Moze by stworzyc kolejny dzial np. pod tytulem "Dla pokrzepienia serc ", w ktorym znalazlyby miejsca artykuly o Waldku (obiecales!) lub rewelacyjna postac Jerzego Kuszakiewicza, ktory zdaje sie zadawac klam temu twierdzeniu o zaczarowanej granicy 35 lat .
A moze dzial o motywacji wystarczy?
Stworzenie działu nie tylko nie jest problemem - jest czystą przyjemnością. Problemem są jednakże ciekawe materiały, dla których nowy dział by powstał.
Wszystkie propozycje zapisuję i zajmuję się nimi po kolei, ale moje możliwości realizacyjne rosną sto razy wolniej niż apetyty czytelników. Sensownym rozwiązaniem byłoby gdyby ktoś zechciał pójść podanym tropem i stworzyć ciekawy dla nas wszystkich materiał - inaczej urosną Wam brody do ziemi zanim doczekacie się aż zrealizuję wszystko sam
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
To nie wymaga żadnych nadzwyczajnych umiejętności.
W tej chwili nie wiem jednak co konkretnie miałbym przenosić... nie śledzę dokładnie forum - ale jeśli przeczytam coś co chciałbym umieścić w serwisie na stałe daję o tym znać.
Może jakieś propozycje?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Rzeczywiscie nie czytasz forum . Na dodatek wlamali Ci sie do kompa hakerzy i w Twoim imieniu skladaja obietnice .
No teraz to juz rozumiem - polscy hakerzy najlepsi na swiecie !
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Spokojnie, spokojnie..., bo wyglada mi na zwyczajne nieporozumienie. Rozumiem irytacje Wojtka ale musimy wyrazac sie precyzyjniej. Art. o Waldku Prasnowskim, tak jak o panu Kuszaku, rzeczywiscie nie ma ich tu, na nowym forum. Zostaly one umieszczone na poprzednim (starym) forum. Adam je z pewnoscia pamieta, poniewaz dosc zywo obydwa art. sam komentowal, zas w przypadku tekstu o Waldku, wyrazil nawet bezposrednie zainteresowanie publikacja, dopytujac sie o prawa autorskie.
Proponuje wiec, abysmy skladali propozycje do ewentualnego przeniesienia art. ze starego forum. Wiele nowych osob do nas dolaczylo, a wiec jest dla kogo to robic. Ponadto, niektore posty mialy charakter ponadczasowy, jak np. seria pt.: "Medrca szkielko i oko".
Uwazam, ze byloby dobrze udostepnic takie materialy szerszemu gronu. Odnioslem wrazenie, ze poki co, nie doczekaly sie one adekwatnej recepcji. Jesli jednak istnieja jakies przeciwskazania, np. natury swiatopogladowej lub innej (zauwazylem pewne kontrowersje co do tekstu, "Medrca..."), to prosze o nich powiedziec. Podobno czesc z nas dotarla do ksiazki "Zwyciezca" i zrobila ona na nas niemale wrazenie (szczegolnie w wersji przedolimpijskiej). Nie trzeba byc specjalnie bystrym, aby dostrzec pewien zwiazek przyczynowno skutkowy Art. "Medrca..." z ta pozycja ksiazkowa, wiec...
Ponadto na starym forum, pojawily sie tez swego rodzaju literackie atrakcje jak chocby: "I tylko wiatr w uszach". Uwazam, ze jesli takie materialy nie sa wlasciwie eksponowane, a w naszym przypadku nie sa eksponowane w ogole, to powinno nam zalezec aby te sytuacje szybko zmienic.
Nie bede zakladal nowego tematu typu "Twoje propozycje", bo moze Adam chcialby inaczej to rozwiazac. Nie wiemy, co zostalo ze starego forum w bazie, zas to co tam dzis widac to zaledwie kilka procent. Jesli byloby zainteresowanie jakimis tekstami, a serwer tego nie utrzymal, to oferuje swoja pomoc. Mam wiekszosc z - moim zdaniem - ciekawych rzeczy jakie pojawily sie na starym forum a w tym ww. art.
Wszystkie wiadomości umieszczone na starym forum są zachowane. Jest ich strasznie dużo.
Chciałbym je przejrzeć, wyselekcjonować ciekawe materiały i poprosić autorów o pozwolenie umieszczenia ich w serwisie.
Jednemu z nich chcę zaproponować stworzenie osobnej rubryki - takiej jaką ma PAwel.
Niestety, wiadomości starego forum zachowały się w "formie liniowej", to znaczy w kolejności ich umieszczania. W związku z tym przejrzenie i usystematyzowanie ich to sporo czytania... może ktoś z Was jest na tyle odważna/y aby spróbować się przekopać przez te materiały?
Podobno Wojtkowi nie wolno niczego nakazywac, wiec tylko go delikatnie proponuje. Ja mam za malo miejsca w kompie. A przy okazji, jaka wielkosc ma to wszystko?
Proponuje aby kazdy mogl cos zaproponowac do importu i wtedy pddac to pod glosowanie . Inaczej moglby to byc despotyzm.
Uwazam , iz mam te dolegliwosc bycia na odleglosc , ktora pozbawia mnie kontaktu osobistego z uczestnikami forum .
Nie ma to jak zakulisowe rozmowy . A moze by do propozycji bieganie .com dodac jakis pub , gdzie wiara moglaby sie bardziej lub mniej regularnie spotykac . Taka tam ... kawiarnia literacka .
Articles in English:
Do każdego ciekawego artykułu, który debiutuje na forum, powinien być ułatwiony dostęp dla wszystkich użytkowników biegania.pl, bez konieczności przekopywania się po otchłaniach Forum.
Jeśli chodzi o stare Forum to szkoda czasu na jego wertowanie w poszukiwaniu perełek. Może wystarczy poprosić Wojtka (tak się bowiem składa, że autorem tych "ciekawszych" jest jedna i ta sama osoba) o ponowne przesłanie pewnych artykułów, lub umożliwić mu przedstawienie ich w formie "autoprezentacji"? (proponuję powielić przykład PAwła?) - Wojtku, tylko nie szalej z autocenzurą.
Ponadto niektórzy (w tym również ja) co nieco archiwizują więc może w ten sposób....
Ciekaw też jestem, czy w pewien sposób podsumowywujący i bardziej skondensowany będą sie ukazywać dyskusje, które toczymy na forum. Dotyczy to np. bardzo ciekawej inicjatywy Janusza - Czy król jest nagi...? (Czy czekamy na nowe głosy? Szkoda by było, aby w ten sposób "przez zapomnienie" zakończyła się ta b. ciekawa dyskusja). Czy ktoś mógłby przynajmniej spróbować coś w tym kierunku zrobić?
Tak sie sklada , ze wszystko co pisalem ( i pisze ) jest robione na zywo , bez zachowania kopii .
Tak wiec nie posiadam zadnych kopii moich artykulow . Wszystko jest w starym forum .
Jedyna szkoda , ze wtedy nie mozna bylo poprawic bledow ( zdarzaly mi sie ) .
Szczerze mowiac jestem zaskoczony , ze komus jeszcze sie chce czytac te moje kawalki . Dla mnie to bylo , minelo .
Podkreslam , ze nie ode mnie zalezy co cieszy sie zainteresowaniem . Wszystko zalezy od Was
Articles in English:
Jak już pisałem wyżej - spróbuję przejrzeć i przebrać wszystko. Czy będzie potrzebna pomoc - okaże się "w praniu". Błagam Was, jeszcze trochę cierpliwości...
Przy okazji - może Wojtku przesłałbyś mi zeskanowany swój portrecik (oczywiście jeśli nie masz nic przeciwko stworzeniu rubryki z Twoimi tekstami, takiej jaką ma Paweł)?
Z materiałów zrobię listę i prześlę Ci do ewentualnej akceptacji. Zdjęcie wyślij jako załącznik do e-maila (tylko uważaj na rozmiar pliku - jeśli będzie za duży możesz mieć problem z wysłaniem).
Co do "wepchnięcia" zdjęcia do komputera - na pewno znajdzie się ktoś ze skanerem, kto Ci pomoże...