Proszę o radę:) - Ludzie Biegów pomóżcie!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Trueman
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! Wiem że ludzie tutaj znają się na rzeczy także wierze ze otrzymam pomoc:) Wierzę w Waszą wiedzę i doświadczenie! A sprawa rozchodzi się o to, że chcę zacząć biegać. Pare lat temu sport to było moje życie, uprawiałem co tylko mogłem, fusbal, kosza, siatke, ręczną i sprinty. Potem niestety miałem wybity bark i sport się skończył. Od tego czasu przybrałem na wadze i forma zniknęła.... Cholernie mnie to wkurzało no ale jakoś nie było jak to zmienić! No i teraz mam nadzieję, że uda mi się to zmienić. Czasu którego jeszcze nie dawno nie miałem, teraz mam! I chcę właśnie zacząć biegać! Sory, że się tak rozpisałem wcześniej no ale chciałem pokazać sytuację dokładnie:) No i... tutaj właśnie mam problem. Bo chodzi o to, że bieganie w zimie troche różni sie od biegania w lato.  Mam takie cosik jak DRES SAUNA i nie wiem czy mogę go używać w zimie.. Nie wiem czy przez to organizm się nie wyziąbi czy coś takiego, bo ten dres to napewno wiecie, że powoduje mocne pocenie się. Oczywiście ten dres miałbym pod spodniami normalnymi, swetrem i kurtką. No ale nie wiem czy tak można kombinować z tym dresem w zimę. Proszę o poradę!!! Wiem, że bieganie to super sprawa! POZDRO!!! Trueman
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podstawowa zasada wychodząc z domu ma być Tobie trochę chłodno. Rozgrzewasz się w trakcie biegu.
Ubierasz się tak aby zachować swobodę ruchów.

Nadmierne, sztucznie wywoływane pocenie grozi odwodnieniem niezależnie od pory roku.
W zimę, przynajmniej dla mnie (nie tylko zresztą tylko zimę) bycie przemoczonym, nawet od własnego potu, zwiększa prawdopodobieństwo przeziębienia.

A o ciuchach na zimę było kiedyś tutaj
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Trueman
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Dzieki za szybka odpowiedz. Ale patrz z drugiej strony, skoro to jest taki dres ktory nie przepuszcza powietrza na zewnatrz i nie dopuszcza do wewnatrz, to chyba nie powinno dojsc do przemarzniecia organizmu co nie? Myslisz ze to nie najlepszy pomysl z bieganiem zimą w takim dresie? Oczywiscie nie w samym dresie no ale wiesz o co chodzi? ? Pozdro
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

On w ogóle nie przepuszcza powietrza?
Mniejsza o sprawy natury higienicznej ale skóra powinna oddychać!
Nie samymi drogami oddechowymi oddychamy.
Jakie może mieć to konsekwencje, jeśli ten dres naprawdę jest "szczelny" to nie wiem.
Myślę, że można zrzucać wagę prostszymi metodami, choć może będą trochę "dłuższe" w czasie.

Co do samego przemarznięcia to jest to sprawa indywidualna, jednemu będzie w jakimś ciuchu zimno innemu nawet za ciepło.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Stascho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

potrzebuję pomocy w zorganizowaniu treningu. jeśli ktoś może mi pomóc to proszę napiszcie mi. do 27 czerwca muszę pokonywać dystans 1km w czasie 2.50 min. mam egzamin. jestem niski mam jkieś 164 cm wzrostu ważę ok 57 kg. mój maill to stascho@interia.pl
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kliknij tutaj
ODPOWIEDZ