9.11.2003 V Cross Beskidzki

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Już odbębniałem zakończenie sezonu, a zapomnieliśmy o 18-kilometrowym crossie w Węgierskiej Górce. Nie wiem ile jest tam przewyższenia, ale jest to bieg górski, a dodatkowo na nieco dłuższej trasie niż zwykle... Termin atrakcyjny bo zbiega się z przedłużonym weekendem, można jeszcze trochę pochodzić po okolicznych górkach Beskidu Żywieckiego. Podaję regulamin.

=======================================
REGULAMIN

Ośrodek Promocji Gminy Węgierska Górka
oraz
Rodzinny Klub Biegacza "Baca" Radziechowy
zapraszają na

V CROSS BESKIDZKI WĘGIERSKA GÓRKA – PRZYBĘDZA

1. Miejsce zawodów, termin i czas rozpoczęcia:
- Węgierska Górka Stadion Sportowy ul. 3 Maja – Przybędza Hotel „Cis”
dn. 9.11.2003r. godz. 10.00 (ZAPISY OD 9.00)

2. Imprezy i godziny startu:
- Bieg młodzieżowy – GODZ. 10.00
- Bieg Kobiet - GODZ. 11.00
- Bieg Główny – bieg do punktacji Pucharu Beskidów `2003 – GODZ. 11.00

3. Uczestnictwo:
Warunkiem uczestnictwa są: zaświadczenie lekarskie, dowód osobisty lub legitymacja szkolna. Dzieci szkolne startują pod opieką: rodziców, nauczycieli, trenerów.

4. Wpisowe i zgłoszenia:
Wysokość startowego:
dzieci - bezpłatnie
dorośli – 10,00 zł,
młodzież gimnazjalna i szkół średnich – 5,00 zł

Zgłoszenia przyjmuje:
- Ośrodek Promocji Gminy Węgierska Górka
Tel. 0-33/ 864-21-87 fax. 0-33/864-17-80
- Edward Dudek Radziechowy Tel. 0-33/ 867-60-02

5. Grupy wiekowe i dystanse:
* szkoły podstawowe: klasy od I - II 200 m, III - IV 400 m oraz V - VI 800 m
* gimnazjum – 3000 m
* młodzież - 16 - 19 lat - 5 km
* kobiety i osoby niepełnosprawne - 5 km (20-29 lat, 30-39 lat, 40-49 lat, 50-59 lat, 60-69 lat, 70 lat i powyżej)
* bieg Główny – 18 km mężczyźni (20-29 lat, 30-39 lat, 40-49 lat, 50-59 lat, 60-69 lat, 70 lat i powyżej

6. Nagrody:
Na zwycięzców czekają medale, nagrody rzeczowe i puchary. Nikt z uczestników zawodów nie wróci bez upominków czy pamiątki.

ZAPRASZAMY
=======================================

Czyżby Romku nowe wyzwanie? ;)

Jarkovsky biegłeś tam? Krzysiu B chyba lubi tę trasę?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O kurcze :),
Co ciekawe w podobnym terminie jest jeszcze coś takiego:
http://www.wawel-ol.krakow.pl/zawody/gezno03/index.html

Mnie na ironię ten termin chyba nie będzie pasował - moja dziewczyna chyba miałaby już rozsądne powody do zazdrości gdybym tego długiego weekendu nie spędził z nią (a tak szybko po górkach to ona biegać nie lubi/umie)
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak Romku GeZno jest ciekawe jeśli chodzi o teren, ale powiem szczerze, że po jednej próbie BnO jakoś tego typu rywalizacja mnie nie pociąga. Dla mnie więc nie ma problemu co do wyboru imprezy.

A odnośnie zazdrości, to zawsze Twoja dziewczyna może być dumna z kogoś kto bez problemu wbiega na górki :) a może sama spróbuje kiedyś? no ale to była oczywiście luźna propozycja... zostają jeszcze Szczęsliwice - szkoda, że ostatnio nie byłeś bo brat oursa bruna pobiegł trasę w 36:59! będę się starał tam jeszcze biegać raz w tygodniu do początków listopada.
Awatar użytkownika
tomjad
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

zna ktoś jakieś bliższe szczegóły na temat trasy ??

bo nie wiem czy się wybrać, czy raczej sobie darować - w końcu to tylko 5km ;-)
a jak bedzie zbyt plasko to znowu szalone tempo ktos narzuci ;-)
There are no impossible dreams :D
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

36:59 - czy ta górka nie zmalała jak Mont Blanc? (z powodu upałow w ostatnie lato jest niższy o dobre kilka metrów w stosunku do oficjalnej wysokości, hihi). A poważnie, to gratulacje dla Daniela.

Mam już teraz buty trialowe (kolejne do kolekcji - mam więcej butów do biegania niż do normalnego chodzenia! - do czego to doszło) więc z chęcią je pewnie niedługo bym wypróbował - niech tylko spadnie śnieg i zrobi się ciapa, albo przynajmniej deszcz :):):)
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Romek: no tak jeszcze jedna para - nie zapomnij, bo zacznę w nich biegać ;) - leży i czeka u mnie. A jak będziesz miał ochotę na "górala" to dawaj sygnały. Górka moża nie zmalała, ale trasa ma małe zmiany spowodowane odnowieniem ścieżek. Może czwartek?

Tomjad: ten cross to już dość poważny bieg ok. 18km - czas robi się zbliżony do płaskiego półmaratonu, ale chyba jest to też zależne od pogody. Wielkości przewyższenia nie znam, ale jest to bieg terenowy. Może Jarkovsky poda nam więcej szczegółów, bo to przecież jego okolice...
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oki to tak: start jest z boiska miejscowego LKS-u biegnie sie potem jakies 1 km asfaltem gdzie jest płasko i nastepnie wbiega w droge leśnią i jest w pod góre z niedużym nachyleniem dopiero po 5 km jest większy i dłuższy podbieg a trasa potem jest w stylu anglosaskim ale zbieg do mety jest długi - ok. 3 km (uwaga slisko) można spodziewać się nwet śniegu w wyższych partiach. Co do organizacji to jest zrobiona bardzo po amatorsku ale z sercem - jest wspólne ognisko i smażnie kiełbas na zokończenie oraz wystepu góralskich kapel. Jest zimno ale miło :-) Cieakwe są nagrody: wiertarki, śrubokrety, piłki do drzewa 1 słowem mówiąc zestaw dla młodego majsterkowicza :-). Najlepszi osągają linie mety po 1h 12' z groszami.
Niewim jakie info tu jeszcze podać, jakby co do dopiszę.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
tomjad
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No przeciez ja nie twierdze - ze to nie jest poważny bieg ! ;-)
Tylko ze 18 km jest dla prawdziwych biegaczy - a nie takich zoltodziobow jak ja :P
Jak urosne to bede mogl biegac te 18km - przynajmniej tak wynika z regulaminu ;-)
There are no impossible dreams :D
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aha nie podałem różnicy poziomów - 500m
A z tego linku można pobrać sobie mapkę terenu całej gminy : http://www.wegierskagorka.opg.pl/szczegoly.php?425
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
ODPOWIEDZ