazig, Dab, krzysiekk no i ... no właśnie, ach ta skleroza - przepraszam zainteresowanego :) W pewnym miejscu rozdzieliliśmy się - DaB z kolegą pobiegli na trasę 10 km (nie chcieli już zbytnio obciążać organizmu przed Maratonem Gdańskim), a my pobiegliśmy w pobliże obwodnicy, do Owczarni. W owczarni mała przerwa na picie, a później powrót inną trasą, zdaje się Doliną Radości koło Dworku Oliwskiego. Miałem okazję poznać słynny podbieg wykańczający GT - cóż, jakoś przeżyłem :) Na tym podbiegu Kazig znudzony moim cieniackim tempem pokazał, na co go stać, tak samo krzysiek tuż przed metą :) A ja tylko biegłem, nawet rozmawiać już za bardzo nie miałem ochoty, bo się zmęczyłem. No ale nie padałem, zaliczyłem trasę o własnych siłach :)
No dobra, musicie wziąć poprawkę na to, że dzień w dzień rodzina mnie nie oszczędzała, i oprócz picia piwa i podnoszenia innych ciężarów non stop zmuszano mnie do jedzenia :)
I ostatnia sprawa - całkiem poważnie. Startowaliśmy i kończyliśmy pod kościołem w Brętowie. To miejsce ma dla mnie trochę mistyczny charakter. Pamiętam je sprzed ponad 20 lat, kiedy jeszcze nie było tego kościoła , tylko poniemiecki, zarośnięty cmentarz (od tego czasu kościół wybudowano, potem się spalił, teraz go znowu odbudowują, jeszcze większy) Dla większości członków GT to jest "Kościół na ul. Trawki". Kiedy tak chodziłem ponad 20 lat temu na regularne spacery z moim wujkiem, (w każdą niedzielę po mszy w kościele Zmartwychwstańców szliśmy nasypem w stronę Słowackiego, potem przez ogródki działkowe do lasu, lasem wychodziliśmy na ulicę Abrahama, skąd Polankami na Chrzanowskiego -to był rytuał), nawet przez głowę mi nie przeszło, że kiedyś będę tam biegał, że ktoś kiedyś napisze książkę z akcją ściśle umiejscowioną na tym terenie. I teraz czytam tą książkę, i wracam myślą w tamte miejsca.
Na pewno wiecie, o jaką książkę chodzi...
Jarek
grek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Masiulis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

o motywach literackich wiemy i pamietamy:)

ja bardzo zaluje ze nie moglem byc na zadnym spotkaniu z Toba i nie dane nam bylo sie poznac

musisz tu jeszcze wrocic!:)

zapraszamy Ciebie jak i wszystkich, ktorzy chca odwiedzic Trojmiasto
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bardzo miło się biegało razem i rozmawiało  :)   Pozdrawiam!  Olek
PS. Mam nadzieję, że znalazłeś zdjęcia z biegu Św. Dominika na stronie GT - poza tym w ciągu tygodnia powinieneś dostać płytkę CD
biegowa recydywa
DaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Faktycznie, grek zrobil nam niespodzianke. Pamietam pierwsze spotkanie. Dotarlem pod stadion w Sopocie, przebieram sie w ciuchy do biegania i w pewnym momencie podchodzi do mnie gosc i pyta czy ja jestem z GT?
Ja na to: Tak, z GT.
A on: no to czesc, grek jestem.
W pierwszej chwili zacmienie. Grek? I po chwili dociera do mnie, ze stoi przede mna nasz forumowy grek we wlasnej osobie! Ha ha! grek, ktorego znalem tylko z sieci i ktory odgrazal sie, ze przyjedzie zmaterializowal sie i widze go tu i teraz!

Dzieki Grek, ze wpadles do nas. Bardzo sie ciesze, ze moglem Cie poznac. To byly fantastyczne biegi - wakacyjne atmosfera, pelne rozluznienie i rozmowy. Naprawde duza frajda.
Hmm, szkoda, ze Cie juz nie ma na wybrzezu. Tak jak wspomnialem juz w innym watku mam nadzieje, ze dane nam bedzie sie spotkac wczesniej niz za rok.
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
krzysiekk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:49
Życiówka w maratonie: 2:59:44

Nieprzeczytany post

Dzięki.
Miło mi się czytało i wspominało.
Do zobaczenia następnym razem.
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
grek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Olku, właśnie wczoraj nadeszła płytka ze zdjęciami - są super. Dzięki piękne. No i w końcu mam twoją wizytówkę :)
Jeśli chodzi o to wspólne zdjęcie z sopockiego stadionu, to jeszcze parę dni to potrwa. Zostało mi parę klatek do wypśtykania na filmie. Jeśli jutro będzie pogoda, to jadę na lotnisko i porobię zdjęcia. Właśnie dzwoniłem do Aeroklubu - czekają na mnie z utęsknieniem, może nie tyle na mnie, co na moje pieniądze zaległe za parę lotów :)
Co do wcześniejszego spotkania, to raczej niemożliwe, bo za daleko. No chyba że na jakiejś imprezie biegowej w środku Polski? Albo u mnie, zapraszam was do siebie, jeśli tylko będziecie w pobliżu, np. przejazdem w Bieszczady.
Trzymajta się
Jarek
PS. Przyczółki wiaduktu przy Słowackiego chyba długo nie postoją, bo ulicę będą poszerzać dalej w dół - a przynajmniej takie mają plany...
grek
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

OK, spokojnie sobie skończ ten film.

Wolałbym aby te ruiny wiaduktu trwały nadal. Ja też jestem przywiązany do tych wrzeszczańskich klimatów. Mam sporo wspomnień związanych z tym rejonem - w końcu mieszkałem tam dobrych parę lat - przed okresem sopockim.
biegowa recydywa
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja może nie mam takich bogatych wspomnień, ale mieszkając w okolicach zaledwie kilka miesięcy zdążyłem się przywiązać. Bardzo cieszę się, że wpadłeś grek. Świetnie, że biegało sie Tobie dobrze z nami. Jak tylko możesz wpadaj. w ogóle wpadajcie, kto chce. Pobiegamy, pogadamy...
ODPOWIEDZ