Strona KB MANIAC POZNAŃ - gorąca prośba o ocenę i poradę

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie ! Staram się cały czas rozkręcać Grupę Poznańską . Ponieważ tworzę stronkę właściwie tylko podczas pracy co jest czasochłonne i wiele rzeczy umyka mojej uwadze oraz nie zawsze mam czas by wszystko poprawić proszę Was a długo mnie znacie ;-) o ocenę, krytykę i porady co do mojej strony pod względem graficznym i funkcjonalnym.
Ma to być strona klubowa zatem przede wszystkim informacyjna o klubie itp.
Będę bardzo wdzięczny za wskazówki - przede wszystkim zależy mi na Waszej opinii czy np 1 strona jest czytelna i przejrzysta...
Dziękuję serdecznie,
Arti

strona oczywiście pod adresem:
http://www.kbmaniac.republika.pl
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
PKO
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stronka jest jak widać na serwerze republika i jest robiona programem dosyć powolnym i nie do końca idealnym - Webmajsterem. Wszystko robię sam i nie mam za bardzo nikogo do pomocy....a chciałbym wiedzieć co poprawić...
Awatar użytkownika
TomekN
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Za dużo narzekać nie mogę, bo w końcu to po części moja strona (a raczej o mnie)...  :)

Lubię spójność graficzną. A tutaj? Strona główna - menu: białe litery na niebieskim tle.  Aktualności: czerwone litery na fioletowym tle. O klubie: czarne na szarym. Wyniki: czarne na wiśniowym...

Sprawa 2: Zestawienie wszystkich, za przeproszeniem, członków na jednej stronie (imię, nazwisko, czasy(?)). Przeglądanie kolejnych stron jest nudne...

I coś nowego - zrobienie planu Poznania z zaznaczeniem miejsc polecanych na bieganie. Można dodać krótkie opisy (długość pętli, skala trudności, podłoże).

Teraz Arti na pewno mnie wywali z klubu i każe oddać koszulkę :)
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Ja odwiedzam Poznan raz w roku. Bylbym mile zaskoczony gdyby na stronce znalazly sie praktyczne i aktualne informacje na temat noclegow na terenie Poznania.  Najlepiej przyporzadkowac do tego ceny i mozliwosci najlatwiejszego dotarcia komunikacja miejska. Przyznam sie, ze w tym roku jechalismy tramwajami i autobusami po calym Poznaniu zanim dotarlismy na .... dworzec. Smieszne ale w nocy i bez mapy wszystko jest mozliwe w obcym miescie, hehe. Numery telefonow noclegowni o przystepnych cenach byly by rowniez swietnym (bo z pierwszej reki) zrodlem informacji.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

moje uwagi do pierwszej strony sa nastepujace:
- za duzo animowanych gifow, jeden rodzaj obrazka "new" wystarczy, troche sie w oczach mieni co mnie osobiscie przeszkadza
- usunalbym ramki tabelek
- zmienilbym tlo markietki poniewaz zlewa sie z banerem po prawej i tak wogole srednio pasuje do niebieskosci, ktora ja otacza.

co do podstron, to:
- zgadzam sie z TomkiemN, przydaloby sie ujednolicenie graficzne
- nie z kazdej podstrony jest odnosnik do strony glownej np. z linkow
- np. w spotkaniach, po skonczeniu sie tekstu jest jeszcze duuuzo pustej tabelki (w kilku innych miejscach tez).

z gory przepraszam z upierdliwosc, ale chyba o to chodzilo. Co do programu, to moze skorzystaj z innego edytora, a potem tylko laduj na strone. Jest troche fajnych darmowych edytorow np. ez-html.
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuje i proszę o kolejne rady !
Wszyscy macie rację ;-)
Jednolitość graficzna !
TomekN - cenne rady ! Oczywiście zostaną wprowadzone !
Nie wiem czy jak nas będzie 50 członków czy zmieścimy się na 1 stronie ;-) Ale zawsze da się to rozwiązać.
Np Nazwiska po lewej a po prawej ramka w której będą się pojawiać dane po najechaniu na dane nazwisko !
Miroszach i Deck dziękuję - macie rację i cenne uwagi ! Postaram się w miarę szybko to wszystko wprowadzić w zycie ;-)
Pozdrawiam !
Arti
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

- zmienilbym tlo markietki poniewaz zlewa sie z banerem po prawej i tak wogole srednio pasuje do niebieskosci, ktora ja otacza.

Deck czy mógłbyś mi wyjaśnić to jaśniej ;-)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktoś jeszcze coś doradzi?
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę dziwne...87 odwiedzin tego tematu i nikt więcej nic nie napisał ??? A tylu tu stałych forumowiczów.. będę wdzięczny za krytykę, opinię i rady ;-)
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ta strona główna jak na mój gust trochę zbyt krzykliwa i za dużo tam miga.

Bardzo mnie cieszą te powstające strony biegowe - to bardzo mocny impuls dla popularyzacji biegania.
biegowa recydywa
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kochani,

Wszystko pięknie, powstają nowe strony, coraz więcej można znaleźć o bieganiu w internecie, bieganie się rozwija...

Jakiś czas temu zniecierpliwieni sytuacją panującą na Bieganiu uruchomiliśmy nowy serwis biegowy biegajznami.pl, w którym wreszcie coś się dzieje.

Kilka spraw udało nam się już pomyślnie doprowadzić do końca. Ruszyła Baza życiówek, powstały Dzienniki treningowe, powstaje galeria zdjęć medali.

Obecnie pracujemy nad interaktywnym kalendarzem imprez, projektem tras biegowych i... aplikacją dla grup biegowych. Owszem, trochę to trwa, ale jak widzicie serwis jest aktualizowany niemal codziennie i nie wszystko można zrobić od razu.

Pomysł z zakładaniem własnych stron internetowych uważamy za bardzo dobry, mamy jednak dla Was inną propozycję - połączenie sił i zrobienie czegoś razem.
"Duży może więcej" nie jest tylko pustym hasłem, ale szansą zrobienia czegoś na większą skalę.

Jak widzicie dzięki połączeniu sił udało nam się zrobić kilka, w naszym przekonaniu, dobrych rzeczy i przygotowujemy się na następne.

Mamy już deklarację Grupy Trójmiejskiej przyłączenia się do naszego zespołu, a i Poznań z tego co pamiętam, nie miał nic przeciwko temu. Jest jeszcze oczywiście Bydgoszcz, która ostatnio trochę przejęła się organizowaniem i przyklapła ;), ale obiecuję, że zaraz bierzemy się do pracy. Poza tym, w tym tygodniu uzyskałem zapewnienie, że dołączą do nas 32 ośrodki joggingu z województwa kujawsko-pomorskiego, a to dopiero początek. Serwis liczy w końcu niespełna dwa miesiące...

Aplikacja do obsługi grup biegowych ma u nas priorytet. Jeśli jest ktoś kto może nas wspomóc technicznie (chodzi głównie o programistów) zapraszamy do współpracy.

Mamy wybór - albo stworzymy jeden silny serwis gdzie znajdą się wszystkie informacje jakich będą szukali internauci zainteresowani bieganiem, albo kilkanaście indywidualnych stron grup biegowych z dużo słabszą odwiedzalnością. Poza tym pojawiają się problemy techniczne w prowadzeniu serwisu takie jak te, które spotkały Artiego, które wspólnie z pewnością dużo łatwiej byłoby nam rozwiązać.

Co o tym wszystkim myślicie? Może nadszedł już czas na jakąś większą dyskusję dotyczącą nas samych?
No i co mam tu teraz napisać? ;)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jasne...pisałem już kiedyś o pospolitym ruszeniu ;-)
Pytanie jeszcze do mojej strony...wyrzucić bannery po prawej stronie?
Bennet - ja zawsze jestem otwarty na współprace :)
Moja strona będzie serwisem klubowym z którego informacje moga lecieć do serwisu ogólno-krajowego Waszej stronki ;-) Tak to widzisz?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Arti
Mało opinii interpretuję jako słabą ocene wizualnych walorów strony.
Jak bym nie chciał Ci robić przykrości - i jesli mnie by ta strona sie nie podobała - to po prostu nie napisałbym nic.

Bennet. Ja jestem przeciw. Ja FREDZIO, nie SBBP.
Chciałbym móc dać komus adres sbbp.pl w celu zachęcenia go do przyłączenia się do biegania po Lesie Bielańskim. Ale dawanie mu adresu: biegajznami.pl/grupybiegowe/warszawa/sbbp - jest dla mnie bez sensu.
Chciałbym robić coś skromnego, lokalnego na małą skalę. Nie interesuje mnie łączenie sił.
Wszystkich zainteresowanych bieganiem globalnym będę odsyłał na biegajznami.pl - zresztą link umieściliśmy. Podoba mi się zresztą to co juz zrobiliście.
Jeśli biegajznami.pl będzie chciało umieścić link do sbbp - to będzie nam miło, jeśli nie - to trudno.
W końcu New York Road Runners - to też tylko klubik osób biegających po Central Parku.
A że przy okazji organizują Maraton....

(Edited by FREDZIO at 4:38 pm on Nov. 6, 2003)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja jeszcze do³±czê siê do tego co napisa³ FREDZIO nastêpuj±co. Przede wszystkim Bennet nie traktuj naszych wypowiedzi jako t³umaczenia siê, poczuli¶my siê jednak po¶rednio wywo³ani do tablicy, bo 1) odpalili¶my SBBP.PL przedwczoraj, 2) nie wspominasz o ¿adnych deklaracjach wspó³pracy ze strony Warszawy.

Otó¿ tak jak napisali¶my w urodzinowym wstêpniaku na naszej stronie, SBBP.PL nie pretenduje do roli strony o bieganiu. To ma byæ strona o ludziach, którzy biegaj±, a szczegó³owiej - o ludziach, którzy s± skupieni dooko³a grupy Sobotni Bielañski Bieg Poranny. Jest kilka innych serwisów, gdzie biegacze mog± znale¼æ sporo informacji o bieganiu w wymiarze ogólniejszym, ka¿da ze stron charakteryzuje siê jednak pewn± specjalizacj± (np. Bieganie w Warszawie, Maratony Polskie, Maraton Warszawski, prywatna strona Kledzika - ¿eby wymieniæ najbardziej znane).  

Tendencje integracyjne, jakie prezentujecie na Biegaj z nami, s± bardzo fajne i godne na¶ladowania, poza tym tre¶æ strony jest interesuj±ca - sama z przyjemno¶ci± czytam Wasz serwis.
Ale my¶lê, ¿e ka¿da grupa biegowa, o ile odczuwa tak± potrzebê, ma prawo za³o¿yæ w³asn± strone i nie powinno to byæ odczytywane jako próba dywersji ;) lub dzielenia ¶rodowiska - bo trochê taki ton pobrzmiewa w Twoim po¶cie, ton lekkiego rozczarowania b±d¼ irytacji (je¿eli siê mylê, z góry przepraszam).

I jeszcze jeden szczegó³ - timing. Pomys³ na stronê SBBP narodzi³ siê wiosn±, a w lipcu wykupili¶my domenê. Premiera by³a zaplanowana na urodziny SBBP i tak siê te¿ sta³o.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmmm cóż już dzisiaj zacząłem zmieniać stronkę ..za kilka dzi pokażę efekty..Fredzio..to ludzie cyrają krytykować? A może im się nie chce pisać...w każdym razie dziękuje wszystkim za porady...robię swoje a Grupa Poznańska stanowić będzie dużą strukturę wśród amatorskich grup, klubów i stowarzyszeń biegowych w Polsce ;-)
Cel: propagowanie sportowego trybu życia poprzez bieganie....
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ