Licencja triathlonowa

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Spacerowicz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Już trzykrotnie wysyłałem emailem zapytanie do PZTri z prośbą o podanie przywilejów związanych z licencją. Nie mam tu na myśli prawa startu w zawodach lecz inne np. ubezpieczenie bo gdzieś obiło mi się o uszy, że posiadacz licencji PZTri jest automatycznie ubezpieczony od wypadków w trakcie zawodów. Chcę wiedzieć czy to prawda czy też muszę się odrębnie, dodatkowo, prywatnie ubezpieczać.
Może są jakieś inne przywileje?
PKO
Awatar użytkownika
triathlete
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z tego co się orientuję po 4 latach startów w triathlonach to licencja poza prawem startów w zawodach krajowych i zagranicznych nic nie daje. Właściwie to jest ona wymagana tylko na poważnych imprezach typu np MP, pozatym nikt właściwie tego nie sprawdza więc jeśli ktoś chce wystartować dla przygody to nie ma sensu jej kupować.
Jeśli chodzi o ubezpieczenie to licencja go nie obejmuje i jest to indywidualna sprawa zawodnika bądź organizatora zawodów który ma obowiązek ubezpieczenia uczestników (ubezpiecznie zawarte jest w opłacie startowej)
pozdrawiam
Robert Podsiadly
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Licencja przydaje się - przynajmniej w moim wypadku przy startach zagranicznych. Niemcy wymagają wykupienia tzw. licencji jednodniowej za 10E. Dwa starty i koszt wyrobienia licencji związku się zwraca.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ